Macbook A1466 - crni ekran
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook A1466 - crni ekran

11.11.2024 | 09:31
Ne radi, ne trza, uključila u struju, napunila se cijela baterija, sada pokazuje zelenu lampicu. Pokušala sve upute s interneta za reset ovog i onog. Ništa. Da je matična mrtva vjrv ne bih mogla resetirati sigurnosni čip (svjetluckalo je na sekundu drugačije svjetlo za punjenje po resetu). Otkopčala bateriju i pokušala samo s kablom, ni ventilator se ne uključuje pa ne vjerujem da je ekran otišao. Obnovila sam OS prije par dana, ali nije odmah tada prestao raditi. Ne pada mi više ništa na pamet, za vikend ću ga cijelog rastaviti i raspuhati od prašine nečime, prije nego ga odnesem na servis (molim preporuke).

Je li se tko susreo s ovime?
11.11.2024 | 10:10
A1466 je oznaka za MacBook Air 13" od 2012 do 2017 godine. Koji točno imaš?
Nađi nekog kod koga možeš pokušati spojiti Air na vanjski monitor, čisto da vidiš da li se vidi slika na vanjskom monitoru,u kojem slučaju ti je krepan ekran. Odnosno, ako je tako naprasno krepao, možda i nije ekran, nego samo pozadinsko svjetlo (nazire li se slika kad osvijetliš ekran nečim iz vrlo tupog kuta i gledaš s druge strane, isto iz tupog kuta?). Ako nema slike niti na vanjskom monitoru, bilo da je krepao grafički čip ili nešto više, svejedno ti je, mora se mijenjati matična ploča, gotovo sigurno.
11.11.2024 | 10:40
msm da je 2015, kupljen 2018, slika se uopće ne nazire ni na koji način, ali ni ventilator se ne pokreće kod paljenja, nula znakova života, još ću pokušat spojit na monitor, ali da, vjrv je matična:( šest g, to je dalo svoje, još su klinci treskali tu i tamo, pun prašine iznutra... ali tako iznenadno. u četvrtak je normalno radio, poklopljen, obično sam navikla da crkavaju malo po malo...
11.11.2024 | 11:09
Moj Air 11 je bio iz 2012. Prodao sam ga prije koji mjesec i tipu koji ga je kupio još radi. Nema tu nekog pravila.
11.11.2024 | 11:42
MacBook Pro iz 2010 - radi ko' sat. Istina da sam ugradio dvije nove pločice RAM-a, ukupno sad ima 8GB + novi SSD od 480GB. Koristi se povremeno, ali radi, tako da godine nisu garancija da će krepati. A imao sam davno iMac Intel, sve živo riknulo nakon godinu i pol - optički pogon, ekran i na kraju matična.

Također mislim da je matična ploča u pitanju, no ipak ga treba dati u servis na dijagnostiku.
11.11.2024 | 15:33
prije dva tjedna je pao klinki na pod s nekih 30-40 cm visine i još si pomislim vidiš kak je izdržljiva stvarčica, kao nokia 3310
još ću probat s usba pokrenut, ne mogu odgonetnut kaj je moglo biti prijelomna točka, os update ga ne bi napravio mrtvim, par kapljica vode na dodirnoj isto ne bi, ni treskanje ekranom prema dolje kad zatvaraju, a od udara bi morao biti odmah tada gotov, ne dva tjedna poslije...
11.11.2024 | 16:10
Mozda flat cable koji spaja ekran i ide kroz pante/sarke. I on ima neku izdrzljivost u savijanju.
Kupljen novi ili polovni?
Svakako vanjski monitor spojiti.
11.11.2024 | 16:36
novi, da, svakak ću i to
13.11.2024 | 13:58
Uopće ne kužim gdje mogu nać jer se ne mogu sjetit točnih specifikacija za moj model, C1MS8DQ5H3QD
izbacuje mi četiri vrste matičnih ploča na stranici beetstech...
edit: ahaaaa skužih, gleda se kad je koji izbačen na tržište
13.11.2024 | 15:10
evo sta kaze www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html
Prilozi:
13.11.2024 | 15:11
evo sta kaze www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html po tom serijskom broju:

Screenshot2024-11-13at17.08.36.png
22.11.2024 | 16:34
i... proradio je, kao da mu ništa nije bilo, sušila ga na radijatoru danima... ušla vlaga od kuhanja jer je stajao na nesretnoj polici iznad ploče za kuhanje

sve dok čekam da mi stigne drugi... wtf xD

pa on doista je kao nokia 3310 wouuuw
22.11.2024 | 20:36
Ajd... Želim ti da ostane trajno ispravan
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, tino1, Anonimci (482)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds