30.12.2025 | 15:31
smayoo kaže:
Tema je prikladna, dapače. Trgovca treba na e-bayu prijaviti i podići dispute na paypalu ako je plaćeno preko paypala. Kad se radi o ovakvoj vrsti prijevare, 2 mjeseca nije prekasno. Ako je trgovac iz EU, može tvoj prijatelj najprije probati dići reklamaciju i tražiti povrat novca, ali to će vjerojatno proći bez odgovora.
Vidio sam ga, platio je karticom.
Kontaktirao je Ebay ... i oni su premazani svim mastima što se kaže.
Neću javno pokazivat razgovor što mi je poslao, i ovi iz Ebay-a to radi onako birokratski, pošalji slike, pošalji kodove sa kutije, pa onda sa SSD-a ... uglavnom kako stvari za sada stoje, vratit će disk a oni njemu novac.
Pratit ću pa ću objavit sve ako netko bude imao isti problem.
Ono što mi nikako nije jasno, kako jedna firma koja je brend za sebe, imaju kvalitetu, drže do puno toga a ništa ne poduzimaju da to spriječe.
Zamisli da netko počne prodavati lažne MAC-ove ili nešto od Tesle ili ... pa za par dana bi ih njihovi odvjetnici očerupali do kosti pa pokopali.
A Samsung ništa. Pogledaj malo po internetu, ima toliko prevara sa Samsungom, izgleda kao da Samsung podržava taj crni marketing i dobija novac od toga.
Kako to drugačije objasniti.
Ne vjerujem da Samsung mulja ali kako objasniti da Ebay, AliExpress ... prodaju lažne diskove bez sankcija. Našao sam neke komentare po forumima gdje su ljudi kontaktirali Samsung a preprodavač još uvijek prodaje na tim online trgovinama.
To znači da nisu poduzeli ništa.
Čudno mi je to malo, razumijem da Samsung nije svemoguć i da uvijek ima prevara, ali ovo i nije baš malo, ono po koji slučaj. Ovo je jako veliki "posao" i ogromna lova je u pitanju.