Airpods Pro 3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airpods Pro 3

26.09.2025 | 12:27
Koristim godinama Airpods Pro prve generacije.

Ne pasu mojim usima, seal nikada nisam uspio imati bez obzira koji silikonski nastavak koristim. Radi toga je trpio ANC, kao i sam zvuk kojim nikada nisam bio impresioniran.

Kupio sam danas Airpods Pro 3, cisto da ih probam i razlika je ogromna.

Nastavak je oblozen silikonom ali je unutra spuzva pa osjetno bolje dihtuju. Ne ispadaju iz usiju. Ne znam pasu li ovi novi nastavci na stariju generaciju.

Seal test u iOS prolazi uredno. Bolesno dobru aktivnu izolaciju buke imaju. Ponekad je ta tisina koju stvaraju jezivo neugodna

Niski tonovi su pojacani a visoki su trunku prejaki za moj ukus. Nekako su V shape EQ podesene. Ali nista ekstremno. Vjerujem da se to u postavkama moze popeglati kome smeta. Idealno za ovu trendovsku glazbu.

Uglavnom apsolutna preporuka od mene. Probajte.

Fora mi je i ovaj adaptivni mode, kada se muzika stisa cim ti se neko obraca ili kada pocnem ja govoriti. To moje stare nisu imale.

Ne znam jesu li tehnoloski napredovale ili jednostavno novi oblik bolje pase mojim usima, ali osjetno su mi bolje i zadrzat cu ih.

IMG_3751.jpeg
26.09.2025 | 14:03
a reci mi koliko kostaju?
26.09.2025 | 14:06
Gledao sam za vikend u Splitu i nisu ih imali na stanju nigdje. Oko 300e su tamo u iStyle.

U BiH sam danas kupio za nekih 280 eura. Mislim da je cijena ista, nisu nesto poskupile u odnosu na stare modele.
26.09.2025 | 15:38
Ako je suditi po prijasnjim modelima, onda zvuk i nine nesto posebno. Sve ostalo je. Imao slusalice od Audio Technice i zvuk je bio osjetno bolji (zvuk) od Appleovih, a bile su 1/2 cijene. Dao ih jer se nisu trenutno spajale na telefon (bitno kod javljanja na telefon a sluske u kutiji).
26.09.2025 | 17:00
jura22 kaže:
Ako je suditi po prijasnjim modelima, onda zvuk i nine nesto posebno. Sve ostalo je. Imao slusalice od Audio Technice i zvuk je bio osjetno bolji (zvuk) od Appleovih, a bile su 1/2 cijene. Dao ih jer se nisu trenutno spajale na telefon (bitno kod javljanja na telefon a sluske u kutiji).

Meni glazbena kvaliteta tu nije primarna. Ja ove slusalice koristim najvise za posao, pricam sa ljudima.

Ne postoje niti jedne druge koje nude ovaj stupanj integracije sa mojim uredjajima, tako da mi je izbor jako limitiran.

Sjedim za racunalom one spojene na MBP. Ustanem od stola, neko me zove one spojene na sat. Uzmem mobitel ili iPad one se spoje na njega.

Navecer svi spavaju hocu da gledam nesto na ATV, nema kemijanja, nicega, samo ih stavi u usi i one znaju sta treba da urade
26.09.2025 | 19:15
Ja sam otkrio da postoje DECT bezicni headseti sto mi je otvorilo sasvim neke nove mogucnosti.

Do sada sam za vrijeme besmislenih sastanaka mogao eventualno sastaviti neki namjestaj ili sloziti oprano sudje ili oprati odjecu, ali DECT ima domet preko 100 metara tako da sam u ponedjeljak za vrijeme sastanka skinuo straznje felge, ocetkao koroziju sa bubnjeva i nanio rust converter i jos malo proveo vremena doslovno gledajuci kako se boja susi i jos usput odgovorio na dva glupa pitanja!

Meni je domet najvazniji.
26.09.2025 | 20:25
AirPods ima nakbolju integraciju s Apple uredjajima. Tu nema govora.
Ja, iako imam AirPods (1st - one koje se pune kabelom), radije uzmem one zicane.
26.09.2025 | 23:45
Riba kaže:
i jos usput odgovorio na dva glupa pitanja!

27.09.2025 | 09:05
Riba kaže:
Ja sam otkrio da postoje DECT bezicni headseti sto mi je otvorilo sasvim neke nove mogucnosti.....Meni je domet najvazniji.

Ha! Ovo je zaista odlična stvar! Nisam znao da postoje takvi setovi koji rade s kompom. Kakva odlična stvar za multitasking!
27.09.2025 | 09:09
drlovric kaže:
Uglavnom apsolutna preporuka od mene. Probajte.......Ne znam jesu li tehnoloski napredovale ili jednostavno novi oblik bolje pase mojim usima, ali osjetno su mi bolje i zadrzat cu ih.

Vjeruješ li mi da sam do sada prodao par tuceta AirPodsa, a da ih sam nikada nisam imao priliku probati?

Kako je to dosta "intiman" hardver, nije nešto što se može usputno isproba. Kada sam davno prije isprobavao razne druge "in-ear" slušalice od Applea niti jedne nisu bile za moje uho, sve su mi ispadale i onda mi to sve skupa jednostavno nije bilo napeto.

Cijena mi se čini strašno skupa za jedan tako mali komad hardvera, ali to je valjda cijena razvoja takve tehnologije. Kupio bih jednom Appleove slušalice kada mi se dogodi nekakav čarboni višak love, ali onda bi to svakako bile AirPods Max, one velike koje već ulaze u audiofilsku zonu. Male slušalice su meni samo za glazbu u situacijama kada se vozim autobusom, a to je možda par puta godišnje.

Hvala ti na mini recenziji!
27.09.2025 | 09:15
dpasaric kaže:
Riba kaže:
Ja sam otkrio da postoje DECT bezicni headseti sto mi je otvorilo sasvim neke nove mogucnosti.....Meni je domet najvazniji.

Ha! Ovo je zaista odlična stvar! Nisam znao da postoje takvi setovi koji rade s kompom. Kakva odlična stvar za multitasking!

Skrećem pažnju da DECT radi na 1880-1900 MHz, dakle u mikrovalnom pojasu, kao i mobiteli. Ako ima tako velik domet, to znači da ima i veliku snagu. Držati to na glavi neko dulje vrijeme (koje se mjeri satima) nije baš zdravo.

Bluetooth radi također u mikrovalnom pojasu, ali snaga BT uređaja je reda veličine 10.000 puta manja.
27.09.2025 | 13:31
smayoo kaže:
dpasaric kaže:
Riba kaže:

Skrećem pažnju da DECT radi na 1880-1900 MHz, dakle u mikrovalnom pojasu, kao i mobiteli. Ako ima tako velik domet, to znači da ima i veliku snagu. Držati to na glavi neko dulje vrijeme (koje se mjeri satima) nije baš zdravo.

Bluetooth radi također u mikrovalnom pojasu, ali snaga BT uređaja je reda veličine 10.000 puta manja.

Stoji, ali i u mojem slucaju rizik od tog zracenja je visestruko nizi od stete koju mi nanosi sam sadrzaj.
27.09.2025 | 13:51
drlovric kaže:
Koristim godinama Airpods Pro prve generacije.

Ne pasu mojim usima, seal nikada nisam uspio imati bez obzira koji silikonski nastavak koristim. Radi toga je trpio ANC, kao i sam zvuk kojim nikada nisam bio impresioniran.

Kupio sam danas Airpods Pro 3, cisto da ih probam i razlika je ogromna.

Nastavak je oblozen silikonom ali je unutra spuzva pa osjetno bolje dihtuju. Ne ispadaju iz usiju. Ne znam pasu li ovi novi nastavci na stariju generaciju.

Seal test u iOS prolazi uredno. Bolesno dobru aktivnu izolaciju buke imaju. Ponekad je ta tisina koju stvaraju jezivo neugodna

Niski tonovi su pojacani a visoki su trunku prejaki za moj ukus. Nekako su V shape EQ podesene. Ali nista ekstremno. Vjerujem da se to u postavkama moze popeglati kome smeta. Idealno za ovu trendovsku glazbu.

Uglavnom apsolutna preporuka od mene. Probajte.

Fora mi je i ovaj adaptivni mode, kada se muzika stisa cim ti se neko obraca ili kada pocnem ja govoriti. To moje stare nisu imale.

Ne znam jesu li tehnoloski napredovale ili jednostavno novi oblik bolje pase mojim usima, ali osjetno su mi bolje i zadrzat cu ih.

"Ne znam pasu li ovi novi nastavci na stariju generaciju." - ne pašu, ni stari na nove ni novo na stare. Tipično Appleovski.

"Nekako su V shape EQ podesene." - jesu, dokazali su to i drugi, stare (APP2) imaju manje V naglašenu sliku ali zato APP3 imaju bolju prostornost (spatial sound).

"Vjerujem da se to u postavkama moze popeglati kome smeta" - nema EQ settingsa (ili čak osnovnih bass/treble, loudness) u iOS/iPad a možda ima u Macovima, ne znam jer ne koristim laptop/računalo.

"Fora mi je i ovaj adaptivni mode, kada se muzika stisa cim ti se neko obraca ili kada pocnem ja govoriti." - to nije do adaptivnog moda već do opcije "Conversation Awareness". To si isključi ako voliš pjevušiti uz pjesme jer onda ti neće stišavati muziku
27.09.2025 | 14:45
Odlična kratka "recenzija" glazbenog producenta i zašto audio mjerenja ovih slušalica (koje ekipa stavlja online) ne pokazuju realne grafikone/podatke

youtube.com/watch?v=pO14PqMfq9w
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 22 minuta
  • drpongrac23: @Bertone - evo vidiš, baš suprotno. MS Office na PC-u radi daleko brže i uglađenije nego na Mac-u. Baš si fulao od prve :)
  • Yonkis: jer jabučnjak nije optimiziran ;/
  • ping: Zašto na iPadu ne mogu skrolat u vikalici?
  • Bertone: Imaš pravo, M$ Office na PC-u i W11 piše što korisnik stisne na tipkovnici, dok na MBP i MacOS-u isti taj office radi na misli korisnika :D
  • drpongrac23: Mješate RAM i takt CPU na PC-u i na Mac-u. Dva potpuno različita OS-a koji iskoristavaju resurse na potpuno drugačiji način. Mac je Mac, a PCje PC.
  • Bertone: ??
  • drpongrac23: Mješate RAM 8
  • Bertone: Dalje, razlika između i5 i i7 za školske potrebe dijete neće osjetiti, a razlika u cijeni za tebe je dupla tak da,.. odluči sam :)
  • Bertone: *za dijete
  • Bertone: Što se tiče cijene, da više se isplati da dijete uzeti IdeaPad jer su RAM (iako ima samo jedan utor za RAM) i disk nadogradivi, kod MBP nisu
  • Bertone: Savija se poklopac ekrana (s njime i ekran), savija se tipkovnica u sredini jer nema podokvira (kod T serije je unutar lapropa magnezijski okvir , IdeaPad toga nema)..
  • Yonkis: Mini Mac [link]
  • Air: kazes da bi 150-200 bilo oko uzeti prije nego maca za 300-350? Iako je pc i5 i 8GB rama a mac i7 i 16 GB?
  • Air: O elementu savijanju nisam imao pojma kad koristim samo aluminij
  • Bertone: PS. Ako ti frend da taj laptop za 150-200 € onda ga uzmi pa koliko joj potraje, ako traži više nemoj.
  • Bertone: Imao sam 15" model u rukama i savija se, na 17" se vjerojatno savija još i više,... ako misliš uzimati Lenovo onda samo ThinkPad T seriju ili P ako ti treba prijenosna radna stanica
  • vicko: Nemoj se radi cijene uvaliti. Moja kćer je sa MB Air 2017 odradila gimnaziju i sada je na drugoj godini biotehnologije na PBF-u i još se ne žali da nešto ne može odraditi
  • Air: frend mi nudi taj PC ispod tržišne cijene i sad sam na muci što da odabrerm. Pustiti ću da mozak “prespava” nekoliko dana pa ću odlučiti
  • Air: Hvala svima na iskustvima…
  • smayoo: (to je bilo prošle godine)
  • smayoo: Inače, kćeri je na Airu 2016 aktualna verzija AutoCADa radila dovoljno dobro da odvježba i položi ispit iz nacrtne geometrije na prvoj godini arhitekture
  • smayoo: Sina nisam ni pitao nikad, kći mi je pokazala da je koristila skole.hr office365 account (web aplikcije od MS Officea)
  • smayoo: Naši i sin, i kći su završili gimnaziju (sin i faks) koristeći Mac (sin uvijek moje stare MBP, a kći Air, najprije jedan 2011, a onda 2016, ako se dobro sjećam - ovog drugog još koristi, 2. godina arhitekture)
  • Air: mislim da se i ja tu trebam suzdržati i pustiti PC u naš dom
  • Air: u protivnim bi u školi ili kasnije na faksu zijevala u čudu kad mora savladati “logiku” PCa
  • Air: Iz te perspektive bolje je da nauči se snalaziti na PCu a lako će na Maca. Ionako imamo samo Apple uređaje.
  • Ender: jes, pa posle kad dete predje na Mac da se pita sto je gubilo vreme sa PC-jem toliko dugo. ne bi bilo prvi put da se tako nesto cuje.
  • drpongrac23: Uzmi djetetu PC! Kasnije se privikava na Mac. Dobro ti Lovrić kaže!
  • Ender: @Air: uzmi tog Mac-a, instaliraj pored Mac OS, BootCamp imaces i windows. na Mac-u windows radi bolje i kompatibilnije od vecine PC-ja.
  • Air: Naj PC laptop je i5 a mac j i7
  • Air: pogotovo kada je u pitanju ista para
  • Air: Ali nekako me spopadne svrab po tijelu kad pomislim da ću morati rješavati PC zavrzlame
  • Air: i ja sam nekako prepostavio da je za dijete bolje PC
  • drlovric: Istu sam dilemu imao i na kraju joj kupio PC laptop. Prakticnije je vjeruj, jer Word na Mac i Word na Win nisu isti. Ustedjet ces djetetu vremena i zivaca :)
  • Air: draže mi je ovaj
  • Air: [link]
  • Air: Da li netko ima iskustvo sa srednjoškolcima i korištenjem apple računala, da li je bilo kakvih problema?
  • Air: Ali sad se dvoumim.
  • Air: Radije bi MBP pa da nemam zezancije sa reinstaliranjem prozora
  • Air: Znači ovaj pc košta koliko i MBP iz 2014-2016
  • Air: gledam PC zbog kompatabilnosti sa ostalima (da ne bi za neki predmet tražili neki PC program kojeg nema na macu
  • Air: kupujem komp kćerki za srednju.
  • drpongrac23: @Air - u trgovinama ga ima po 600-700€. Sad računaj, 10% manje po godini, to je to, otprilike.
  • Bertone: *upit
  • Bertone: A vidio sam upot, ali nisam ništa odgovorio da ga ne rastužim ili naljutim :)
  • smayoo: Pitaj @Bertone. On koristi Lenovo hardver za Linux
  • smayoo: Na Jabučnjaku vjerojatno ne. :)
  • Air: Laptop je star cca 5 godina
  • Air: Gdje saznati cijenu polovnog lenovo Ideapad L340-17IRH i5 9300H 2,4ghz?
  • vjeko1: drlovric - realno imam više razloga da ne pređem na nove generacije, prvo onaj gumb, sad ovaj pozadinski bump, kao da tjeraju korisnike od sebe. Prije izlaska 18 sigurno neću mijenjati

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, mihovilbilic, Riba, VanjusOS, Anonimci (397)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO