plavi ekran
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

plavi ekran

27.01.2008 | 12:49
pozdrav!

prije sam napisao poruku kako mi je mac totalno poludio ali bez vecih odgovora... molim vas da date bilo kakav savjet jer mi mac doista treba. ukratko, kada pokrecem mac-a digne se do apple ikone i kotacica i nakon toga pojavi se plavi ekran. nakon toga nista. mogu ga dignuti samo u safe modu. uz to primjetih da mi nedostaje airport card (kojeg sam stalno koristio, a i mac nije mican sa mjesta vec tjedan dana), da mi nedostaje jedna memorijska kartica (sad je na 512) i da nemam zvuka (za zvuk nisam siguran da li je to zbog safe moda).... molim vas za bilo kakvu sugestiju.

discwarrior javlja slijedecu poruku:

detected that the resource header is damaged and cannot be rapaird
application/microsoft messenger.app/contents/resources/norwegian.lproj/

nadam se da postoji solucija bez koristenja dvd sa osx jer ga nemam kod sebe, a nadam se da nece morati kod majstora....

radi se o powerbook G4, 15\", 1.33, osX 10.3.9.

zao mi je na nametljivosti ali FRKA, FRKA, FRKA... hvala svima!
27.01.2008 | 14:14
meni se isto desilo jednom s ibookom..
ja bi prvo bacio ovo od messengera u smece u safe modu..
ako i dalje startup window ne daje znakove zivota u normal modu
provjerio bi koliko imaš praznog prostora na hdd, a i to može biti razlog zašto se ruši startup window pa se OS ne moze pokrenuti.. ako i dalje ne trza mislim da
ćeš morati ubaciti instalacijski cd i instalirati ponovno os s opcijom \"Archive and Install\" _nakon instalacije sve će ti biti na istom mjestu i raditi kao i prije..

\"booting from the OS X install CDs (not the Software Restore Disks), selecting \"Archive and Install,\" and selecting \"Preserve Users and Settings\" (this may not be the exact dialog wording), I was able to do this in about 30 minutes. The installer replaces your /System and /Library folders, among others, and files the old copies of those folders into \"/Previous System\". At the same time, the installer recreates the users and maintains the copies of your Home directory, including preference files. The net result was that 30 minutes after starting the reinstall, I rebooted and logged back in using my old user name and password, with all of my settings (and many of my modifications to the system - extra preference panes in ~/Library, for example) intact. The installer preserved any modification that wasn't made at the OS level - down to my customization of the Finder toolbars and my exact configuration of the Dock.\"

pozdrav
27.01.2008 | 14:22
hvala ti, probat cu cim ga nabavim... na njemu je 10 Gb slobodno..
31.01.2008 | 11:56
Meni se plavi ekran smrti (da ne kažem BSOD) pokazao nakon instalacije Leoparda. Iako sam slijedio upute sa Appleovih stranica i tipkao kako mi se reklo da uklonim možebitne enhancere i slične, no nije pomoglo.
Na kraju, ubacio sam ponovo instalacijski od Tigra, pritisnuo c prilikom pokretanja i vratio sve natrag. Možda će update biti pametniji.
02.02.2008 | 13:28
da li 2 dvd-a koja sam dobio sa PB spadaju pod kategoriju ne instalirati sa njih ili???
02.02.2008 | 13:55
Zasto ne, to je to.
24.09.2008 | 23:56
Bok ljudi!
Upravo mi se desila ista stvar. Ostavio sam iMac-a u sleep-u i pokusao ga upaliti... i jednostavno nije reagirao, na tipkovnicu, miša, power buton. NISTA!
Kad sam ga ugasio i ponovo upalio prikazao se samo plavi ekran. Napravio sam hardware test i prosao je OK. Pokušao sam prije hardware testa boot u safe mode i disk utility (repair permissions) ali ništa se nije promijenilo.
Googlao sam i našao brdo stranica, međutim, otišao sam i na apple support stranicu:
support.apple.com/kb/TS1545?viewlocale=en_US
Uglavnom, iMac radi poslije par naredbi u terminalu.
Pretpostavljam da se nešto desilo dok sam instalirao APE...
Uglavnom, ako se nekome desi isto:

Try this solution if you are comfortable using Terminal and have certain application enhancement installed. The software may be removed following the below steps:

1. Start up in single-user mode by holding Command-S after restarting the computer. Note that single-user mode always uses the US English keyboard layout.
2. Type these commands, each on a single line followed by Return:

/sbin/fsck -fy
/sbin/mount -uw /
rm -rf /System/Library/SystemConfiguration/ApplicationEnhancer.bundle
reboot
25.09.2008 | 00:02
btw...
Mislim da bi ova tema trebala biti u Mac OS X topicu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 34 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO