24.02.2024 | 04:55
Dakle,
vremena nisu lagana pa sam od kupovine novog MacBook Pro-a jos relativno daleko.
Do nedavno sam radio na MacBook pro Mid 2012, ali je izdahnuo.
U tom smislu, frend mi je odnekud nabavio ovo:
MacBook Pro (15 -inch 2016) - Trackpad.
Procesor 2,9 Ghz Quas Core Intel Core i7
Memory: 16 GB 2133 Mhz LPDDR3
Graphics: Intel HD Graphics 530 1636 MB
Battery:
Full Charge Capacity (mAh) 3698
Cycle Count 480
Condition: Service recommended
Američka tipkovnica.
Ima jedan issue koji se sastoji od ovog: Punjač napuni bateriju do 100%. Isključim ga i Mac radi, a baterija relativno brzo curi ( u 30 min oko 20-30% Googlanja). Kada ga bez punjača poklopim i za pola sata ga otvorim, on pokazuje da ga priključim na punjač. Priključim ga i on se podigne za rad sa stanjem baterije od zadnjeg rada. Dakle svako ponovno dizanje zahtijeva pokretanje punjačem?!
Naime, ima li tko ktko je još na tom Mac-u i koliko je upotrebljiv s Adobe paketom, Final Cut Pro, Office, i npr ProTools-ima, jer se bavim video i audio produkcijom .
Generalno me zanima
isplati li se mijenjati bateriju jer je taj zahvat kompliciran i skup, a normalan sam čovjek koji ne bi prodao baš nikome stroj u ovakvom stanju pod "isparavan" kao što je to netko napravio mojem frendu.
Uz njega, dobio sm punjač koji naravno nije Apple. Neki kineski 87W USB-C Power Adapter, Model Typec01, Output 5-20v, 4,35 A(max) USB PD.
Znam da je post dugačak ali imam i prilično naivno pitanje, ali šta bi vi na mojem mjestu napravili.
Unaprijed sam baš svakom zahvalan na komentarima.