Airport card IMac G4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport card IMac G4

25.11.2007 | 19:22
Poštovana gospodo,

Za lampu tj. iMac G4 flat panel se potražuje airport card. Znam kud ide i da se spaja na onu žicu koja viri, ali pitanje koje me zanima: jel to neka specifična kartica ili se nutra može zaštekat i obična PCMCIA kartica?
Onda nastavno, treba li se baš kupovati aplle airport extreme ili se može proći is nekim drugim wireless routerom? Umrežilo bi se iMac 2.0 Ghz C2D i ta lampa (700 MHz) koji bi onda skup aišli na net preko aDSLa te jedan printer da posluži za oba kompa. Vidim da Airport extreme nudi mogućnost spajanja printera koji ima USB, a ne i mrežnu karticu pa mi se to čini jako zgodno; nisam upoznat s ostalim wireless stanicama/routerima. Naime, iskustvo s wireless mrežama mi je čista nula, dosad sam sve rješaval sa žicom..

Unaprijed hvala
27.11.2007 | 21:09
Ako se ne varam u lampu ide originalni Airport, a tu je karticu jako tesko naci, a kada je i nadjes ne nerelno skupa. Nsku drugu karticu je u teoriji moguce spojiti ali u praki vec puno teze. Alternative su ti da koristis Access Point u klijent modu spojen na taj iMac (buduci da su sad vec prilicno jeftini, u svakom slucaju ima jefitnijih i od te airport kartice).
Sto se access pointa tice, mislim da je besmisleno placati vise za Airport, kada su uredjaji drugih proizvodjaca funkcionalno identicni a osjetno jefitniji. Ako ti je bitno to sa printerom trazi access point koji ima print server.
28.11.2007 | 06:57
Djuro genijalac je napisao:
Poštovana gospodo,

Za lampu tj. iMac G4 flat panel se potražuje airport card. Znam kud ide i da se spaja na onu žicu koja viri, ali pitanje koje me zanima: jel to neka specifična kartica ili se nutra može zaštekat i obična PCMCIA kartica?

Ovaj lik je uspio uglaviti drugu karticu sa Lucent chipsetom u iBook - uz lagane preinake...

www.macmod.com/content/view/586/1/
05.12.2007 | 05:27
U taj iMac ide original AirPort kartica (11MB/s) i to je najelegantnije rješenje. Ima ih tu i tamo u oglasima (ja prodao jednu prije 2-3 mjeseca za 350Kn), a ima ih i na e-bayu. Tamo se također nađu i zamjenske kartice koje su veličinom i funkcijom identične AirPortu, a nešto su jeftinije od pomalo precjenjenih Appleovih kartica (zakon ponude i potražnje; ove originalne se više ne proizvode pa...).
Konačno, možeš ubosti i neki USB stick koji će se downgrade-ati na tu brzinu rada i proći ćeš jeftinije, ali će ti to zauzeti jedan od (ne obilnih) utora i možda neće raditi na Macu (pogledaj opis proizvoda).

iPozdrav!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO