MONITOR ZA MINI M2 PRO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MONITOR ZA MINI M2 PRO

28.01.2023 | 15:17
Pa nitko ne savija papir i crta po njemu.
29.01.2023 | 10:54
Nakon svega potraga se svela na ova tri modela

www.m-computers.hr/monitor-led-315-benq-...-p3-/239900/product/

prizma-foto.hr/index.php?route=product/p...&product_id=4380

www.hgspot.hr/monitor-huawei-mateview-28...hz-usb-c-hdmi-minidp

Na prva dva vuče srce a na treći džep…

Koja su vaša mišljenja…
29.01.2023 | 11:26
jura22 kaže:
Pa nitko ne savija papir i crta po njemu.

Percepcija dizajnera je različta, to mi je dio posla, zamisli radiš veliki tiskani plakat (ili npr. panele za autopraonicu od preko 6 metara) i onda to gledaš zakrivljeno, jednostavno ne ide za profesionalnu upotrebu, slažem se da mogu biti fora za igre.
29.01.2023 | 11:30
Piere kaže:
Koja su vaša mišljenja…

Od ova 3 uzeo bih prvi. No, po cijeni, mislim da ti ima smisla potražiti onaj 32" Dell koji sam ti spomenuo da smo mi uzeli za naš Kreativni odjel, bio je jeftiniji od ovoga (tada oko 6.000 kn), mrvu veći i ima odličan ekran.
29.01.2023 | 12:05
dpasaric kaže:
Piere kaže:
Koja su vaša mišljenja…

Od ova 3 uzeo bih prvi. No, po cijeni, mislim da ti ima smisla potražiti onaj 32" Dell koji sam ti spomenuo da smo mi uzeli za naš Kreativni odjel, bio je jeftiniji od ovoga (tada oko 6.000 kn), mrvu veći i ima odličan ekran.

Davore ako je to ovaj model cijene su sad puno više,dal je to moguće…

www.nabava.net/monitori/dell-u3223qe-mon...15-32-16-9-189243041
29.01.2023 | 14:09
Piere pogledaj si i ovaj G3223Q
www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g3223q
29.01.2023 | 16:50
MoschuS kaže:
Piere pogledaj si i ovaj G3223Q
www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g3223q

Meni je jedna od važnijih stvari pokrivenost srgb i adobe rgb a to ima bolje U3223 model….hvala
29.01.2023 | 20:01
Piere kaže:
dpasaric kaže:
Piere kaže:
Koja su vaša mišljenja…

Davore ako je to ovaj model cijene su sad puno više,dal je to moguće…

www.nabava.net/monitori/dell-u3223qe-mon...15-32-16-9-189243041

Da, mislim da je to taj ili gotovo identičan model, da cijena je išla gore, očigledno.
30.01.2023 | 09:27
Naletjeh upravo na ovaj model Lenova i čini mi se za uloženo dobiveno solidno.
Što vam se čini…

www.protis.hr/products/details/mon-27-ln...amp;utm_medium=click
30.01.2023 | 09:31
Ja bi u svakom slucaju isao na 32", 27" sa 4k mi stvarno nema smisla.
30.01.2023 | 10:12
MoschuS kaže:

A da to me i muči.Nema lakog rješenja…
30.01.2023 | 10:17
Piere kaže:
MoschuS kaže:

A da to me i muči.Nema lakog rješenja…

Nema ali, barem za monitor, ja to uvijek gledam da je to komponenta koja traje jako dugo i da ti direktno utjece na zdravlje kao i komfor u radu i zato ne treba stedjeti. Isto kao i npr. mis ili stolac na kojem sjedis, ako su dobri zasto bi ih mijenjao svakih par godina ako su dobri?
  • Daddo
  • Posjetitelj
30.01.2023 | 10:37
MoschuS kaže:

Ja bi pitao, obzirom da se radi o obradi fotografija a ne videa - zašto uopće 4K?

4K je nešto što za video razumijem, ali 4K rezolucija na monitorima za obradu fotografija?
30.01.2023 | 13:04
ako vec imas imac, ja bi se upustio u ovo:

youtu.be/hzTVe6aVgww

Ja sam zadovoljan i sa 2K ako su moji thunderbol displayevi super i nema nijednog ekrana kojeg sam vidio uzivo (osim prodisplay xdr i studio) da se moze mjeriti kvalietom, bojom i estetikom ekrana. tako da bi radije hackirao stari stroj i koristio ga kao ekran nego kupovao neki poluproizvod dell/hp/samsung.
30.01.2023 | 15:36
stefanjos kaže:
ako vec imas imac, ja bi se upustio u ovo:

youtu.be/hzTVe6aVgww

Ja sam zadovoljan i sa 2K ako su moji thunderbol displayevi super i nema nijednog ekrana kojeg sam vidio uzivo (osim prodisplay xdr i studio) da se moze mjeriti kvalietom, bojom i estetikom ekrana. tako da bi radije hackirao stari stroj i koristio ga kao ekran nego kupovao neki poluproizvod dell/hp/samsung.

Ma to nadmašuje moja znanja…
30.01.2023 | 15:42
Ovo je slično onome što je napravio Luke Miani, samo što je ovdje više truda uloženo u detalje da sve funkcionira kao na iMacu (napajanje, power, ...). Rezultat je vrlo zgodan, dobra stvar je i look&feel iMac 27 i ove starije generacije koji mi puno bolje leži nego ovi novi modeli. Ono što bih jedino ja tu prije napravio je da bih uzeo kompletni ispravni iMac sa displayem, zamjenskih sam vidio svakakvih i nisam siguran gdje je najbolje uzeti ga da budem siguran da bude ista kvaliteta
30.01.2023 | 22:59
MoschuS kaže:

Potpisujem, 32" kada već kupuješ novi monitor.
31.01.2023 | 09:43
Uopće nisam mislio da će ovo biti tako težak posao.Naravno radi se o željama i mogučnostima.U neki manji razred gotovo se nemoguče ugurat da si posve zadovoljan.Evo nakon svega naiđoh na super stvar po mojoj procjeni al mi cifra prelazi par sto eura limit.Osim toga tu sam već skoro i na terenu Apple Studio displaya…

www.instar-informatika.hr/monitor-asus-3...amp;utm_medium=click

Nemoguča misija…????????????
31.01.2023 | 14:18
Ja imam zakrivljeni 34" LG. Odlicno radi sa mojim Macbook pro.

Laptop je ispred mene na radnom stolu, a monitor je direktno iza, na uzdignutoj platformi, tako da su oba monitora ravno ispred mene.

Super sam zadovoljan takvim setupom. Mozda da malo razmisljas u tom smjeru za monitor
31.01.2023 | 16:43
drlovric kaže:
Ja imam zakrivljeni 34" LG. Odlicno radi sa mojim Macbook pro.

Laptop je ispred mene na radnom stolu, a monitor je direktno iza, na uzdignutoj platformi, tako da su oba monitora ravno ispred mene.

Super sam zadovoljan takvim setupom. Mozda da malo razmisljas u tom smjeru za monitor

Ne bi zakrivljene mislim da je to za rad u PS loše…
31.01.2023 | 17:36
Godinama ga imam, jos iz vremena kada sam radio kao fotograf. Zavrsio sam na njemu bezbroj fotki i nikada nisam primjetio da mi na bilo koji nacin smeta prilikom obrade fotografije.
31.01.2023 | 18:18
drlovric kaže:
Godinama ga imam, jos iz vremena kada sam radio kao fotograf. Zavrsio sam na njemu bezbroj fotki i nikada nisam primjetio da mi na bilo koji nacin smeta prilikom obrade fotografije.

Npr kad selektiraš pen toolom ravne linije kako to izgleda na zakrivljenom formatu…
17.03.2023 | 10:08
Evo nakon 2 mjeseca kombiniranja oko monitora i nakon što sam ustanovio da mi svakom nešto fali i da ću u konačnici sa svakim bit poluzadovoljan definitivno kupujem
APPLE STUDIO DISPLAY
Da li mi može neko reći dal vrijedi izdvojit dodatnu lovu za nano premaz…
17.03.2023 | 16:56
A čenu služi taj premaz?
17.03.2023 | 19:38
U tome je i štos, što to nije "premaz" nego je staklo fino obrađeno na taj način da izvede difuziju odsjaja i na taj način smanji refleksije iz prostorije na minalnu mjeru.

Nisam vidio novi model uživo u toj izvedbi, zato šutim. Cinema 30" je to imala, ali na stari način, druga tehnologija i meni je odlično za profesionalni rad.
17.03.2023 | 22:02
Bez obzira na sve, moje skromno mišljenje je da boljih od Apple monitora nema. Po meni se isplati, ako to financije dopuštaju.
18.03.2023 | 09:23
A nisi gledao EIZO monitore?
19.03.2023 | 11:13
jura22 kaže:
A nisi gledao EIZO monitore?

Vrlo malo ono što kod nas ima to su 2k koliko sam primjetio a cijene su im nabrijane…
19.03.2023 | 11:15
dpasaric kaže:
U tome je i štos, što to nije "premaz" nego je staklo fino obrađeno na taj način da izvede difuziju odsjaja i na taj način smanji refleksije iz prostorije na minalnu mjeru.

Nisam vidio novi model uživo u toj izvedbi, zato šutim. Cinema 30" je to imala, ali na stari način, druga tehnologija i meni je odlično za profesionalni rad.

Navodno su zbog toga malo mutni kod teksta…zato i pitam ako ih netko ima
29.03.2023 | 09:46
Pozdrav svima,

vidim da je tema slična koju ja tražim pa da ne otvaram novu pišem ovdje.

Imam Macbook air M1 i trebam ekran za obradu fotografije.

Po mogučnosti 23" ili 27", minimalno 10bit boje i naravno da je u best buy opciji tipa 500 600 eura flex +-

Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 53 minuta
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO