DVD snimač
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

DVD snimač

15.02.2008 | 00:46
Danas mi je crko'o DVD snimač (iMac Intel 1.83 Core Duo). Ne čita ništa, kad ubacim CD ili DVD pokuša ga pročitati i onda ga izbaci van. Zvao sam Apple servis i rekli mi da zamjena super-drivea košta - PAZI OVO: 2400 kn + PDV + \"ruke\". I da se mora čekati. Otišao ja tako u Ve-Mil vidjeti za neku vanjsku pržu i kupim vanjski DVD-RW \"slim\" LG pogon za oko 570 kn. Radi BEZ GREŠKE. Čita brže nego originalni drive koji je u iMac-u. Sučelje je USB 2.0. No imam jedno pitanje: Da li ću moći sa tog externog pogona sada instalirati OS X Leopard na svoj stroj? Naime pripremam se na kupnju Leoparda pa da odmah unaprijed znam što mogu očekivati. Unaprijed hvala na odgovorima.
15.02.2008 | 01:09
Iako mislim da bi trebalo radit, uvijek to mozes provjerit tako da stavis unutra dvd od tigera i vidis oce se pokrenut instalacija.
15.02.2008 | 11:15
Sluzbeno Apple ne podrzava bootanje sa USB uredjaja, ali nesluzbeno to navodno radi bez problema na Intel Macovima. Mogao si uzeti i vanjsko firewire kuciste i drive, sve skupa bi te doslo ispod 500 kuna...doduse ne bi bio slim.
Uglavnom, trebalo bi i ovo raditi. Takodjer mozes pogledati koji je tocno uredjaj u samom iMacu i sam kupiti zamjenski te ga zamijeniti...
15.02.2008 | 12:08
www.otherworldcomputing.com Tam imaš Slim slot loading superdrive za 90 USD-a. Sve te bu koštalo maksimlano 700 kuna (s carinom) i k tebi dođe za deset dana. Na stranici imaš i manuale za zamjenu pa si ušparaj nofce i imaš potpuno funkcionalan komp
15.02.2008 | 13:41
Hvala Riba, istina je. Stavio sam 10.4.4 (koji je došao sa strojem) i boota ga bez problema. Napominjem, čak brže nego originalni drive. Evo upravo mi kolega na poslu kaže da sam mogao kupiti bilo koju DVD pržilicu, \"razmontirati\" je i ugraditi u svoj iMac. On je to davno radio sa iMacom G3 kada je CD-ROM zamijenio za CD-RW?!?. Što se mene tiče problem je riješen, hvala svima na savjetima. Pozdrav.
15.02.2008 | 16:16
Nije bas 'bilo koja', mora biti slim i slot loading...
15.02.2008 | 18:22
kad smo već ko dslim i slotloadinga, jel netko zna gdje bi se moglo kupiti pioneer, mislim da je oznaka K-06 ili nekaj slično. Tj. bitnije pitanje na koje mi nitko ne zna odgovoriti, a meni se čini logičnim:; jesu li sve slim (12,5 mm) slot loading pržilice (optički pogoni općenito) istih tj. standardiziranih dimenzija? Meni se čini logičnim da je to tako, koliko sam gledal po netu, po onim opskurnim slikama loše rezolucije čini se da jesu?
20.02.2008 | 09:06
Nakon dvije godine i meni riknuo super drive, na iMac-Intel 20\". Zanimljivo !!
Jeli mu prevruče okružje ili je jednostavo nekvalitetan ???
Još niasam ništa poduzeo, ali ponukan ovim postom, nađoh na netu Plextor PX-608AL,
(Formel-ZG) za 600-tinjak kn. Slim je, slot in je, ima li još nekia kvaka ?
Molim poštenog nalaznika ovog pitanja da mi ga zamijeni s odgovorom.
Prilozi:
20.02.2008 | 10:07
PRILOG: spec. uređaja, ak se kaj vidi, obzirom na dozvoljenu veličinu utovara.
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 35 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, Riba, tino1, Anonimci (637)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO