Natečena baterija MacBook A1181
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Natečena baterija MacBook A1181

16.10.2024 | 17:21
Dobio sam MacBook model A1181 sa napuhnutom baterijom pa me interesira ima li spasa? Da li je moguće uopće to servisirati ili netko može odspojiti bateriju pa da koristim samo sa punjačem i vratiti život bijeloj Jabuci?
Slušam. Tj čitam. Hvala.
Prilozi:
16.10.2024 | 18:19
Ne bih ti znao odgovoriti, ali koristiti uređaj sa napuhanom baterijom, čak i ako je ona fizički odspojena i više se ne koristi, nije previše pametan potez.
16.10.2024 | 18:32
Ja bi to podhitno maknuo s računala.
To su baterije koje za promjenu trebaju kovanicu s kojom se oslobodi brava i izvadi baterija.
Vjerojatno nije ništa stradalo jer je plastično kućište.

Tu imaš baterije: www.analogbit.hr/Search/?term=a1181

Tu imaš alat ukoliko treba raskopati komp. www.bauhaus.hr/pretrazivanje/proizvodi?t...amp;user_search=true

Screenshot2024-10-16at19.28.47.png
16.10.2024 | 18:42
Svakako, obavezno i najhitnije izvadi i što prije se je riješi iz kuće. Može se zapaliti, čak i ako nije više u kompu, ako je ostaviš negdje gdje je pretoplo (čak i da samo sunce sija na nju kroz prozor).
16.10.2024 | 18:42
Ja bih to cim prije maknuo iz kuce, a ne iz racunala.

Jako gadan scenarij ako se to cudo zapali...
16.10.2024 | 20:13
m@xym kaže:
Ne bih ti znao odgovoriti, ali koristiti uređaj sa napuhanom baterijom, čak i ako je ona fizički odspojena i više se ne koristi, nije previše pametan potez.

Razumijem opasnosti natečenih baterije (zapaljenje i toksični plinovi + uništeni uređaj) i u planu je da se ukloni (znate nekog tko bi se na području (novog) zagreba htio pozabaviti vađenjem) ali pitam se može li se koristiti i bez baterije jednom kad se ukloni, samo spojen punjačem?
Tko uopće zbrinjava takve baterije, gdje je deponirati (jednom kad se izvadi)?
Prilozi:
16.10.2024 | 20:18
Ne razumijem? Sam je izvadi.
Tu su upute: www.ifixit.com/Guide/MacBook+Core+2+Duo+Battery+Replacement/510
16.10.2024 | 20:19
Vadi to van čim prije!
  • kupus
  • Posjetitelj
16.10.2024 | 20:22
Riječ je uređaju iz zlatnog doba Applea, onog u kojem su baterije bile lako izmjenjive. Doslovno onaj "krug s crtom" (koji se nalazi na ovom dijelu koji nije na slici ) okreneš za 90 pomoću kovanice ili bilo čeg drugog plosnatog. Baterija ima svoje kućište, lako je makneš. Bateriju par puta omotaš, odneseš u reciklažno dvorište.

Uređaj radi samo na punjaču, trebat će ti magsafe1 punjač.
16.10.2024 | 20:50
Hvala na odgovorima i savjetima.
Ako nisam bio jasan, zanima me radi li tko zamjenu baterije (ovih sivih napuhanaca). Ili se te baterije ne daju mijenjati?
Ok, raditi će samo na punjaću. Ok, omotam (jednom izvađene) ćelije/baterije i deponiram. Ili si @kupus mislio sve ovo zamotati (sa slike) i deponirati?
Htio bih u neko doba da MacBook ipak ima autonomiju bez punjača tj da radi na bateriji.
Prilozi:
  • kupus
  • Posjetitelj
16.10.2024 | 20:58
Aha, ne mijenaju se te "sive vrećice", kupuje se druga s drugim kućištem i novim "sivim vrećicama" . Omotaš cijelu, čisto kao prva linija obrane od slučajnog curenja. Dok je nosiš do reciklaže.

Postoji šansa da druga neće biti potpuno iste nijanse kao i ova, ali to predstavlja samo estetski problem.
16.10.2024 | 21:11
Pa dao sam ti link na Analogbit koji prodaje baterije. Mislim da su u Ilici.
17.10.2024 | 08:02
Free shipping preko EU iFixit stora... imaju je na lageru. Eto kao još jedna opcija

eustore.ifixit.com/products/macbook-replacement-battery
17.10.2024 | 15:00
Hvala svima na savjetima. Sve jasno!
18.10.2024 | 20:25
Odlučio da se neću baviti upgradeom pa ako ima netko tko želi MacBook neka mi se javi.
Možda za PEEK&POKE?
18.10.2024 | 21:19
S napuhanom baterijom ga sigurno neće uzeti.
Kako god bilo, riješi se te baterije iz kuće i to ne tako da je daš nekom drugom. Imaš reciklažno dvorište ili nazovi firmu koja preuzima električni i elektronički otpad.
18.10.2024 | 21:28
Riješio sam se baterije vrlo brzo. Samo kažem da nisam toliki nostalgičar da idem raditi neki upgrade (SSD, RAM..) MacBooka ali da možda može u P&P stajati (bez baterije) kao izložbeni primjerak.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 55 minuta
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO