04.02.2024 | 20:03
PROJEKT: ISPRAVLJANJE PREGAŽENOG MACBOOK PRO-a.
Prije nekih četiri mjeseca dogodio mi se jedan gadan akcident. Prilikom vožnje na Vespi, torbica u kojo je bio laptop jednostavno je skliznula na najprometnijem raskršću u Zagrebu i …(sad ide meni najtužniji dio)… nekih pola sata, različita prometala, od automobila, motora do šlepera s prikolicom i ostalih, prešli su preko njega. Kada sam shvatio,
da mi laptop s cijelom torbicom nije na motoru, preko aplikacije “find my…” uspio sam ga locirati na križanju Slavonske avenije i Avenije Vjećeslava Holjevca. Ne trebam vam ni pričati, koliko je meni, (a onaj tko me zna, zna da sam “Mac fašist”) to palo, kako sam tu tragediju primio. Stao sam na sred raskršća, zaustavio promet, i skupljao dijelove. ???? ???? Rekao sam sam sebi da ću jednom, kad se resetiram od šoka, otvoriti sadržaj torbice i vidjeti onda kakva je situacija. Nakon što sam dobio novi MacBook Pro M3, došlo je vrijeme da se suočim sa ovim. Da vam iskren budem, prilično sam se iznenadio kad sam vidio da laptop i matična ploča nisu pukli, naravno osim ekrana. Uključio sam ga na punjač, upalio, kada sam vidio na vanjskom monitoru da se računalo diže, mojoj sreći nije bilo kraja. Ono što sad vidim da je problem je, uz naravno potrgani ekran, samo izvitopereno kučište laptopa i da ne radi gore na vrhu touch bar, ali to je normalno zbog cijele situacije. Znači: baterija, trackpad, svi portovi, tipkovnica, sve ostalo radi. Čak i osvjetljenje tipkovnice. Inače radi se o stroju model MacBook Pro 13, M2, A2338, starom nekak 11 mjeseci, koji je identičan s modelom iz 2020. godine s time da je ovdje jači procesor. Ovaj stroj, uz odličan prikaz ekrana i prilično lakoću u težini, krasi nevjerovatno dugačko trajanje baterije. Krenuo sam u proces ispravljanja ovog aluminija i ja se toplo nadam da ću ga uspjeti ispraviti. Dijelove, ako bi išao kupovat pojedinačno, došao bi otprilike do cijene novog laptopa. Prilično interesantna situacija. Ako mi uspije što više izravnati to gornje kućište (uppercase) onda veći dio posla sam napravio. Volio bih, ako kod mojih prijatelja na Jabučnjaku ima netko tko se razumije u limariju i savijanje, da mi da kakav praktični savjet. Ja ću probati večeras sa stolarskim stegama. Neka igre počnu
Emile, pada lo tebi što na pamet? Ti nešto radiš u cadu i nešto oko savijanja materijala i tako dalje