Hardware Test iMac G4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hardware Test iMac G4

09.02.2008 | 20:58
Moj iMac G4 20\" (USB 2.0) radi OK, osim što poblesavi s jednim 512 MB Memory modulom. Kupio sam ga rabljenog i u kutiji je bio iLife 04, sprženi CDovi Panthera (sad vozim Leoparda), ali nije bilo Apple Hardware Testa za ovaj stroj. Mogu li to negdje naći, spržiti, downloadati...
Gledao sam na Apple stranici, ali imaju samo za 15\" i 17\" modele. Skinuo sam to i probao, ali ne ide, naravno. Mora biti baš od 20\" lampe.

Dakako, u najgorem slučaju mogu baciti taj RAM i nikom ništa, ali mislio sam nabaviti taj AHT, ako ikad zatreba za još nešto...

Hvala!
10.02.2008 | 12:21
Ovo će sad zabezeknuti nekog,a li ja sam imal isti problem za lampu 15''. Nazval sam u maksimirsku, iStyle, i na koncu dopro do gosp. Nevena ili Nenada. I čovjek mi je besplatno spržil AHT za moju lampu; on kao serviser ima pristup bazi podataka za svaki komp, samo mu treba serijski broj.... Bil je vrlo susretljiv i od riječi... Dakle, zovi samo zovi i nabavi!
10.02.2008 | 23:46
Da li možda prodaješ tu Lampu 20\"? Ili mjenjaš uz doplatu za 15 ili 17\" model?
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.02.2008 | 00:13
Davore, a di li bi ti mijenjao 17\" za 15\" uz našu doplatu?
11.02.2008 | 03:21
Naravno da ne bih! Još sam je lijepo proširio na 1 GB i stavio i Airport Extreme.
Čak se i WoW na njoj može igrati ako nisi razmažen.

A u Kreativnom imamo jednu 15\" u čekaonici za goste, isto 1 GB i Airport!

No, ova od 20\"... te su bile rijetke, volio bih imati jednu!
11.02.2008 | 10:58
Ja bi jednu od 20\"..makar se ni za 17\" nebi pobunila
11.02.2008 | 13:00
ajme Lapmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :slini:
11.02.2008 | 22:12
Eh..
Ne, ne prodajem tu Lampu (prije bih jedan bubreg prodao . Radi savršeno, natrpao sam 2 GB i Airport unutra, a još kad ubacim veći HDD i DL Superdrive bit će totalni mrak. Nego, imam taj zbunjeni 512 RAM modul pa sam čisto onako, htio vidit što AHT kaže za njega.

A ovi iz PowerComa gnjave! Zvao sam danas u servis i kao ne mogu mi oni dati ništa što nije na Apple Support stranicama (a ovaj AHT nije).
Onda navodno da ubacim taj sprženi Pantherov CD1 koji sam dobio u kutiji (kupljeno od njih) i da držim Alt kod Restarta pa će ponudit Hardware Scan. Ja napravio Restart, ali ono se vrti 20min i ništa... Kaže \"Preparing Installation\" pa svakih 5 min. zavrti CD i tako u nedogled (dok ga nisam ugasio). Tko zna što su mi to spržili? Vjerojatno nevezanu inačicu Panthera, a ne onaj originalni za 20\" Lampu koji dolazi u kutiji. Valjda je njima trebao, pa su meni dali sprženog Panthera, i to onu slobodnu verziju.

Tako, sad čekam da se javi netko -ako ima još tko u nas takvu Lampu- pa da mi posudi taj CD. Ubih se tražeći po Netu... Nula bodova

Pozitivno u svemu ovome je što iMac radi ko sat i za sada mi AHT nije nužan, nego sam čisto htio i to imati u pričuvi, za ne-daj-Bože i radi kompletiranja brojnog stanja u original kutiji

iPozdrav!
11.02.2008 | 22:28
Mislim da bi vrhunska hack-modifikacija bila ubaciti u Lampu matičnu od najjačeg Minija! Kakav bi to stroj bio! Da li je netko guglao na tu temu, obzirom da sam vidio Minija u originalnom 1984 Macu, ne bih se iznenadio da je i ovo netko izveo.
12.02.2008 | 00:53
Uh, to bi stvarno bilo zanimljivo vidjet, a i vjerojatno bi bilo izvedivo
Mini bi valjda i cijeli stao u postolje lampe, a kamoli da se rastavi. Vise bi problem bio namjestit konektore i superdrive na mjesto...
12.02.2008 | 19:52
Za konektore bi valjalo napraviti extendere, a optički drive bi bilo bolje iskoristiti originalni od lampe, zar ne?
12.02.2008 | 20:45
smayoo je napisao:
a optički drive bi bilo bolje iskoristiti originalni od lampe, zar ne?
pametno zboris
12.02.2008 | 21:18
Ja imam (kao što potpis kaže) lampu 15'' (700 MHz) i razmišljal sam o miniju nutra. Proguglo sam sve kaj postoji ali problem je navodno u displeju i njegovom spajanju na mini. Nisam od elektronike, ali navodno je problem neki inverter za LCD displej koji je inače na matičnoj od lampe, a mini ga nema... Tu je ideja zastala, a slažem se sa Smayoom, i ja bi ostavil ladičasti DVD rađe nego slot loading drive koji ima mini. A stal bi unutra bez beda, ioank je malo veći od CDa, a u lampi je optički drive u sredini; ako makneš matičnu, još se sve malo spusti, nema beda, mjesta ko u priči. Ventilator ionako već postoji na vrhu, mislimd a ni grijanje ne bi bilo problematično. Ajmo elektroničari, koji vrag je s tim displejem da se to neda zbrikat s minijem?
12.02.2008 | 23:34
Izvor po net-u kažu da inverterski chip treba odabrati ovisno o proizvođaču displaya (dakle same LCD matrice). Kako se može doznati taj podatak?
13.02.2008 | 09:19
_ebi me ako znam? Pojma. Možda da se pogleda tko je dobavljač za njihove displeje? Ali, to je, pretpostavljam, industrijska tajna ili nekaj takvog? Teoretski bi serviseri mogli znati nešto o tome, ali nekak nisam baš uvjeren u to....
13.02.2008 | 19:32
smayoo je napisao:
Izvor po net-u kažu da inverterski chip treba odabrati ovisno o proizvođaču displaya (dakle same LCD matrice). Kako se može doznati taj podatak?

Smayoo, ti si pametan. Kaj smo onda, saznajemo tko je napravil LCD na iMacu ili odustajemo od cijele priče? Ima netko drugi neku pametnu ideju?
13.02.2008 | 19:37
smayoo je napisao:

evo, pronašel sam ove podatke, servisne brojeve za dijelove.
661-2582 LCD Display Panel, iMac G4 15\" 700-800Mhz. Repl. 661-2586.
Ima još nekaj jako zgodno; inverter se sam po sebi može nabaviti kao rezervni dio.
922-4717 Inverter Board, All iMac G4 15\" 700Mhz-1.0Ghz.
Recimo da njega imam, onda bi se mogla probat zavrtit cijela priča?
Ideje?
13.02.2008 | 23:21
Preporucam iduci site za sve LCD dijelove, konkretno inverteri se nude ovdje:
www.lcdparts.net/DesktopInverter.aspx

Na popisu su samo cinema displayi kako vidim, no mozda ih se moze kontaktirati za imac specificne dijelove.
13.02.2008 | 23:32
Sad dalje pričati ovako napamet nema baš puno smisla. Trebalo bi zaviriti u servisni manual i raskopati jednu lampu pa se malo poigrati i probati.

Konkretno, treba u jednoj funkcionalnoj lampi pronaći interkontektor kojim prolazi VGA signal (pretpostavljam da je tada još bio VGA) i probati na njega uletjeti s nekim drugim VGA signalom (s Minija) i provjeriti kako to radi i koje rezolucije podržava.

Ako to tako može (a logično mi je da može ako se inverter prodaje kao poseban dio, znači da nije integriran na matičnoj, nego je posebna pločica), onda se može jednostavno useliti Minija u Lampu.

Ako ne može, onda je puno složenije. Onda treba pronaći nekog fakat freaka (nisam taj) koji bi napravio custom made DVI ili VGA na to što već treba za lampin monitor.

Naravno, postoji i treća opcija, da se na lampu montira neki drugi \"normalni\" monitor. Hmmm....
11.03.2008 | 12:25
Ovdje nema AHT 2.0.2, ali možda nekom zatreba neki od raspoloživih - ili da ih pohranimo dok ih Apple ne makne
http://www.info.apple.com/support/aht.html
11.03.2008 | 13:26
Imam ja service manual za Sve Lampe ako se netko usudi ovakvo nesto napraviti nudim ruku pomoci ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 20 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (339)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO