iMac pitanja & savjeti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac pitanja & savjeti

17.10.2007 | 05:38
evo nakon duzeg vremena zelje za kupnjom napokon je dosao i taj dan kad mogu otici naruciti svoju novu pilu. Jest da je na zalost kasno sta se tice ove pohvaljene edicije 24\" plasticnih modela ali kako citam razlika je jedino u glosy ekranu novih modela.

Molio bih sve koji imaju bilo kakve savjete na sto trebam pripaziti da mi kazu.

Gdje je najbolje kupiti? Gdje se najmanje ceka? Tko je najpristupacniji cijenom i uslugom. Tko najbolje izvrsava servisiranja u slucaju bilo kakovog kvara?

i jos samo pitanje sto se tice rama. kako je tvornicki u njemu 1GB a ja mislim staviti 4GB da li ulaze u susret oduzimanja od cijene ili ne moralno naplate i taj 1GB?

hvala!
  • User
  • Posjetitelj
17.10.2007 | 07:18
1. i osnovno - \"iMac\" a ne \"iMack\"
2. Pricekaj Leopard, jos ti je 9 i pol dana

A kasnije razmisljaj o ostalome...
17.10.2007 | 15:23
Ja ga isto čekam (naručen prije više od dva tjedna u Powercomu), tako da ti na ove sve podatke koje tražiš ne mogu dat odgovor, ali mogu na to da bez obzira na Leopard koji izlazi za 9 dana, možeš naručit računalo jer svatko ko kupi novo mac računalo od 01.10.07, uključujući i iMac, ima pravo ua update na leoparda za neku siću od 10$.
Tako da što se kupovine tiće, samo naprijed!
  • User
  • Posjetitelj
17.10.2007 | 18:28
blue_devil je napisao:
možeš naručit računalo jer svatko ko kupi novo mac računalo od 01.10.07, uključujući i iMac, ima pravo ua update na leoparda za neku siću od 10$.

Da, samo se postavlja pitanje vrijedi li to i kod nas, kao i uvijek
17.10.2007 | 20:19
User je napisao:
blue_devil je napisao:
možeš naručit računalo jer svatko ko kupi novo mac računalo od 01.10.07, uključujući i iMac, ima pravo ua update na leoparda za neku siću od 10$.

Da, samo se postavlja pitanje vrijedi li to i kod nas, kao i uvijek

Kako ne! I kod nas kreće u prodaju isto kao i u Americi!
18.10.2007 | 07:22
a kolike su cijene rama?
18.10.2007 | 07:50
Leonidas je napisao:
a kolike su cijene rama?

U Hgspota trenutno imas 1GB (kingmax) za 250kn
18.10.2007 | 08:36
Idemo po redu...

Razlika nije samo u ekranu, novi modeli su brži i imaju drugi grafički procesor (koji je negdje brži, a negdje sporiji od starog).

Svaki Apple Reseller bi se morao držati preporučene cijene ovlaštenog uvoznika (+/- par posto) tako da je što se cijene isto gdje ga kupiš. Kupi kod onog tko ti je blizu i tko je na glasu kao pouzdan - znači drži se rokova isporuke.

Podrška i servisiranje u slučaju softverskih problema se uvelike razlikuje od mjesta do mjesta, opet tu najbolje pomaže dobar glas. Ako se radi o ozbiljnom kvaru, onda ti je potpuno svejedno jer je servis centraliziran.

Ako naručiš stroj s tvorničkih 4 GB čekati ćeš ga dodanih 30 dana kao BTO opciju i (pre)skupo platiti RAM. Dakle, ne zamaraj se, prodaj 1 GB koji dolazi sa strojem i kupi 2x2GB sa strane.
18.10.2007 | 19:00
Davore koji brand RAMa preporucujes? Znam da u principu nije bitno ali posto ste ih sigurno ugurali vise nego ja valjda preferirate nesto.
18.10.2007 | 19:49
Mi nikada nismo imali problem s Transcedentom. I Kingov je uvijek bio dobar koliko se sjećam...
19.10.2007 | 01:41
dpasaric je napisao:
Ako naručiš stroj s tvorničkih 4 GB čekati ćeš ga dodanih 30 dana kao BTO opciju i (pre)skupo platiti RAM. Dakle, ne zamaraj se, prodaj 1 GB koji dolazi sa strojem i kupi 2x2GB sa strane.

jedno glupo pitanje na koje mislim da znam odgovor ali jos jednom da cujem iz prve ruke.
Znaci ovdje se ne radi o ne postivanju garancije otvaranjem i samostalnim nadogradjivanjem RAMa?
Slobodno kupim negdje sastrane, nasao sam da su 4giga oko 1800 kn ovih koji se koriste u tvorničkoj postavi, i sam ubacim inside?
19.10.2007 | 18:58
tako je, ako ubaciš svoj ram i dalje ti ostaje garancija, jer nema potrebe otvarati stroj.
samo pripazi da uzmeš odgovarajući Ram, u suprotno će ti ili odbiti raditi ili raditi pa će biti problema tijekom vremena
19.10.2007 | 19:05
okej! Zahvaljujem! Znaci 2x2 GB ili ovih koje oni koriste po difoltu ili ovih koje je dpasaric naveo?
19.10.2007 | 19:35
Bitno je da su specifikacije RAM-a u skladu ili bolje od traženih. Ostalo je manje bitno. S Transcedentom i Kingmaxom nisam nikada imao problema, s nekim drugim jesam. Jako važno je da po instalaciji novog RAM-a, bez obzira što sve radi ok i stroj uredno prijavljuje memoriju, ipak napraviš službeni Apple Hardware Test. Tek kada on kaže da je memorija OK možeš mirno spavati.
19.10.2007 | 20:21
okej! Zahvaljujem! Ako zapnem kad sve bude kod mene javim se za pomoc
19.10.2007 | 23:42
ima li bilo kakve veze ako se stavi u jednu banku 1 gb a u drugu 2 gb , tj. da su \"raspareni\" moduli, na nekim laptopima se to pika ... a posto je hardware u imacu slican kao u laptopu../? small outline dimm i 2,5\" hd itd.
23.10.2007 | 18:28
2 mmarijan: Evo ti jedan clanak i testovi o tome da li je bolje vise rama ili da su paru pa pogledaj
eshop.macsales.com/Reviews/Framework.cfm...rce=tnd1286mbmemtest
24.10.2007 | 15:58
Hvala.Uglavnom, zakljucak - vise je bolje a ako nisu moduli u paru ne bi trebalo smetati za overall system stability

p.s. sto se tice upgrade na leoparda.za komp koji su kupljeni od 1.10. vrijedi i kod nas. (10 e cijena)
.provjereno
02.11.2007 | 00:50
ja sam naručio svoj 24\" sad vec prije DVA MJESECA u mac galeriji i svaki tjedan mi kazu da nazovem sljedeci...nista neznaju o tome kad ce doci komp ...navodno sam drugi na listi cekanja ali kako je prva izjava bila dva tjedna a sad je dosla do dva mjeseca bojim se da ne dodje do dvije godine... kakva su vasa iskustva ... jel netko dobio svoj 24\" novi iMac ili svi jos cekate?
02.11.2007 | 01:06
2 equest: Jucer su ljudi poceli dobivati svoje masine tako da ne brini
02.11.2007 | 01:08
a jel znas u kojem ducanu da imam argument ovima
02.11.2007 | 01:44
Neznam koji ducani ali to su jucer napisala 2 covjeka na mackorisnik forumu pa ih mozes tamo pitati
02.11.2007 | 01:46
hvala, super...a jel se radi o 24\" ili su 20\" ...cisto sam sumnjicav jer su mi govorili da 20-ke stizu prije?
02.11.2007 | 02:29
hvala, super...a jel se radi o 24\" ili su 20\" ...cisto sam sumnjicav jer su mi govorili da 20-ke stizu prije?
02.11.2007 | 03:03
02.11.2007 | 15:52
Meni došlo računalo u ovu srijedu, kolegi s Mackorisnika dolazi danas, a koliko sam shvatio, veća količina dolazi slijedeći tjedan!
Oba smo kupili u Powercomu i čekali nešto manje od mjesec dana!
Radi se o 24\"!
BTW, čekanje se isplatilo!!! Računalo je ludnica!
02.11.2007 | 18:10
Super, hvala na informaciji. jel stiglo sa Leopardom ili cete kasnije traziti?
U svakom slucaju ...hvala!
02.11.2007 | 18:52
sramota.
02.11.2007 | 18:59
nikad nisam gore iskustvo kao musterija imao ....U ZIVOTU... kad dobim komp cu izreferirat svuda o cijelom iskustvu sa \"dobavljacem\" da svi znaju koga izbjegavati.
kakva god da iskustva vi ostali imate s ovim cnini mi se ipak da vam se ovo ne desava...o tome kasnije..
hvala na info
02.11.2007 | 20:53
Tu Mac Galeriju bi trebalo zatvoriti. Gubitnici - ne rade od prvog dana kako treba. Izbjegavati u velikom luku. Meni htjeli uzeti pare i da čekam komp. Kako da ne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 9 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Ender, jura22, m@xym, Maxxy, Tomek, zvone, Anonimci (339)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO