Neznam koja je realna cijena za moj mbp 2019
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Neznam koja je realna cijena za moj mbp 2019

07.03.2023 | 21:34
Pozdrav ljudi , dali mi molim vas možete pomoći da realno procjenim svoj mbp 2019, naime radi se o očuvanom mbp-u sa samo 10 ciklusa baterije, kupljen je prije godinu i nešto dana.

Evo specifikacije
Za koliko savjetujete da ga prodam i za koliko bi ga vi prodali?
07.03.2023 | 22:26
Ajoj, intel i jos ona nesretna serija sa touchbarom i problematicnom tipkovnicom. Tesko je procijeniti ali prognoza nije dobra. Prodaj cim ti netko ponudi nesto sto ti je prihvatljivo, jer ce cijena sa svakim danom nezaustavljivo padati.

Gledam po ebayu cijene su oko 900-1000 eura, pa bi to valjda bilo to trenutno.
07.03.2023 | 22:31
Nisam te razumio, zašto je touchbar nesretan i ovakva tipkovnica? Kakvi bi trebali biti i zašto?
07.03.2023 | 22:37
Touchbar kao koncept nije bas bio prihvacen, ostalom zato su i odustali od njega, a butterfly tipkovnice su takodjer bile podlozne kvarovima pa su i od njih odustali:

support.apple.com/en-ie/keyboard-service...am-for-mac-notebooks
www.macrumors.com/guide/butterfly-keyboard-issues/

Nazalost vrlo problematicna serija modela.
07.03.2023 | 22:55
Riba, ja imam taj Mac, to je prva generacija većeg displaya na kojoj su odustali od butterfly tipkovnice. Tipkovnica je dobra. Ali slažem se, touchbar je sranje, baš na kvadrat.
07.03.2023 | 23:02
Riba, koliko ja vidim ovo je 16” MBP 2019, a ne 15”, znaci nije butterfly keyboard.
07.03.2023 | 23:02
Sudeci po linku, nisu odustali negu su "poboljsali dizajn". E sad, koliko je to pomoglo, ne znam, ali to jos nije scissor mehanizam (?)
07.03.2023 | 23:03
songoku kaže:
Riba, koliko ja vidim ovo je 16” MBP 2019, a ne 15”, znaci nije butterfly keyboard.

Moguce sam sam omasio fudbal, strusio sam oko pola litre crnog pa mi oprostite.
07.03.2023 | 23:10
Riba ti je sve rekao. Touchbar je bio naizgled zanimljiv, ali promašen koncept. Meni već "na prvu" nije legao, ide dosta problema uz njega, a i pouzdanost mu nije jača strana, pisali smo dosta o tome ovdje.

No, u prilog mu ide što je bio izuzetno voljen od DJ ekipe, pa možda naleti netko kome treba, vjerojatno je bila neka zgodna aplikacija za njih koja je to super koristila. Upravo iz tog razloga ga je Apple bio zadržao još malo u onom zadnjem nesretnom 13" Pro modelu.

Ne znaš dok ne staviš u oglas, stavi koliko misliš da možeš dobiti, pa razmotri snjiženje nakon par tjedana ako se nitko ne javi.
08.03.2023 | 00:42
Moram naglasiti ovdje - touchbar nije dealbreaker. Ako ništa drugo, možeš pomoću BetterTouchTool napraviti custom touchbar layout za svaku aplikaciju, takav da se sastoji od "ničega" pa onda ni ne pravi probleme. Naime, touchbar je sranje jer, dok tipkaš po najgornjem redu tipkovnice, slučajno takneš nešto pa se događaju piz...ije, a osjetljivost se ne da podesiti. Ali bilo bi previše reći da je računalo radi toga manje upotrebljivo, kao što je slučaj sa butterfly tipkovnicom. Također, na ovom modelu ESC tipka je mehanička (što na nekima nije i to je onda baš ozbiljan problem).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 27 minuta
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, mmolnar, Riba, tino1, Anonimci (489)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO