Externi HDD preseljenje na novi Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Externi HDD preseljenje na novi Mac Mini

11.09.2023 | 18:13
bok svima.
trebam se ovih dana preseliti s minija 2018 na M2.
koristim externi hdd na kojemu je na jednoj particiji time machine, a ostatak je slobodan za koješta drugo. sam mac se sinka preko iclouda pa tu valjda neće biti problema.

no ako nije problem objasniti mi što treba napraviti s HDD-om, na koji način ga preseliti na novi mini, treba li napraviti formatiranje ili se može samo sve učitati na novi mini i kako?
vjerujem da formatiranje neće biti potrebno, imam koješta gore.

ako je bitno, radi se o WD-ovom My Booku. link
11.09.2023 | 18:50
Ne shvaćam što bi posebno želio napraviti s HDDom? Ako misliš nastaviti koristiti TM backup od prošlog Maca, da na njega novi Mac radi dalje inkrementalni backup, ne upuštaj se u to. Nikad ne radi kako treba. Jednostavno izbriši taj stari sparsebundle (ako si siguran da si sačuvao sve dokumente koji su ti bitni i da ti stari TM više neće trebati na starom Macu) i napravi novi inicijalni TM backup.

Ili, alternativno, napravi Migration Assistantom migraciju s tog TM backupa na novi Mac, ali onda *OPET* izbriši taj sparsebundle i napravi novi inicijalni TM backup jednom kad si uspješno završio migraciju.
11.09.2023 | 19:01
Ključna odluka je želiš li raditi migraciju svega - ili ti je dovoljno to što je u iCloudu, a ostalo ćeš ručno, a na novom stroju početi od nule?

Smayoo ti je sve dobro rekao.
12.09.2023 | 10:26
Backup svega što imam na starom Macu je u cloudu. TM mi više nije bitan jednom kad prijeđemo na novi uređaj, obrisala bih stare zapise i nastavila s novima.
Dakle taj dio particije na kojemu je TM treba obrisati na način koji je smayoo opisao, ostatak hdda gdje su mi ostale datoteke poput filmova ostaje kako je. Taj dio mi je važan, hvala na infu.
12.09.2023 | 10:59
Imam sličan WD, od 3TB, s njime su na Venturi stalno bili neki problemi, plus ima vlastito napajanje, stvara priličnu buku, stalno nešto indeksira, barem jednom dnevno se sam od sebe ejectao…

Na kraju sam kupio SAMSUNG SSD od 2TB, type-c konekcija, PREPOROD!!!

Tako da na Venturi, s tim diskom možeš očekivati puno "mušica"
12.09.2023 | 13:40
S WD diskom i inače je tako. Oni su najbolji za podložit pod nogu od stola, kad se klima.
12.09.2023 | 15:03
Spojio sam ga kasnije na PS5, kao dodatni prostor za pohranu, ali stalno nešto zvrnda, i eno ga sad na kraju u ormaru, a izgledno je da će u oglasnik, pošto-poto
12.09.2023 | 15:17
imam taj WD već neko vrijeme, nikad problema. najnoviji macOS uvijek. svakako mi se nikad nije sam ejectao, primjetila bih po qbittorrentu. a i po plexu, gore mi je gro sadržaja. zadovoljna sam njime. i nije ni glasan, držim ga u radnom stolu na polici (rupa je otraga tako da ima lufta), muzika uvijek svira pa u stvari nemam pojma čuje li se. no svakako mi ne smeta.

inače ovo će mi biti drugi mac u životu, nikad nisam radila migraciju pa sam se bila malo zblesala što i kako. tnx svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO