Prezentacije iz MacBook-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prezentacije iz MacBook-a

14.02.2008 | 00:22
Zdravo ljudi.
Često držim prezentacije iz MacBook-a koristeći Keynote i svakojake LCD projektore, ovisno o tome što zateknem kod klijeta/u hotelu/predavaonici...

Neki puta imam na ekranu MacBook-a sliku aktualnog i slijedećeg slajda i vidljive bilješke vezane uz taj slajd i takav način rada mi je vrlo praktičan (tj. imam šalabahter U ovom načinu prikazivanja zgodno je i to da dok kopaš po kompjuteru (npr. tražiš neki fajl ili filmić da ga pustiš), na projektoru se vidi samo desktop, što je vrlo elegantno.

Međutua, s nekim projektorima mi je jednaka slika na ekranu Mac-a i na zidu, što mi se ne sviđa.

Nisam uspio skužiti u čemu je trik. Ja bih svaki puta onu foru s različitim prikazom na mojem ekranu i na ekranu za publiku, ali to mi baš i ne uspjeva. U čem je problem? Rezolucija? Nekaj trebam podesiti?

Nisam to uspio sam riješiti pa molim neku dobru vilu da mi pomogne.

Hvala, Alan
14.02.2008 | 02:39
koliko ja znam, sa macbookom mozes imati samo mirror display na dodatnom monitoru/projektoru, ne jos jedan screen.

sa MBP je situacija drugacija, odnosno normalna.

btw ako netko zna kako hardverski/softverski ovo prebrikat, placam pivu zapravo, cevapi isto dolaze u obzir.
14.02.2008 | 05:27
Kay je napisao:
koliko ja znam, sa macbookom mozes imati samo mirror display na dodatnom monitoru/projektoru, ne jos jedan screen.

sa MBP je situacija drugacija, odnosno normalna.

btw ako netko zna kako hardverski/softverski ovo prebrikat, placam pivu zapravo, cevapi isto dolaze u obzir.

Errrr, iako to jos nisam probao, tvrdim da je moguce, samo treba otici u system preferences pa na displays i tamo za externi display iskljucit mirroring. Nisam to koristio jos od doba tigera na powerbooku pa ne znam tocno kako ide, al naci ces.

Edit: e da, na powerbooku se to moglo jednostavno pritiskom na F7, kao i na prvim modelima macbooka. Na mom (zadnji model) nema nego je umjesto toga premotavanje unazad, al ako imate stariji model sa 2 kvadratica nacrtana jedan preko drugog kraj broja 7, onda je to to, samo 1 pritisak mijenja display mode iz mirror u dual i obrnuto. Al u svakom slucaju postoji u preferencesima pod displays.
14.02.2008 | 23:29
Hvala svima,

sutra imam drugi dan predavanja pa ću malo pročačkati prema vašim uputama.

LP
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.02.2008 | 00:22
Kay je napisao:

ovo je bilo aktualno na gereneracijskoj relaciji ibook - powerbook..

i macbook i macbook pro imaju (e sad, ne znam da li odmah od prvih verzija) i vise od mirror displaya - što se može zaključiti od sporadičnog aktiviranja istog kod gospona Aramića..
15.02.2008 | 14:41
mda. volio bi da netko to potvrdi. netko tko je to uspjesno obavljao fala
15.02.2008 | 16:25
Evo ja cu danas navecer isprobat pa ti javim, stavim i filmic ako treba
15.02.2008 | 18:06
Zdravo ljudi,

drago mi je da vas tema intrigira.

Dakle, kao i uvijek, Mac-ovi su se pokazali u najboljem svijetlu:
1. Da, to radi, tj. mogu sliku na LCD projektoru koristiti kao dodatni desktop. Dakle, sad je i MacBook normalan
2. Da, podešavanje je toliko jednostavno da kao netko tko je donedavno bio u Win okruženju niti ne pomislih da mu je rješenje doslovno pred nosom. Imam posttraumatski sindrom, izgleda

Problem je bio kaj nemam svoj projektor pa nisam do sada imao dosta vremena da se poigram s tim postavkama (malo se izvlačim, ali...).

Ukratko, kad priključiš projektor na preferencijama za desplej pojavljuje se opcija \"Turn mirroring off\" i - to je to. Biraš želiš li identičnu sliku na projektoru i kompiću ili da svaki brije po svojemu. U drugom slučaju javlja se prelazak kursora s jednog ekrana na drugi, kao kad se koristi npr. program \"Teleport\" za kontroliranje jednog Mac-a preko tastature drugog Mac-a (tako imam spojenog iMac-a i MacBook-a). I kad se aktiviraš \"Spaces\" imaš umjesto npr.4 desktopa, njih 8... Samo je nezgodno što sam si podesio da mi se \"Spaces\" aktivira dolaskom kursora u gornji desni kut, pa mi je onda kursor ustvari odlazio na ekran od projektora, a tek kad dođe u tom ekranu u gornji desni kut, onda se aktivira \"Spaces\"... Sad bar znam zašto se pojavljivalo to čudno vladanje, a to se da srediti u postavkama ili za aktiviranje \"Spaces\"-a ili pak možeš, kad je priključen LCD projektor, birati s koje strane želiš da ti kursor prelazi na ekran LCD-a.

Isprobao sam i VLC player za prikazivanje kratkih filmova (malo humora prije pauze i sl.) To je mrak jer onda imaš na ekranu Mac-a gumbe za kontrolu, a na LCD-u se vidi samo film.

Ma, Mac-ovi su mraaaak. Ljudi u publici sveudiljno sline nad mojom igračkom. Već sam nagovorio dvoje ljudi i kupili su jednog iMac-a i jednog MacBook-a. Blago iStyle-tu sa mnom
18.02.2008 | 01:19
drago mi je da to cujem. btw ja cu za ozbiljno trazit proviziju od powercoma, tjedno im posaljem bar 10 ljudi...
18.02.2008 | 16:16
Bok,

radim kao sales konzultant i moram ti priznati da mi se dizala kosa na glavi (ono što je preostalo, v.sliku ) od načina na koji se radi.

Imaju ludu sreću što se proizvodi prodaju sami od sebe, tj. unatoč njihovom brljanju i lošoj usluzi. Ali, kad svi mi entuzijasti se napokon opskrbimo Mac-ovima, konačno će shvatiti da trebaju raditi bolje.

PS: Srećom, i kod njih je dio ljudi vrlo pristupačan i znaju svoj posao, ali to je iznimka a ne pravilo.

Dosta čangrizanja za danas.

LP
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 7 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Borisone, Tomek, zvone, Anonimci (318)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO