Manji monitor za Mac Mini M2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Manji monitor za Mac Mini M2

01.06.2025 | 07:19
Kupio sam polovni Mac Mini M2 za klasične stvari, pomalo i za Final Cut Pro. Koji monitor bi mi preporučili jer trebam manji monitor od 21 do max 24" i više za rad u MS Excel i MS Office aplikacijama koji je standardne 1080pix rezolucije. U obzir mi dolaze i Dell monitori, oni korišteni par godina.

Philips 223V5L koji je VGA i za koji imam adapter na HDMI, koji skoro da nisam koristio (ukupno 20 radnih sati) mi ne radi na Macu, no radi na PC računalima.
01.06.2025 | 08:52
LG
01.06.2025 | 10:13
Nisi napisao koliko € misliš potrošiti, za 90-100 € možeš kupiti dosta novih 24" osnovnih modela s IPS matricom i rezolucijom 1920x1080 (16:9), za 200-ak € se već nađu 24" modeli s IPS matricom i rezolucijom 1920y1200 (16:10), a svi imaju barem jedan HDMI i VGA (neki i osnovne zvučnike i USB ulaze/izlaze, jedino što ni jedan od tih osnovnih ne nudi skoro nikakvo podešavanje po visini, samo nagib.

Zato daj neki okvir koliko misliš dati za monitor pa onda možemo nešto preporučiti.

Ajd ipak neka preporuka da ne ostane sve na filozofiji ... ako ti se da potrošiti 200-ak €, moj glas bi išao za 24" ASUS ProArt, ima sve kaj uredskom korisniku treba, dovoljan broj ulaza/izlaza, rezoluciju 1920x1200, podešavanje i okretanje u svim smjerovima,... i ne izgleda loše i jeftino na stolu

PS. Rabljeni monitor danas osim ako cijena nije red veličine par kutija cigareta ili runda u birtiji za četiri osobe bi izbjegavao.
01.06.2025 | 11:39
... najviše bi platio cca 100€, ne bih više.
Veliki problem je taj što svi monitori koje sam gledao ne rade na Mac Mini. Ne znam po čemu ih mogu prepoznati.

@Smayoo je preporučio LG, ja sam gledao Dell (da li svaki LG radi na Mac Mini ili ne?) iako ne znam koji radi, a koji ne...

Imam Philips I on ne radi. Možda je problem u HDMI kabelu kajak je bio na Samsungu koji sada radi na Mac Studio kada sam promjenio par HDMI kabela i Samsungov koji mi nije radio.
01.06.2025 | 11:47
Ako ti je HDMI izlaz na MM2 ispravan, nema veze koja je marka ili model monitora (ako je i ulaz na monitor ispravan), monitor mora prikazati sliku,... probaj taj MM spojiti HDMI kablom na TV pa vidi da li dobivaš sliku, ako da onda je tvoj trenuti problem HDMI>VGA adapter zbog kojega nemaš slike na trenutnom monitoru.

Za do 100 € imaš ovog Samsunga, naruči ga on line, isprobaj pa ako ne radi vrati.

PS. Da samo dopunim, ponekad u nekoj kombinaciji hardvera ne dolazi do inicijalizacije monitora ako je spojen putem DP priključka, ali to je do DP-a i načina kako on radi, HDMI koliko je meni poznato nema tih problema.
01.06.2025 | 12:00
Hvala ti na informacijama. Mislim da je problem u HDMI VGA adapteru.
Ako ne bude rješenja, naručiti ću Samsung koji si mi poslao. HDMI kabel će valjda raditi na Mac Mini
01.06.2025 | 15:50
1. Kod kupnje polovnog računala treba sve provjeriti.
- Ispravnost svih konektora
- Zdravlje diska
- Da li je Mac odjavljen sa iCloud računa
- Vanjska fizička oštećenja
- Znakove da li je računalo otvarano
- Da li se podaci o računalu poklapaju sa onima na računu ili ambalaži
- Ima li uređaj original ambalažu i pripadajuće original kablove
- Uživo sve provjeriti pred prodavateljem
- Postoji li original račun

2. Ne vjerujem da HDMI izlaz ne radi, može jedino biti nekih "mušica", ali to je bilo na Intel Mac mini. Konkretno, ponekad bi se znao pojaviti "roza" ekran najon buđenja iz sleep moda.

3. Neki monitori imaju 2 HDMI ulaza, ili kombinaciju DP i HDMI. Neki modeli takvih monitora nakon spajanja računala trebaju potvrdu na koji su ulaz spojeni uređaji.

4. Pokušati spojiti Mac mini kod nekog poznanika, prijatelja pa vidjeti da li tamo radi. Probati sa nekim drugim kabelom. Probati spojiti na TV (također na TV-u odabrati "input", ako ga automatski ne prepozna)

5. Mora raditi, ako ne, onda ti je netko prodao neispravno računalo (vidi savjete pod točkom 1)
01.06.2025 | 18:27
HDMI -> DVI ne radi.
Isto tako Thunderbolt -> DVI ne radi.
Rade ostale kombinacije.
Trebaš naći monitor koji ima HDMI ulaz.
PC svijet nikad nije mario za zaštitu ičega i zato te kombinacije i rade.
01.06.2025 | 18:44
Meni je Dell 24" spojen preko USB-C na DVI jer na tom monitoru niti jedan Mac spojen na DisplayPort nije htio raditi. Niti sa MiniDP na DP donglom, niti USB-C na DP a bome niti MBP-15 koji je imao standardno DP nije ništa prikazivao na tom monitoru.

Sad ga koristim preko tog USB-C na DVI jer monitor nema HDMI upad.
01.06.2025 | 18:50
Problem je u monitoru, ne u MAC-u.
Ako digitalni signal puštaš na nezštićeno video sučelje, to ne bi trebalo raditi.
Recimo ATV (HDMI -> DVI) radi sučelje, ali kada se pusti film, tada se zacrni ektran.

U stvari imaš sreće da ti radi.
01.06.2025 | 19:44
IgorD kaže:
Meni je Dell 24" spojen preko USB-C na DVI jer na tom monitoru niti jedan Mac spojen na DisplayPort nije htio raditi. Niti sa MiniDP na DP donglom, niti USB-C na DP a bome niti MBP-15 koji je imao standardno DP nije ništa prikazivao na tom monitoru.

Sad ga koristim preko tog USB-C na DVI jer monitor nema HDMI upad.

Probaj, možda pomogne i tebi.
Čovjek koji mi je dao ovaj link je sebi tako riješio problem i više se nije vraćao.
01.06.2025 | 20:12
Fala, ako prestane raditi preko DVI onda ću sigurno probati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 13 sati
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO