Aluminijski iMac 24'' zamrzavanje ekrana????
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Aluminijski iMac 24'' zamrzavanje ekrana????

13.10.2007 | 03:37
Panika!!!
Inace prebacujem se sa Windowsa na mac, i trenutno cekam novi alu imac24'' da stigne. Narucio sam ga u mac galeriji i kasni vec tri tjedna.
na americkim blogovima sam naisao na gomilu prituzbi na nove imacove gdje se vlasnici zale da novi imac20'' imaju ekrane kojki imaju neujednacenu sliku po povrsini ekrana (svjetlije su boje na nekim djelovima ekrana), a korisnici 24'' modela imaju problema sa zamrzavanjem desktopa , sto se moze rjesiti jedino rebootanjem sa power tipkom.
neki govore da se radi o softwareovskoj gresci za nove graficke , i navodno ce se to ubrzo rijesiti, neki pak sumnjaju u brzo rijesenje.
ima jos dosta prituzbi na kojesta.
Dali da povucem svoju narudjbu, prije nego stigne. Kakva su iskustva korisnika iz hrvatske?
mogu li se jos kupiti stariji modeli ?
znate li koliko su ozbiljni ovi problemi?
hvala na pomoci unaprijed!!!
13.10.2007 | 03:53
pa što nije \"novi\" imac Firmware rjesio?

iMac Software Update 1.1

\"What’s New in this Version
- This update provides important bug fixes and is recommended for 20-inch and 24-inch iMac models with 2.0, 2.4, or 2.8GHz processors.\"
13.10.2007 | 07:18
Da, kasne i dolaze na kapaljku. Istina je 20\" modeli imaju ekran koji nije za profi upotrebu, ali za kućno korištenje će biti super. Što se tiče smrzavanja problem je u driverima za nove ATI-ije i novi Firmware to još nije sredio u potpunosti. Apple je priznao problem, pa nema razloga za brigu ili odustajanje - ili će to srediti ili će u najgorem slučaju povlačiti i mijenjati strojeve. Ja vjerujem da se radi samo o softverskom problemu.

Stariji modeli se više ne mogu kupiti. Što je bilo je planulo u 10 dana kada im je pala cijena.
13.10.2007 | 09:27
Ja se bavim, grafickim dizajnom, profesionalno fotografijom i videom.
Dali ovaj 24'' model: konkretno 2,4ghz procesor, 3gb memorije, ATI Radeon HD 2600 PRO sa 256MB memorije,320gb jel li taj model funkcionira za tu svrhu ili mozda da povucem narudzbu. ionako narudzba kasni pa da mozda ulozim u neki drugi stroj????
prelazim na mac sistem zbog navodne stabilnosti i naprednije grafike pa ako kod ovog modela to nije na razini mozda nema smisla da ga kupujem???
Ima li tko kakav prjedlog?
13.10.2007 | 09:30
U usporedbi sa starijim 24'' modelom, kakva je razlika u kvaliteti sto se slike i stabilnosti tice?
MOgu li se nabaviti polovni strojevi negdje ?
13.10.2007 | 10:22
Uzmi fino MacPro,ako ces zarađivat kruh s njim
Problem kod iMaca je sta ima glossy ekran na kojem sve izgleda nerealno dobro.
Fino za igrat igice i gledat filmove,al za obradu fotografija bi radije odabra Cinemu + MacPro
13.10.2007 | 10:27
Ne mogu ti iz prve ruke reći kakva je razlika u slici na 24\" modelu jer niti mi još nismo dobili naručeni 24\" iMac. Stari bijeli ima odličan ekran, bolji od stare 23\" profi Cinema serije, a tek možda malo lošiji od high-end 30\" modela. Koliko sam čitao ovaj od 24\" je sasvim u klasi sa starim modelom - ako te ne smeta glossy tip ekrana. To najviše ovisi o tome gdje ti je stroj pozicioniran i kakvo svjetlo imaš u prostoriji. Osobno više volim mat ekrane za profi rad, ali sada više nema izbora - iMac se nudi samo s glossy ekranom. Kolega koji se navikao na glossy kaže da to nije problem.

Isto tako, nemam što reći o stablinost kada stroja još nema. Stari bijeli su savršeni. Ne vidim zašto takvi ne bi bili i ovi novi - naravno kada srede problem s driverima. Što se tiče snage konfiguracije, taj stroj je više nego dovoljan za profesionalni rad s videom, RAW fotografijama, a pogotovo za klasični grafički dizajn. Opet, ako na tome zarađuješ kruh - onda ne škrtari nego kupi pro opremu. Upravo se spremaju nove verzije MacPro strojeva, a vjerojatno i nova serija pro monitora.
15.10.2007 | 18:40
hvala, mislim da cu onda ipak uzet komp.
nisam ljubitelj ideje glossy ekrana ali ako osim toga nema neke posebne razlike je onda ok.
sta se mac pro-a tice trenutno nisam u mogucnosti to izfinancirati ... inace mi je u planu takva oprema ali za sad su mi ovo mogucnosti.
enivej... hvala
sto se tice glossy ekrana i nerealno dobrog izgleda stvari ... ako se naviknes glossy, a i izkalibriran je ekran nebi trebalo biti problema?
16.10.2007 | 06:07
Imas fino izlaz na njemu za dodatni monitor pa mozes ko i ja,jedan glossy i jedan \"obicni\"
03.11.2007 | 02:41
to sa spajanjem jos jednog monitora na iMac je i meni palo na pamet i cim mi stigne, to cu i uciniti jedino se nadam da ce moj 22 incni samsung podrzat novi iMac. radi se o monitoru Samsung Syncmaster 226 BW. zna li netko nesto o tome?
03.11.2007 | 20:41
O spajanju drugog monitora?
Treba ti adapter sa miniDVI-a na normalni DVI (eventualno VGA, ali ne znam kako to radi) i spojiš drugi monitor. iMac ga prepozna, podesiš si rezoluciju (ako treba) drugog monitora, kao i njegovu poziciju u odnosu na iMaca - i to je to.
04.11.2007 | 04:07
heh heh hvala na promptnom odgovoru al i meni je palo na pamet nabavit appleov dvi adapter ). znam i da kosta oko stotke ali pitanje je hoce li to upaliti sto se tice drugog monitora posto taj model je malo zeznut i mozda treba i vga ulaz a iMac nudi samo jedan ulaz za monitor. hmm... ma ni bitnbo. saznat cu. hvala svejedno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 10 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

cariblanco, dpasaric, m@xym, Maxxy, Tomek, zvone, Anonimci (331)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO