Macbook A1466 - crni ekran
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook A1466 - crni ekran

11.11.2024 | 09:31
Ne radi, ne trza, uključila u struju, napunila se cijela baterija, sada pokazuje zelenu lampicu. Pokušala sve upute s interneta za reset ovog i onog. Ništa. Da je matična mrtva vjrv ne bih mogla resetirati sigurnosni čip (svjetluckalo je na sekundu drugačije svjetlo za punjenje po resetu). Otkopčala bateriju i pokušala samo s kablom, ni ventilator se ne uključuje pa ne vjerujem da je ekran otišao. Obnovila sam OS prije par dana, ali nije odmah tada prestao raditi. Ne pada mi više ništa na pamet, za vikend ću ga cijelog rastaviti i raspuhati od prašine nečime, prije nego ga odnesem na servis (molim preporuke).

Je li se tko susreo s ovime?
11.11.2024 | 10:10
A1466 je oznaka za MacBook Air 13" od 2012 do 2017 godine. Koji točno imaš?
Nađi nekog kod koga možeš pokušati spojiti Air na vanjski monitor, čisto da vidiš da li se vidi slika na vanjskom monitoru,u kojem slučaju ti je krepan ekran. Odnosno, ako je tako naprasno krepao, možda i nije ekran, nego samo pozadinsko svjetlo (nazire li se slika kad osvijetliš ekran nečim iz vrlo tupog kuta i gledaš s druge strane, isto iz tupog kuta?). Ako nema slike niti na vanjskom monitoru, bilo da je krepao grafički čip ili nešto više, svejedno ti je, mora se mijenjati matična ploča, gotovo sigurno.
11.11.2024 | 10:40
msm da je 2015, kupljen 2018, slika se uopće ne nazire ni na koji način, ali ni ventilator se ne pokreće kod paljenja, nula znakova života, još ću pokušat spojit na monitor, ali da, vjrv je matična:( šest g, to je dalo svoje, još su klinci treskali tu i tamo, pun prašine iznutra... ali tako iznenadno. u četvrtak je normalno radio, poklopljen, obično sam navikla da crkavaju malo po malo...
11.11.2024 | 11:09
Moj Air 11 je bio iz 2012. Prodao sam ga prije koji mjesec i tipu koji ga je kupio još radi. Nema tu nekog pravila.
11.11.2024 | 11:42
MacBook Pro iz 2010 - radi ko' sat. Istina da sam ugradio dvije nove pločice RAM-a, ukupno sad ima 8GB + novi SSD od 480GB. Koristi se povremeno, ali radi, tako da godine nisu garancija da će krepati. A imao sam davno iMac Intel, sve živo riknulo nakon godinu i pol - optički pogon, ekran i na kraju matična.

Također mislim da je matična ploča u pitanju, no ipak ga treba dati u servis na dijagnostiku.
11.11.2024 | 15:33
prije dva tjedna je pao klinki na pod s nekih 30-40 cm visine i još si pomislim vidiš kak je izdržljiva stvarčica, kao nokia 3310
još ću probat s usba pokrenut, ne mogu odgonetnut kaj je moglo biti prijelomna točka, os update ga ne bi napravio mrtvim, par kapljica vode na dodirnoj isto ne bi, ni treskanje ekranom prema dolje kad zatvaraju, a od udara bi morao biti odmah tada gotov, ne dva tjedna poslije...
11.11.2024 | 16:10
Mozda flat cable koji spaja ekran i ide kroz pante/sarke. I on ima neku izdrzljivost u savijanju.
Kupljen novi ili polovni?
Svakako vanjski monitor spojiti.
11.11.2024 | 16:36
novi, da, svakak ću i to
13.11.2024 | 13:58
Uopće ne kužim gdje mogu nać jer se ne mogu sjetit točnih specifikacija za moj model, C1MS8DQ5H3QD
izbacuje mi četiri vrste matičnih ploča na stranici beetstech...
edit: ahaaaa skužih, gleda se kad je koji izbačen na tržište
13.11.2024 | 15:10
evo sta kaze www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html
Prilozi:
13.11.2024 | 15:11
evo sta kaze www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html po tom serijskom broju:

Screenshot2024-11-13at17.08.36.png
22.11.2024 | 16:34
i... proradio je, kao da mu ništa nije bilo, sušila ga na radijatoru danima... ušla vlaga od kuhanja jer je stajao na nesretnoj polici iznad ploče za kuhanje

sve dok čekam da mi stigne drugi... wtf xD

pa on doista je kao nokia 3310 wouuuw
22.11.2024 | 20:36
Ajd... Želim ti da ostane trajno ispravan
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO