uticnica
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

uticnica

• baba
  • Posjetitelj
16.02.2008 | 20:01
Dolazi mi komp iz Amerike. I ima uticnicu sa tri pina. Zna li itko gdje se moze nabaviti adapter sa europske dvopinske strujne utičnice?
Bio sam u makromikro dućanu i oni to nemaju.
Reklisu mi da probam Cipoteci, ali kako sam citao na nekim forumima ni oni to nemaju.

Slatke muke, ali se pitam dal' je moguce da u miloj nam metropoli nema tako banalne stvari?
Isto tako, gdje se mogu naci naljepnice za tastaturu, jerbo cu dobiti americku.
16.02.2008 | 20:32
Predpostavljam da se radi o laptopu. Odi u Powercom na maksimirskoj i kupi si \"Travelers kit\" ili tako nekako se zove. Znam da imaju. To je set nastavaka za punjač. Obično su u čipoteci imali te adaptere. Ali meni padaju na pamet 2 dučana u samom centru Zg-a di bi to mogli imati. Prvi je Tehno - max? (valjda, nikad ne znam kako se zove), smješten preko puta hotela dubrovnik, na ljevoj strani , prije adidasa, a drugi takav je smješten na Frankopanskoj i veći je. Brijem da tamo imaju. Drugi di bi to mogli imati (manje vjerovatno, no moguće) je dućan na križanju Petrinjske i Tesline iliti a deamit sad se ne mogu sjetiti kako se na tom dijelu ta ulica zove.

Za naljepnice nemam pojma
  • baba
  • Posjetitelj
16.02.2008 | 20:33
Mnoge hvala:))
A koliko otprilike kosta:)?
16.02.2008 | 20:44
Ne nam točno.. morat ćeš pitait tamo... za ove apple nastavke, a sam adapter kao takav.. ne znam, ja sam svog platio oko 50ak kn prije par godina, doduše u pragu.
  • baba
  • Posjetitelj
16.02.2008 | 20:49
Sto se tice Tehno-maxa...provjerio upravo preko frenda, nemaju ni oni. bar tako tvrdi. Za pocetak se idem malo prosetat do cipoteke.
Jos jednom...Danke:)
16.02.2008 | 20:54
Ehem, sve što ti treba je kabel od npr aparata za brijanje, jer na onoj plosnatoj stvari koja pretvara 220V u nešto podnošljivo tvome laptopu je samo \"dvopinski muški\" errrm ušteknik
Osim toga, sam kabel koji dolazi uz adapter da se jednostavnim obrezivanjem pretvoriti u nešto što se da uštekati u \"našu\" utičnicu...

Ako se radi o laptopu, naravno...

Naljepnice? Kupiš par standardnih listova sa npr Avery naljepnicama, isprintaš sva naša slova, plastificiraš jednu stranu i latiš se škara.
  • zorz3
  • Posjetitelj
16.02.2008 | 23:31
ono traveler kit ti kosta oko 300 kn...mislim u americi 39 kn...a kod nas...sta se drugo moze ocekivat
16.02.2008 | 23:39
Zakaj se opće zezati s tim, .... lijepo kupiš bijelu utičnicu, skalpelom ogrežeš onu USA i staviš si europsku .... svi macovi dolaze sa univerzalnim napajanjem 110-250 V; 50-60 Hz te se adapter sam prilagodi ovisno o ulaznoj struji .... a to te košta cca 5-10 kn

Provjereno, ...imam MacMini iz USA i samo sam promijenio utikač .... i TO JE TO !
  • baba
  • Posjetitelj
17.02.2008 | 06:13
Bio sam u cipiteci i kupio ovo za 30 kuna...tako da ne boli ako sam fulao. To je neki univerzalni TRAVEL ADAPTER.
www.velleman.eu/ot/en/product/view/?id=368912#
Jos nisam dobio laptop, ali nekako slutim da to nije to.
Rijec je macbook pro makini i koliko sam uspio skuziti po fotkama Macova kabla to nece uci u ovo cudo.
Cekam da dodje...pa ce da vidjamo dal' pashe.
U svakom slucaju hvala na savjetima.
17.02.2008 | 09:31
Vidi, na aerodromu imaš tzv. travellers kitove koji ti omogućuju da sve turiš u sve:-D... To ti je zadnja šansa, ali ja bi odrezal utičnicu i našarafil našu, kak su ti rekli...
17.02.2008 | 11:37
baba je napisao:
Bio sam u cipiteci i kupio ovo za 30 kuna...tako da ne boli ako sam fulao. To je neki univerzalni TRAVEL ADAPTER.
www.velleman.eu/ot/en/product/view/?id=368912#
Jos nisam dobio laptop, ali nekako slutim da to nije to.

To je sigurno to. Sa ženske (američke) strane možeš uštekati oba US tipa (dvopolni i tropolni) tako da će ti to sigurno pasati.

Ako ti ne bude išlo na živce što to moraš stalno tramakati okolo.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.02.2008 | 13:13
Djuro genijalac je napisao:
Vidi, na aerodromu imaš tzv. travellers kitove koji ti omogućuju da sve turiš u sve:-D... To ti je zadnja šansa, ali ja bi odrezal utičnicu i našarafil našu, kak su ti rekli...

da i ja potvrdim da je to to, a i cijena je super.. prije su za 27kn (znam jer sam sad upravo nabasao na račun dok sma čistio ladicu) imali u Žaruljici, al više nemaju..

Kaj se tiče kupovine na Aerodromima, tam se ne isplati ni kavu kupovat, a kamoli traveler kitove..
  • baba
  • Posjetitelj
17.02.2008 | 16:00
Jos jedno pitanjce...na TRAVEL ADAPTERU pished je za ovu voltazu...odnosno da podrzava do 250V...macov adapter vjerovatno to moze progutati?
Jer je univerzalan?
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.02.2008 | 16:56
Macov adapter je taj koji koji radi na 110 ili 220v (naravno plus minus oscilacije koje su normalne u mreži).. I nemaš brineš, ovo bu ti radilo ko zmaj..
  • baba
  • Posjetitelj
17.02.2008 | 20:11
Superishka:)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 33 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, Riba, tino1, Anonimci (646)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO