Mac Mini M1 - bluetooth problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Mini M1 - bluetooth problem

27.11.2024 | 19:48
Pozdrav,
imam Mac mini M1, i do prije par dana sam koristio svakodnevno:
- Logitech MX Master 3s
- Logitech MX Keys
- JBL FLIP 6 i sve je savršeno radilo. Sve spojeno preko bluetooth-a.

Problem nastaje kada sam kupio Trackpad 2 ako se ne varam, i spojio sam ga uz ovo, jer mi je stvarno korisno da imam stalno upaljen i trackpad i miš, excel mi je lakši miš, a sve ostalo Trackpad.

I sada miš, tipkovnica i zvučnik radili su super. A nakon spajanja i trackpad-a, zvučnik stalno preskače, nemoguće je slušati zvuk ni ništa...

ima li netko neko rješenje, možda neki after market adapter?
27.11.2024 | 19:57
Interferencija, spoji nešto od tog kabelom ako je moguće.
27.11.2024 | 20:17
Niti jedan od njih ne podržava povezivanje zicom to me i muci
27.11.2024 | 20:17
Preforsirao si to, čovječe. Bluetooth je širokopojasni, sve radi na jednom te istom kanalu, znači da se svi tuku za isti spektralni pojas. Kad natrpaš toga toliko potrošio si sav raspoloživ bandwidth i jednostavno ne uspijevaju svi podaci proći u realnom vremenu. Ostali uređaji nisu toliko ovisni o tome, ali zvučnik guta puno više i tu ti trokira. Zar bi te ubilo da nešto spojiš žicom?
27.11.2024 | 21:01
Ovo je informacija sa Apple support stranica:

Connect multiple Bluetooth devices to one computer
The official Bluetooth specifications say seven is the maximum number of Bluetooth devices that can be connected to your Mac at once.

However, three to four devices is a practical limit, depending on the types of devices used. Some devices require more Bluetooth data, so they're more demanding than other devices. Data-intensive devices might reduce the total number of devices that can be active at the same time.

If a Bluetooth device doesn't appear in Bluetooth preferences, or if it becomes slow to connect or doesn't perform reliably, try turning off devices you aren't using or unpair them from your Mac.
27.11.2024 | 21:18
Hvala gospodo, nije interferencija već bandwidth. Gladhr, evo što kažu na redditu, izgleda da je moguće spojiti kablom JBL.

Yes it is possible, I just did it.

You need to plug it to your PC (usb-c to usb-a and usb-c to usb-c both work, idk if usb-c to jack 3.5mm works), make sure it's turned on, hold the bluetooth and play butons FOR A WHILE then wait for it to restart.

The main volume controller on windows doesn't seem to work so you have to open up the volume mixer (right click the speakers icon at the bottom right of your screen > volume mixer) and control the volume of each app individually. The volume control inside apps works too, for example I can change the volume directly in VLC or YouTube as well.

Alternatively, you can download EarTrumpet which I find more practical than windows' volume mixer.

If you REALLY need to use your Flip 6 through AUX input, I've read that you might need a ubs-c to jack 3.5mm converter that also has a DAC built-in and that razer makes one of these.

Trebalo bi radit i na Macu, probaj.

www.reddit.com/r/JBL/comments/stvy0y/flip_6_cabled_connection/
27.11.2024 | 21:38
Sutra cu bas pokusati tu opciju spajanja

ali jako cudno, da ne kazem zalosno, da u danasnje vrijeme ni ne stave aux in na jbl od 120 eur cca...
27.11.2024 | 21:57
A propos AUX ulaza (3.5 mm konektora) u zadnjih par godina (tamo negdje od uvođenja BT 4.2 specifikacija) većina "velikih" igrača (Sony, JBL, Bose, B&O...) je izbacilo AUX priključak, power-out USB (što je prije toga bio gotovo pa standard), i većina USB koristi samo za punjenje baterije, ali ne i za prijenos audio streama.

Ali, većina kineza (od kojih neki spadaju u najbolje uređaje po karakteristikama) i dalje nudi obje opcije.
28.11.2024 | 01:01
Čudi me da nisi znao da je upravo Mac mini M1 imao problema s tim, na razini je hardvera i tko se bavi glazbom ili treba veći broj istovremenih BT veza, a uzeo je baš njega - kasnije bi ga prodao i uzeo iduću generaciju kod koje je to sređeno. Imali smo par slučajeva.

Šteta što nisi pitao prije kupnje.

forums.macrumors.com/threads/how-are-the...xed-in-2023.2379091/
28.11.2024 | 11:24
Nije mi to bilo nikad bitno s obzirom da sam koristio miš, bez trackpada
Izletila bila dobra ponuda pa eto..
28.11.2024 | 11:37
dpasaric kaže:
Čudi me da nisi znao da je upravo Mac mini M1 imao problema s tim, na razini je hardvera i tko se bavi glazbom ili treba veći broj istovremenih BT veza, a uzeo je baš njega - kasnije bi ga prodao i uzeo iduću generaciju kod koje je to sređeno. Imali smo par slučajeva.

Šteta što nisi pitao prije kupnje.

forums.macrumors.com/threads/how-are-the...xed-in-2023.2379091/

Baš interesantno. Sramotno što to nisu rješili. Nije mi jasno, je li riječ o faulty chipu ili driver problemu? Ili je nešto treće, zbilja neka interferencija? Kao što je godinama bilo s laptopima, nemoj spajat USB/miš sa lijeve strane gdje je wifi antena

EDIT: Malo sam proučio taj tvoj link, ispada da njima konekcija dropa. Ovdje to pak nije slučaj, ipak je do bandwidtha kako gore kolege kazuju. I sam Apple.
28.11.2024 | 13:12
Bio je i na Intel Mac mini veliki problem sa "roza nijansa" ekranom kad bi se Mini ponekad budio iz sleepa.

Dan danas mi nije jasna funkcija ni logika zasebnog touch pada. Totalno polufunkcionalno rješenje za bilo kakav ozbiljniji posao. Na laptopu ga ionako imaš, pa je to zgodno kad si "na terenu". Ovo sve drugo je mazohizsm i pimplanje.
28.11.2024 | 21:03
drpongrac23 kaže:
Bio je i na Intel Mac mini veliki problem sa "roza nijansa" ekranom kad bi se Mini ponekad budio iz sleepa.

Dan danas mi nije jasna funkcija ni logika zasebnog touch pada. Totalno polufunkcionalno rješenje za bilo kakav ozbiljniji posao. Na laptopu ga ionako imaš, pa je to zgodno kad si "na terenu". Ovo sve drugo je mazohizam i pimplanje.

Ma joj neeee, potpuno si u krivu! Znači eksterni Magic Trackpad najbolja stvar ikada! Na svakom kompu ga imam i nezamislivo mi je raditi bez njega. Miš nisam koristio možda i 10 godina...
28.11.2024 | 22:18
dpasaric kaže:
Znači eksterni Magic Trackpad najbolja stvar ikada! Na svakom kompu ga imam i nezamislivo mi je raditi bez njega. Miš nisam koristio možda i 10 godina...

Ovo je zanimljivo, jer kako ti izgleda koža na vrhu kažiprsta? Krajevi živaca i njihova osjetljivost na tom mjestu?

Mobitel, iPad, laptopi, moj kažiprst i srednjak bi skroz poludili da pola vremena ne koristim miša i to miševe različitih oblika, što znači i trackballe a sve zato da izbjegnem bol u ručnom zglobu, karpalni tunel ali i utrnutost vrha prstiju i čudan osjećaj na samoj jagodici prsta nakon puno vremena s trackpadom.
29.11.2024 | 11:30
Appleov touchpad je majka. Zabrijao si malo s kožom na vrhu prstiju i osjetljivošću živaca. Ne treba tu ništa upirati, lagan dodir je dovoljan. Ja na stolu koristim miša i veliki monitor jer mi je to preciznije za CAD, ali kad nisam u uredu, touchpad je super. Ona fora što ljudi rade po terenu s laptopom i svuda naokolo šlepaju miša uz laptop, s Mac laptopom je to potpuno nepotrebno.
29.11.2024 | 12:04
Naravno da ne nosam miša okolo s laptopom - možda mi zato i trne prst?

Ne, ozbiljno, ako provedem nekoliko dana samo sa touch uređajima osjetim da mi je koža na vrhu kažiprsta nekako čudna i kao da malo oslabi osjećaj dodira. Možda imam i neki drugi problem s prstima koji se tako manifestira ali zato onda koristim miša kad god mogu.

A prije desetak godina sam imao početni, lagani karpalni pa sam si kupio i trackball.
29.11.2024 | 18:42
Nikakve probleme nemam, prešao sam na Trackpad upravo jer sam pri dugotrajnom radu s mišem imao problem karpalnog sindroma. Od tada sve super!
30.11.2024 | 11:17
IgorD kaže:
A prije desetak godina sam imao početni, lagani karpalni pa sam si kupio i trackball.

I ja sam na trackballu preko 10 godina, super zadovoljan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO