Hardware Test iMac G4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hardware Test iMac G4

09.02.2008 | 20:58
Moj iMac G4 20\" (USB 2.0) radi OK, osim što poblesavi s jednim 512 MB Memory modulom. Kupio sam ga rabljenog i u kutiji je bio iLife 04, sprženi CDovi Panthera (sad vozim Leoparda), ali nije bilo Apple Hardware Testa za ovaj stroj. Mogu li to negdje naći, spržiti, downloadati...
Gledao sam na Apple stranici, ali imaju samo za 15\" i 17\" modele. Skinuo sam to i probao, ali ne ide, naravno. Mora biti baš od 20\" lampe.

Dakako, u najgorem slučaju mogu baciti taj RAM i nikom ništa, ali mislio sam nabaviti taj AHT, ako ikad zatreba za još nešto...

Hvala!
10.02.2008 | 12:21
Ovo će sad zabezeknuti nekog,a li ja sam imal isti problem za lampu 15''. Nazval sam u maksimirsku, iStyle, i na koncu dopro do gosp. Nevena ili Nenada. I čovjek mi je besplatno spržil AHT za moju lampu; on kao serviser ima pristup bazi podataka za svaki komp, samo mu treba serijski broj.... Bil je vrlo susretljiv i od riječi... Dakle, zovi samo zovi i nabavi!
10.02.2008 | 23:46
Da li možda prodaješ tu Lampu 20\"? Ili mjenjaš uz doplatu za 15 ili 17\" model?
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.02.2008 | 00:13
Davore, a di li bi ti mijenjao 17\" za 15\" uz našu doplatu?
11.02.2008 | 03:21
Naravno da ne bih! Još sam je lijepo proširio na 1 GB i stavio i Airport Extreme.
Čak se i WoW na njoj može igrati ako nisi razmažen.

A u Kreativnom imamo jednu 15\" u čekaonici za goste, isto 1 GB i Airport!

No, ova od 20\"... te su bile rijetke, volio bih imati jednu!
11.02.2008 | 10:58
Ja bi jednu od 20\"..makar se ni za 17\" nebi pobunila
11.02.2008 | 13:00
ajme Lapmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :slini:
11.02.2008 | 22:12
Eh..
Ne, ne prodajem tu Lampu (prije bih jedan bubreg prodao . Radi savršeno, natrpao sam 2 GB i Airport unutra, a još kad ubacim veći HDD i DL Superdrive bit će totalni mrak. Nego, imam taj zbunjeni 512 RAM modul pa sam čisto onako, htio vidit što AHT kaže za njega.

A ovi iz PowerComa gnjave! Zvao sam danas u servis i kao ne mogu mi oni dati ništa što nije na Apple Support stranicama (a ovaj AHT nije).
Onda navodno da ubacim taj sprženi Pantherov CD1 koji sam dobio u kutiji (kupljeno od njih) i da držim Alt kod Restarta pa će ponudit Hardware Scan. Ja napravio Restart, ali ono se vrti 20min i ništa... Kaže \"Preparing Installation\" pa svakih 5 min. zavrti CD i tako u nedogled (dok ga nisam ugasio). Tko zna što su mi to spržili? Vjerojatno nevezanu inačicu Panthera, a ne onaj originalni za 20\" Lampu koji dolazi u kutiji. Valjda je njima trebao, pa su meni dali sprženog Panthera, i to onu slobodnu verziju.

Tako, sad čekam da se javi netko -ako ima još tko u nas takvu Lampu- pa da mi posudi taj CD. Ubih se tražeći po Netu... Nula bodova

Pozitivno u svemu ovome je što iMac radi ko sat i za sada mi AHT nije nužan, nego sam čisto htio i to imati u pričuvi, za ne-daj-Bože i radi kompletiranja brojnog stanja u original kutiji

iPozdrav!
11.02.2008 | 22:28
Mislim da bi vrhunska hack-modifikacija bila ubaciti u Lampu matičnu od najjačeg Minija! Kakav bi to stroj bio! Da li je netko guglao na tu temu, obzirom da sam vidio Minija u originalnom 1984 Macu, ne bih se iznenadio da je i ovo netko izveo.
12.02.2008 | 00:53
Uh, to bi stvarno bilo zanimljivo vidjet, a i vjerojatno bi bilo izvedivo
Mini bi valjda i cijeli stao u postolje lampe, a kamoli da se rastavi. Vise bi problem bio namjestit konektore i superdrive na mjesto...
12.02.2008 | 19:52
Za konektore bi valjalo napraviti extendere, a optički drive bi bilo bolje iskoristiti originalni od lampe, zar ne?
12.02.2008 | 20:45
smayoo je napisao:
a optički drive bi bilo bolje iskoristiti originalni od lampe, zar ne?
pametno zboris
12.02.2008 | 21:18
Ja imam (kao što potpis kaže) lampu 15'' (700 MHz) i razmišljal sam o miniju nutra. Proguglo sam sve kaj postoji ali problem je navodno u displeju i njegovom spajanju na mini. Nisam od elektronike, ali navodno je problem neki inverter za LCD displej koji je inače na matičnoj od lampe, a mini ga nema... Tu je ideja zastala, a slažem se sa Smayoom, i ja bi ostavil ladičasti DVD rađe nego slot loading drive koji ima mini. A stal bi unutra bez beda, ioank je malo veći od CDa, a u lampi je optički drive u sredini; ako makneš matičnu, još se sve malo spusti, nema beda, mjesta ko u priči. Ventilator ionako već postoji na vrhu, mislimd a ni grijanje ne bi bilo problematično. Ajmo elektroničari, koji vrag je s tim displejem da se to neda zbrikat s minijem?
12.02.2008 | 23:34
Izvor po net-u kažu da inverterski chip treba odabrati ovisno o proizvođaču displaya (dakle same LCD matrice). Kako se može doznati taj podatak?
13.02.2008 | 09:19
_ebi me ako znam? Pojma. Možda da se pogleda tko je dobavljač za njihove displeje? Ali, to je, pretpostavljam, industrijska tajna ili nekaj takvog? Teoretski bi serviseri mogli znati nešto o tome, ali nekak nisam baš uvjeren u to....
13.02.2008 | 19:32
smayoo je napisao:
Izvor po net-u kažu da inverterski chip treba odabrati ovisno o proizvođaču displaya (dakle same LCD matrice). Kako se može doznati taj podatak?

Smayoo, ti si pametan. Kaj smo onda, saznajemo tko je napravil LCD na iMacu ili odustajemo od cijele priče? Ima netko drugi neku pametnu ideju?
13.02.2008 | 19:37
smayoo je napisao:

evo, pronašel sam ove podatke, servisne brojeve za dijelove.
661-2582 LCD Display Panel, iMac G4 15\" 700-800Mhz. Repl. 661-2586.
Ima još nekaj jako zgodno; inverter se sam po sebi može nabaviti kao rezervni dio.
922-4717 Inverter Board, All iMac G4 15\" 700Mhz-1.0Ghz.
Recimo da njega imam, onda bi se mogla probat zavrtit cijela priča?
Ideje?
13.02.2008 | 23:21
Preporucam iduci site za sve LCD dijelove, konkretno inverteri se nude ovdje:
www.lcdparts.net/DesktopInverter.aspx

Na popisu su samo cinema displayi kako vidim, no mozda ih se moze kontaktirati za imac specificne dijelove.
13.02.2008 | 23:32
Sad dalje pričati ovako napamet nema baš puno smisla. Trebalo bi zaviriti u servisni manual i raskopati jednu lampu pa se malo poigrati i probati.

Konkretno, treba u jednoj funkcionalnoj lampi pronaći interkontektor kojim prolazi VGA signal (pretpostavljam da je tada još bio VGA) i probati na njega uletjeti s nekim drugim VGA signalom (s Minija) i provjeriti kako to radi i koje rezolucije podržava.

Ako to tako može (a logično mi je da može ako se inverter prodaje kao poseban dio, znači da nije integriran na matičnoj, nego je posebna pločica), onda se može jednostavno useliti Minija u Lampu.

Ako ne može, onda je puno složenije. Onda treba pronaći nekog fakat freaka (nisam taj) koji bi napravio custom made DVI ili VGA na to što već treba za lampin monitor.

Naravno, postoji i treća opcija, da se na lampu montira neki drugi \"normalni\" monitor. Hmmm....
11.03.2008 | 12:25
Ovdje nema AHT 2.0.2, ali možda nekom zatreba neki od raspoloživih - ili da ih pohranimo dok ih Apple ne makne
http://www.info.apple.com/support/aht.html
11.03.2008 | 13:26
Imam ja service manual za Sve Lampe ako se netko usudi ovakvo nesto napraviti nudim ruku pomoci ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 6 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (435)

Novo na Jabučnjaku

Teme