Apple TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple TV

10.12.2007 | 22:35
Dakle, nakon sto je riknuo CD-player (znam, znam, vise ih ni ne proizvode), cijenjeni gospodin otac je odlucio kupiti nesto sto bi ujedinilo svu muziku i filmove na TV-u. pa me stoga zanima kakva su vasa iskustva sa doticnim Apple Tv-om (ako ih imate), dali su rijesili nedostatak podrske za DIVX i ostale codece, dal se isplati kupiti, i u kojoj velicini te kakvo je vase misljenje o Apple tv-u opcenito.

Sto se tice stvari koje bi bile umrezene sa APPLE TV-om tu su intel iMac 2.26 dual core i Dellov Picek sa bezicnim usb adapterom (kojeg jos nema, al ako dodje APPLE TV ce ga bit).

Unaprijed hvala.
11.12.2007 | 16:03
Imam vise iskustva oko toga sto ne kupiti...

wifi i te price ostavi za notebook, a steamanje videa prepusti zicama.

Negdje sam procitao da AppleTV treba iTunes na makini sa koje vuce sadrzaje.

Imam doma Netgear EVA700 player i nisam zadovoljan, ali cujem da je EVA8000 puno bolja spravica.
11.12.2007 | 21:14
iMan je napisao:
kakva su vasa iskustva sa doticnim Apple Tv-om (ako ih imate), dali su rijesili nedostatak podrske za DIVX i ostale codece, dal se isplati kupiti, i u kojoj velicini te kakvo je vase misljenje o Apple tv-u opcenito.

Ako želiš uređaj koji će vući mjuzu i filmove sa vaših kompova, onda je Apple TV dobar izbor, jer će povući sve iz iTunesa + iPhoto i ostale djidje.
Doduše, pričekao bi siječanj, možda bude nekakav update oko njega. Podrška za divx i ostalo je riješena hackom, guglaj za AwkvardTV (ili slično).

Ako je pak zamisao da sva mjuza i filmovi budu na JEDNOM centralnom mjestu, onda bi preporučio combo MacMini + EyeTV sa Terratec USB + Alu bežićna. Dodaj tome vanjski FW disk sa kućištem koje izgleda kao Minijevo i imaš i DVR sa fantastičnim opcijama i skladište svega.
Da ne govorim kako si automatiziraš npr. ripanje DVDja za kasnije gledanje i tak...
26.12.2007 | 01:29
Varijanta sa AppleTV je vjerojatno OK ako ces garantirano imati Mac ili Windows mashinu kao server, ali otpada Linux, NAS i sl. varijante.

Mini bi bio ok, jer ima mogucnost playat i lokalni i mrezni sadrzaj, a ima i CD/DVD uredjaj za sviranje/snimanje...
26.12.2007 | 10:08
Mozda mi promaklo ali da li moze da pusta radio stanice sa neta?
01.03.2008 | 15:43
I did it.

AppleTV je doma, spojen, radi, iako imam jos puno nedoumica...
01.03.2008 | 17:45
Pitaj sta te zanima, imam doma Take Two 160 GB hackan pa sad ima perian gore, APF, SSH, i još hrpetinu zgodnih stvari... uglavnom jaaaaaaaaako zgodna stvar.
Sljdedeće na tapeti mi je pokušat ga upogonit kao NAS i korisiti ujedno i za TM bvackup
01.03.2008 | 18:40
Ovako, moj je 1.1 i izgleda da je hacknut jer ima gore i onaj NitoTV, no jos nisam uspio nista playati. Probam YouTube, ide zvuk ali nema slike, ista mi je situacija i s nekim fajlovima sa kompjutera u mrezi.
Probao sam nesto instalirati (Perian mislim) pa mi kaze da nesto nemam prava, pa imam definirane neke sherove i neke konekcije na neke iTunese.
Pogadjas vec da je makina \"2de hand\".
Najradije bi mu lupio factory reset, pa da barem znam na cemu sam i sta sam mu i gdje napravio.
01.03.2008 | 19:20
Ups, I did it again...

Lupio sam mu factory reset, pa idem iznova, mislim da je tako puno lakse...
01.03.2008 | 22:10
Da najlakše ti je tako jer nikad neznaš šta je netko radio uglavnom složi si patcstick i fire away .. ako zapneš negdje viči
02.03.2008 | 09:41
Updejto sam ga na 2.0 pa sam pronasao i skinuo patchstick, pa sad cekam da se ducani otvore da idem kupiti veci USB, jer mi ovaj koji imam (512) nije dosta velik. Nadam se da necu imati problema, ali sam primjetio da mi je nestala rezolucija 1360x768 pa mi radi na 1280x768.
Fotke mi uredno pokazuje po direktorijima, ali za filmove mislim da bi trebalo zaobici iTunes i direktno im pristupati jer uopce zanemaruje inforaciju o folderima u kojima se stvari nalaze.
Jos bi bilo zgodno da moze mountat i playat .iso fajlove sa sheranog diska i ja zadovoljan. Ne ocekujem i ne trazim od njega neke fancy stvari...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 5 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (336)

Novo na Jabučnjaku

Teme