Problem na monitoru iMac24"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem na monitoru iMac24"

07.02.2008 | 15:25
Prije par mjeseci sam kupio iMac 24\". Skoro odmah se pojavilo nesto zamagljeno u gornjem lijevom uglu... Prilozio sam fotku, pa ako netko zna ako je to normalno ili trebam nesto poduzeti...? Inace, ovo mi je prvi Mac, do sada sam koristio PC-a.
Hvala.
Prilozi:
07.02.2008 | 15:33
Nema slike...
Al buduci da se tesko radi o softverskom problemu, ne bi li bilo pametnije da si cim se to pojavilo posjetio servis?
07.02.2008 | 15:38
Valjda cu sad uspijeti staviti fotku
Prilozi:
07.02.2008 | 18:06
I to se samo tako odjednom pojavilo? Ovako na toj maloj slici izgleda ko da je neko zamuljo ekran prstima, samo iznutra. Ja bi to pokazo ljudima u servisu
07.02.2008 | 18:52
Vjerojatno će u servisu vakuumskim sisaljkama podići staklo i očistiti štogod to bilo. Javi se dok si pod garancijom.
07.02.2008 | 20:21
Ma kupio sam ga \"kod nas\" u Trstu... pa mi je do sad bila tlaka i razmisljati da ga moram nositi preko granice (prvi put sam imao cijelu frku). Izgleda da mi nema druge, jer, poslao sam mail sa fotkama. Tip je rekao da se staklo ne moze skidati pa da zamjenjuju sa novim. Moze potrajati i do 10 dana.
To se pojavilo tjedan-dva nakon kupnje. Mislio sam da je tamo nekakav ventilator pa da on zamagli, jer jos uvijek ne kuzim kako se on hladi (inace je najtopliji u gornjem lijevom uglu). Bas se vidi 2-3 kao otiska s unutarnje strane.

No dobro, mislio sam da se nekom vec tako nesto desilo, pa da zna o cemu se radi. U servisu su mi se tipovi ucinili kao da im je neugodno zbog tog problema. Smiruju me da ne brinem, da ce staviti novo. Na fotki izgleda jace nego u stvarnosti, mozda zbog blica. Ako podloga nije crna, cak se i ne vidi...
OK, hvala svima!

Sasha.
  • zorz3
  • Posjetitelj
07.02.2008 | 20:53
pa kaj ne priznaje powercom garanciju...mislim...kaj nije medunarodna
07.02.2008 | 21:18
Ne, međunarodna je samo za prijenosna računala.
07.02.2008 | 22:01
Moj problem je sa zatamnjivanjem ekrana 24\" iMaca. Donja polovica ekrana nakon kratkog vremena \"pada\" u sjenu, te mi ne preostaje drugo nego restart iMac-a (logout nema efekta).
Također sam primjetio da se toplina sakuplja odostraga iznad Apple logoa (kod proreza).
Probao sam isključiti opciju \"Automatically reduce the brightness of the display before display sleep\" u Energy Saver-u, ali bez učinka.

Imate li savjet?
Hvala.
09.02.2008 | 21:04
Koliko prosječno traje iMac, meni se čini da nije baš dugovit. Sve je to nekako tijesno, zbijeno, loše se hladi. Novi se na ebayu prodaju više nego stari. Nema ništa bez pravog Desktop računala. U njemu bar ima zraka ko u priči.
09.02.2008 | 21:10
Traje otprilike koliko i laptop, pa sam zaključi.
09.02.2008 | 21:13
Ma, i meni se to cini. Jako je vruc na dodir... Ponavljam, to mi je prvi Mac, a i prvi \"tanki\" monitor. Do sad nisam nikad vidio LCD monitor dobar za graf. dizajn: fotka nikad ni blizu otisku, tako da sam uvijek koristio Cijev.
Ali treba priznat... ovaj ima sliku da se smrznes!!! Odusevio me!
I, stvarno, ta fleka se vidi sam kod crne podloge.
  • User
  • Posjetitelj
10.02.2008 | 01:51
Meni je iMac Core Duo hladniji od PC-a s Athlonom XP 2500+ koji sam imao prije njega, a daleko manje prostora zauzima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 19 minuta
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO