Macbook Pro kao punjac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro kao punjac

11.11.2024 | 16:32
Sa lijeve strane na MBP 16" postoje dva USB C i Magsafe konektor. Ta dva USB C obicno koristim kao punjace. Vazda je nesto spojeno da se tu puni.

Da li je to na bilo koji nacin stetno za samo racunalo?

Dugo se vec kanim kupiti neki multiport charger, ali to nikako da se desi jer ne znam ni sam sta da uzmem...
11.11.2024 | 16:44
Rekao bih da ne škodi ako je neprekidno i uvijek JEDNA sprava spojena da se puni. Ako su NEPREKIDNO dvije, možda i da, dugoročno.
11.11.2024 | 17:56
Moj odgovor ovisi da li puniš Apple HW ili neki treći!?

Pretpostavljam da ti je MBP spojen na struju dok se ovo puni? Ako da, nebi trebalo smetati jer ne vuče struju iz baterije, ali daaaj brate mili nabavi neki hub i dodatni punjač
11.11.2024 | 19:00
Zdravac kaže:
Moj odgovor ovisi da li puniš Apple HW ili neki treći!?

Sigurno one ovisi o tome. Mac kontrolira koliku struju vuče neki port i isključi ga ako vuče previše.
11.11.2024 | 19:02
Smayoo, nisam mislio da ovisi u kontekstu struke nego subjektivno!
11.11.2024 | 19:48
MBP je stalno spojen na struju. Ponekad iskljucim pa pustim da se potrosi baterija, cisto eto da nije puna 24/7.

Punim iPhone, iPad, Apple Watch, Airpods slusalice, PS5 kontroler i to je manje vise to.

Btw, Anker 10000 bateriju MBP ne zeli da puni Ocigledno na tragu ovog sto Smayoo prica, povukla bi previse struje pa je Mac ignorira.
11.11.2024 | 19:51
Zdravac kaže:
ali daaaj brate mili nabavi neki hub i dodatni punjač

Sto bi stari ljudi rekli "sit gladnom ne vjeruje"
11.11.2024 | 20:47
Svaki uredjaj koji postuje USB-PD (Power Delivery) specifickaciju (a siguran sam da ne spajas kojekakav srot) ce se USB hostom napraviti negotiation is punit ce onim naponom i dostupnonm snagom kojom se dogovore, dakle tu ne bi trebalo biti nikakvih problema. Vjerojatno se nesto vise grije ali koliko to steti dugorocno, pitanje je....
Ako ces kupovati punjac, uzmi neki Baseus, oni vec dugo imaju povoljne kritike jer dosta je smeca na trzistu.
11.11.2024 | 21:36
Riba kaže:
Svaki uredjaj koji postuje USB-PD (Power Delivery) specifickaciju (a siguran sam da ne spajas kojekakav srot) ce se USB hostom napraviti negotiation is punit ce onim naponom i dostupnonm snagom kojom se dogovore, dakle tu ne bi trebalo biti nikakvih problema. Vjerojatno se nesto vise grije ali koliko to steti dugorocno, pitanje je....
Ako ces kupovati punjac, uzmi neki Baseus, oni vec dugo imaju povoljne kritike jer dosta je smeca na trzistu.

U Bosni mozes jedino kupiti kuhinjsku sol i znati da si kupio original. Ostalo ce ti sve uvaliti fals i neku sumnjivu kopiju.

Pa sam se vodio logikom Apple racunalo, sa Apple kabelom puni Apple uredjaj. Bolje u svakom slucaju nego wanna be 100W charger sa Temu.

Namjeravam kupiti neki charger, Anker mi je cool brand, ali to nikako da se desi jer mi nabavka bilo cega normalnog otezana.

Prijatelj naisao do mene neki dan i vidio kako punim Watch Ultra na MBP i baci mi bubu u uho da to nije pametno i da mozda laptop nesto "trpi"
11.11.2024 | 22:27
Ne trpi za takvu primjenu, to ne brini
12.11.2024 | 09:07
IMHO, mislim, da ne bi trebalo biti nikakvih problema... Nigje nisam naljetio na info o tome, ali mislim, da priključit odjednom npr. iPad i iPhone trabalo bi se tretirati kao normalna funkcija, čisto radi backupa. A slušalice i Apple watch su poznati po tome, da uzrokuju zamračenja po cijelim kvartovima, kad ih puniš.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 38 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

imenso, jura22, m@xym, Maxxy, Riba, robee, Anonimci (420)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO