27.09.2025 | 13:51
drlovric kaže:
Koristim godinama Airpods Pro prve generacije.
Ne pasu mojim usima, seal nikada nisam uspio imati bez obzira koji silikonski nastavak koristim. Radi toga je trpio ANC, kao i sam zvuk kojim nikada nisam bio impresioniran.
Kupio sam danas Airpods Pro 3, cisto da ih probam i razlika je ogromna.
Nastavak je oblozen silikonom ali je unutra spuzva pa osjetno bolje dihtuju. Ne ispadaju iz usiju. Ne znam pasu li ovi novi nastavci na stariju generaciju.
Seal test u iOS prolazi uredno. Bolesno dobru aktivnu izolaciju buke imaju. Ponekad je ta tisina koju stvaraju jezivo neugodna
Niski tonovi su pojacani a visoki su trunku prejaki za moj ukus. Nekako su V shape EQ podesene. Ali nista ekstremno. Vjerujem da se to u postavkama moze popeglati kome smeta. Idealno za ovu trendovsku glazbu.
Uglavnom apsolutna preporuka od mene. Probajte.
Fora mi je i ovaj adaptivni mode, kada se muzika stisa cim ti se neko obraca ili kada pocnem ja govoriti. To moje stare nisu imale.
Ne znam jesu li tehnoloski napredovale ili jednostavno novi oblik bolje pase mojim usima, ali osjetno su mi bolje i zadrzat cu ih.
"Ne znam pasu li ovi novi nastavci na stariju generaciju." - ne pašu, ni stari na nove ni novo na stare. Tipično Appleovski.
"Nekako su V shape EQ podesene." - jesu, dokazali su to i drugi, stare (APP2) imaju manje V naglašenu sliku ali zato APP3 imaju bolju prostornost (spatial sound).
"Vjerujem da se to u postavkama moze popeglati kome smeta" - nema EQ settingsa (ili čak osnovnih bass/treble, loudness) u iOS/iPad a možda ima u Macovima, ne znam jer ne koristim laptop/računalo.
"Fora mi je i ovaj adaptivni mode, kada se muzika stisa cim ti se neko obraca
ili kada pocnem ja govoriti." - to nije do adaptivnog moda već do opcije "Conversation Awareness". To si isključi ako voliš pjevušiti uz pjesme jer onda ti neće stišavati muziku