DVD snimač
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

DVD snimač

15.02.2008 | 00:46
Danas mi je crko'o DVD snimač (iMac Intel 1.83 Core Duo). Ne čita ništa, kad ubacim CD ili DVD pokuša ga pročitati i onda ga izbaci van. Zvao sam Apple servis i rekli mi da zamjena super-drivea košta - PAZI OVO: 2400 kn + PDV + \"ruke\". I da se mora čekati. Otišao ja tako u Ve-Mil vidjeti za neku vanjsku pržu i kupim vanjski DVD-RW \"slim\" LG pogon za oko 570 kn. Radi BEZ GREŠKE. Čita brže nego originalni drive koji je u iMac-u. Sučelje je USB 2.0. No imam jedno pitanje: Da li ću moći sa tog externog pogona sada instalirati OS X Leopard na svoj stroj? Naime pripremam se na kupnju Leoparda pa da odmah unaprijed znam što mogu očekivati. Unaprijed hvala na odgovorima.
15.02.2008 | 01:09
Iako mislim da bi trebalo radit, uvijek to mozes provjerit tako da stavis unutra dvd od tigera i vidis oce se pokrenut instalacija.
15.02.2008 | 11:15
Sluzbeno Apple ne podrzava bootanje sa USB uredjaja, ali nesluzbeno to navodno radi bez problema na Intel Macovima. Mogao si uzeti i vanjsko firewire kuciste i drive, sve skupa bi te doslo ispod 500 kuna...doduse ne bi bio slim.
Uglavnom, trebalo bi i ovo raditi. Takodjer mozes pogledati koji je tocno uredjaj u samom iMacu i sam kupiti zamjenski te ga zamijeniti...
15.02.2008 | 12:08
www.otherworldcomputing.com Tam imaš Slim slot loading superdrive za 90 USD-a. Sve te bu koštalo maksimlano 700 kuna (s carinom) i k tebi dođe za deset dana. Na stranici imaš i manuale za zamjenu pa si ušparaj nofce i imaš potpuno funkcionalan komp
15.02.2008 | 13:41
Hvala Riba, istina je. Stavio sam 10.4.4 (koji je došao sa strojem) i boota ga bez problema. Napominjem, čak brže nego originalni drive. Evo upravo mi kolega na poslu kaže da sam mogao kupiti bilo koju DVD pržilicu, \"razmontirati\" je i ugraditi u svoj iMac. On je to davno radio sa iMacom G3 kada je CD-ROM zamijenio za CD-RW?!?. Što se mene tiče problem je riješen, hvala svima na savjetima. Pozdrav.
15.02.2008 | 16:16
Nije bas 'bilo koja', mora biti slim i slot loading...
15.02.2008 | 18:22
kad smo već ko dslim i slotloadinga, jel netko zna gdje bi se moglo kupiti pioneer, mislim da je oznaka K-06 ili nekaj slično. Tj. bitnije pitanje na koje mi nitko ne zna odgovoriti, a meni se čini logičnim:; jesu li sve slim (12,5 mm) slot loading pržilice (optički pogoni općenito) istih tj. standardiziranih dimenzija? Meni se čini logičnim da je to tako, koliko sam gledal po netu, po onim opskurnim slikama loše rezolucije čini se da jesu?
20.02.2008 | 09:06
Nakon dvije godine i meni riknuo super drive, na iMac-Intel 20\". Zanimljivo !!
Jeli mu prevruče okružje ili je jednostavo nekvalitetan ???
Još niasam ništa poduzeo, ali ponukan ovim postom, nađoh na netu Plextor PX-608AL,
(Formel-ZG) za 600-tinjak kn. Slim je, slot in je, ima li još nekia kvaka ?
Molim poštenog nalaznika ovog pitanja da mi ga zamijeni s odgovorom.
Prilozi:
20.02.2008 | 10:07
PRILOG: spec. uređaja, ak se kaj vidi, obzirom na dozvoljenu veličinu utovara.
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 55 minuta
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku