Novi 20" iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi 20" iMac

26.01.2008 | 21:55
Pozdrav svima

Svašta sam se načitao po forumima o novom iMacu. Kažu da mu je monitor bljak u odnosu na starog bijelog 20\" iMaca. Nijemci vele kako može poslužiti za brijanje i šminkanje zbog ogromne refleksije i plaču za starim monitorima. Sve se ovo s monitorima dogodilo kad sam ja skonto kupit onaj najjeftiniji 20\" model. Hoću li se puno zeznut ako ga kupim i što ako mi krepa monitor za godinu i jedan dan, koliko ću morati platit novi?

Hvala

P.S. Obavezno kliknite na ovaj link, vidjet cete kako jednostavno popraviti novi monitor

www.hexus.net/content/item.php?item=11295&page=2

Ovdje se može vidjeti primjer refleksije

• zorz3
  • Posjetitelj
26.01.2008 | 22:55
ja ti preporucam da ga kupis...imac je super, i ne vjerujem da ce ti se toliki odsjaj vidjet.
27.01.2008 | 18:48
Volio bih da se javi netko tko ima novog iMaca ispred sebe i da prenese svoj dojam. Ja ga nemam gdje vidjet jer u Hercegovini ne postoji nikakvo predstavništvo za Apple računala.
  • zorz3
  • Posjetitelj
27.01.2008 | 19:48
ja ti mogu rec da sam ga vidio jedno 7 puta...svaki put u drukcijem okruzenju. svidjelo mi se radit na njemu. bez ikakvih odsjaja. toliko od mene.
27.01.2008 | 22:47
Hvala Zorz, ali ipak ću morat skoknut u Zagreb kod rodbine, pa otić do Mac galerije, da se osobno uvjerim Svašta se po webu priča o glossy ekranima, ne znam radi li se o anti-propagandi ili o istini.
28.01.2008 | 01:08
Pozdrav.

Radim na novom iMacu zadnjih mjesec dana.

Refleksija postoji, ali nije tolika frka. Javlja se samo ako je na ekranu velika tamna površina i ako sam lokalno svjetlo namjestio pogrešno. Imam pomičnu stolnu lampu i taj problem je lako rješiv.

Računalo koristim za izradu keynote prezentacija i vođenje firme (dakle ne bavim se grafikom), pa nisam 100% kompetentan, ali čini mi se da sjajni ekran jako dobro služi svrsi u mojem slučaju.

Svakako isprobaj iMaca prije kupnje.

LP
28.01.2008 | 13:29
Sam po sebi ekran na 20 nije loš ali kad ga staviš pokraj 24 vidiš koliko su go..o od monitora stavili u njega.

znači za neki normalni kučni rad i upotrebu nije loše, jedino ga moraš kalibrirat jer je poznata pojava gradijenta (ekran je tamniji i življe su boje na vrhu dok je na dnu skroz ispran i svaka boja je blijeda nijansa skoro ko bijela) - neki spominju da je problem rješiv kalibracijom. dok npr 24 ima savršen ekran sa savršenom matricom...

refleksija i nije toliki problem, bar na onima s kojima sam ja imao prilike raditi. navikneš se veoma brzo na pozadinski šum i potpuno ga ignoriras.

Moj savjet - kupi 20 odradi kalibraciju i izbjegavaj susrete sa 24 pod svaku cijenu da ti nebi bilo žao
28.01.2008 | 15:04
Ja baš i nisam za kompromise kada je monitor u pitanju. Mislim da je monitor uvijek najvažniji dio računala i da je to zadnje mjesto na kojem treba raditi uštedu.
28.01.2008 | 16:46
Aramic, koja Ti je mail adresa?
29.01.2008 | 00:09
Ja ga imam oko mjesec i pol i ne smeta mi refleksija dok radi.Najviše ovisi o okruženju.Ako nem nekih reflektora ili jakog svijetla,ne bi smjelo biti problema.
Slika je dovoljno oštra,oštrija nego li mi je bila na HP laptopu.
29.01.2008 | 21:22
dobar kompjuter, OS jos bolji, nemas problema s refleksijom, ako mozes kupi 24\"
na tom linku hexus.net lik mijenja cpu, ne razumijem kako popravlja monitor?
29.01.2008 | 23:01
Imam doma stari iMac (mislim stari kao onaj prosli model u bijelom kucistu), a u ducanu sam se dosta igrao s novim i iskreno ne vidim nikakvu razliku u ekranima. Svaki lcd ima odsjaj, i na svakom se lcd-u to moze rjesit tako da pazis kud ti je usmjereno svjetlo il da ga jednostavno ugasis i spustis roletne
03.02.2008 | 15:16
mmarijan je napisao:
dobar kompjuter, OS jos bolji, nemas problema s refleksijom, ako mozes kupi 24\"
na tom linku hexus.net lik mijenja cpu, ne razumijem kako popravlja monitor?

To je šala, popravlja ga skidanjem stakla.
05.02.2008 | 14:02
Sad ne znam zašto ti treba, ali upravo zbog boja sam odabrao 24\", tako da nemoj riskirat, boje su očajne na 20\", a odjsaj se ne vidi toliko, zavisi i od pozicije.
Sretno u kupnji
05.02.2008 | 21:13
Treba mi za video. Svi hvale Final Cut i kažu kako je najbolji software za NLE. Nisam probao pa ne znam, a htio bih probati. Ja sam iskusio samo Adobe Premiere i Sony Vegas. iMac mi djeluje praktično zbog laganog transporta i rada na terenu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 49 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (611)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa