Fake Samsung SSD diskovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Fake Samsung SSD diskovi

30.12.2025 | 13:53
Pozdrav svima.

Prijatelj kupio lažni SSD disk od Samsunga, otkriveno kao "fake" nakog što je PC odnio na zamjenu grafičke.
Servis je izvadio disk i stvarno, nema one pločice na kojoj piše Samsung već neka crna pločica.
Čak su mu pokazali, Samsung ima program i ne prepoznaje ga kao original
Kupljen je preko Ebay-a.

Kutija, unutarnje pakiranje, uputstva, Samsung naljepnica na disku ... sve kao original.
Disk kupljen prije 2 mjeseca.
Ne bi me začudilo da I Samsung ima prste u ovoj prevari.
Mislio sam da se to rjetko događa, nakon malo surfanja, pa to je milionski posao.
Čudno da Samsung ništa ne poduzima vezano uz te prevare.

Evo I video:

Ovo sam stavio da pripazite, nismo svi experti za SSD ili HDD diskove.

Ako netko zna više o tome, volio bih znati.

Ako tema nije prikladna, obrišite moj post.

Hvala!
30.12.2025 | 14:39
Tema je prikladna, dapače. Trgovca treba na e-bayu prijaviti i podići dispute na paypalu ako je plaćeno preko paypala. Kad se radi o ovakvoj vrsti prijevare, 2 mjeseca nije prekasno. Ako je trgovac iz EU, može tvoj prijatelj najprije probati dići reklamaciju i tražiti povrat novca, ali to će vjerojatno proći bez odgovora.
30.12.2025 | 15:31
smayoo kaže:
Tema je prikladna, dapače. Trgovca treba na e-bayu prijaviti i podići dispute na paypalu ako je plaćeno preko paypala. Kad se radi o ovakvoj vrsti prijevare, 2 mjeseca nije prekasno. Ako je trgovac iz EU, može tvoj prijatelj najprije probati dići reklamaciju i tražiti povrat novca, ali to će vjerojatno proći bez odgovora.

Vidio sam ga, platio je karticom.
Kontaktirao je Ebay ... i oni su premazani svim mastima što se kaže.
Neću javno pokazivat razgovor što mi je poslao, i ovi iz Ebay-a to radi onako birokratski, pošalji slike, pošalji kodove sa kutije, pa onda sa SSD-a ... uglavnom kako stvari za sada stoje, vratit će disk a oni njemu novac.
Pratit ću pa ću objavit sve ako netko bude imao isti problem.

Ono što mi nikako nije jasno, kako jedna firma koja je brend za sebe, imaju kvalitetu, drže do puno toga a ništa ne poduzimaju da to spriječe.

Zamisli da netko počne prodavati lažne MAC-ove ili nešto od Tesle ili ... pa za par dana bi ih njihovi odvjetnici očerupali do kosti pa pokopali.
A Samsung ništa. Pogledaj malo po internetu, ima toliko prevara sa Samsungom, izgleda kao da Samsung podržava taj crni marketing i dobija novac od toga.
Kako to drugačije objasniti.

Ne vjerujem da Samsung mulja ali kako objasniti da Ebay, AliExpress ... prodaju lažne diskove bez sankcija. Našao sam neke komentare po forumima gdje su ljudi kontaktirali Samsung a preprodavač još uvijek prodaje na tim online trgovinama.
To znači da nisu poduzeli ništa.
Čudno mi je to malo, razumijem da Samsung nije svemoguć i da uvijek ima prevara, ali ovo i nije baš malo, ono po koji slučaj. Ovo je jako veliki "posao" i ogromna lova je u pitanju.
30.12.2025 | 16:52
Ako nešto jako dobro zvući i jeftino je, vjerojatno je prevara.
eBay daje uslugu a ne potvrdu autentičnosti.
Generalno je to problem sa većinom usluga (Uber, Bolt, Wolt ...)

Dobro, a kako se ponaša SSD u radu?
30.12.2025 | 19:47
jura22 kaže:
Ako nešto jako dobro zvući i jeftino je, vjerojatno je prevara.
eBay daje uslugu a ne potvrdu autentičnosti.
Generalno je to problem sa većinom usluga (Uber, Bolt, Wolt ...)

Dobro, a kako se ponaša SSD u radu?

Sve što kažeš je uredu ali ako pružaš uslugu i netko ti prijavi da prodaje lažnu "robu", u ovom slučaju SSD disk, firmu koja ih prodaje trebala bi biti maknuta sa shop-a što oni nisu napravili.

Malo sam istraživao, naišao sam da na tim trgovinama ima puno lažnih proizvoda ili bolje rečeno kopoija, pročitao sam da su neki dobili lažne vanjske diskove, neki ugreen proizvode ... tako da je to poprilično veliki "biznis".
Zašto nisu sankcionirani, to je pitanje.

I ja sam htio kupiti nešto od Orico ili ugreen za Mac preko AliExpress-a, ali neću. Sve iznad 30€ od sada samo od provjerenih preprodavača ili direktno sa "izvora".
Pa zamisli daš pare za NAS, UPS ... i misliš sretan kako imaš super stvar a ono lažnjak.
Najgore od svega što rade dobro, na prvi pogled jako sitne razlike koje se smatraju pod tolerancijom ali pitanje je kvalitete. Hoće li ti taj SSD, NAS, UPS,3D printer ... trajati koliko i original ili ćeš nakon godinu dana kad istekne garancija "plakati".

Teški "šrot".

Što se lažnog SSD-a tiče, kao i u ovom videu, sporiji od originala, veće temperature i čini mi se da kapacitet nije isti. I ja sam prvo mislio da nije neka glupost, kabel ili ... ali sam dobio potvrdu da je disk lažan. Tako da moj prijatelj nije baš sretan, gubi vrijeme, živce ... na kraju je kupio SSD u trgovini na kojem se odma vidi da je original a sa lažnim se nateže sa Ebay-om.
Poslao je disk nazad i sad čeka da mu čeka da mu vrate pare nano njihove provjere.
A cijena nije bila turbo snižena da pomisliš kako je prevara, naročito sada(crni petak, popusti za Božić, nov. godina etc).
30.12.2025 | 22:52
Nemam namjeru pametovati ali narod ima razne izreke kojih se ja držim.
"Nisamo dovoljno bogat da kupujem jeftino" i "Sirotinja i škrtci plačaju duplo."
Naučio sam da čovjek može biti glop, ali narod ne.

Ako nije tajna, koliko ga je platio (i koji je kapacitet)?
31.12.2025 | 12:14
jura22 kaže:
Nemam namjeru pametovati ali narod ima razne izreke kojih se ja držim.
"Nisamo dovoljno bogat da kupujem jeftino" i "Sirotinja i škrtci plačaju duplo."
Naučio sam da čovjek može biti glop, ali narod ne.

Ako nije tajna, koliko ga je platio (i koji je kapacitet)?

Pa ne pametuješ, razgovaramo normalno, sve ok.
Nekad čovjek treba i platiti školu da nauči.
Kupio je Samsung 990PRO PCIe 4.0 NVME M.2, platio ga je 150€, ja sam isti takav kupio u Links-a za 169€.
Ni meni cijena ne izgleda sumnjivo jer su bili popusti na svim online trgovinama.

Ebay mu je poslao email da će mu vratiti novac te ba di trebao novac biti na računu u roku od 15 dana.

Sve je dobro završilo za njega ali da su maknuli prodavača sa Ebay-a, nisu.

Problem je još jedan, nisu svi učili da imaju znanje za diskove. Ja sam mislio da znam nešto ali kad sam došao do osobe koja radi sa dikovima, svatio sam da ja u biti nemam pojma.
Čovjek ima posebne alate za popravak diskova i izvlačenje informacija. Od različitih software-a do jako puno alata, čak i mikroskop(ima ih 2) koji je napravljen za takve svrhe.
Ako idem sada usporedit što ja znam i šta taj čovjek zna, kao da usporediš kapljicu mora sa Jadranom.
On mi je odmah i rekao da je disk lažan a nije ga niti vidio, samo po opisu što sam rekao preko moba.

Za cijene, pa i cijene znaju pasti i to poprilično, primjer, ja sam kupio Garminov sat za 210€ u Links-a, bio je zadnji komad. Danas cijena istog tog sata u istog tog Links-a je 419€.
Isto tako sam kupio direktno sa Acasis stranice Acasis kućište T5 80Gbps za 160$ na sniženju a danas košta $190 sa 20% popusta, inače je $224.00.
Tako da pad cijene ne mora uvijek značiti da je prevara.
31.12.2025 | 16:56
U pravu si, ne mora, ali trebao bi upozoravati na oprez. No ovo i nije neka alarmantna razlika. Ajde, dobro, dobit će novac natrag. Koštalo ga je malo živciranja. To je jeftino.
31.12.2025 | 18:06
Ok, evo danas sam kupio Samsung 990 Pro u HG spotu, zadnji komad po staroj cijeni. Imamo li sada ovdje info kako provjeriti je li originalan? Ili je to nepotrebno kada se radi o velkim poput HG spota koji valjda paze na to?
31.12.2025 | 18:53
Ključna riječ je "valjda"
31.12.2025 | 19:03
Ako je vjerovati Groku, ovaj je originalan. Dao je cijelu analizu...
31.12.2025 | 20:28
Do sada imam informaciju da original SSD disk izgleda kao i na slici sa "srebrnom pločicom", kada se skine piše Samsung na njoj.
I rečeno mi je da na tržištu nema lažnih diskova sa takvom pločicom. I ima dvije rupice rupice.
Lažni diskovi imaju "crnu manju pločicu" umjesto "srebrne"!
Slika u prilogu
Prilozi:
01.01.2026 | 13:19
Hvala na detaljima, samo da bih došao do tog čipa trebao bih skinuti naljepnicu sa svim oznakama i bar kodovima, ali dio koji viri van naljepnice jest srebren, pa kontam da je ok.
04.01.2026 | 11:33
Bio sam u serves za diskove I evo vrlo kratko i jasno:

I link da ovo nije samo slučajnost već veliki "biznis" i da Samsung software čita lažne diskove kao prave:
www.pcmag.com/news/counterfeit-samsung-9...ls-magician-software
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 7 minuta
  • korisnik: A jučer je 71. proslavio Alain Prost ;)
  • korisnik: Sretan 71. Steveu, i mojoj mami :D
  • dpasaric: Jobs bi danas slavio 71. rođendan!
  • dpasaric: VanjuOS, pisao sam o tome u Mac Pro 5,1 ili 7,1 temi, potraži tamo
  • smayoo: Čestitam! ;)
  • VanjusOS: nedavno sam negdje vidio opis kako instalirati window na mac bez bootcampa, ali sada to ne mogu naći.
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: company recently confirmed a special announcement for March 4. Among the expected products are a low-cost MacBook and a new generation of Studio Display.
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO