Percepcija dizajnera je različta, to mi je dio posla, zamisli radiš veliki tiskani plakat (ili npr. panele za autopraonicu od preko 6 metara) i onda to gledaš zakrivljeno, jednostavno ne ide za profesionalnu upotrebu, slažem se da mogu biti fora za igre.
Od ova 3 uzeo bih prvi. No, po cijeni, mislim da ti ima smisla potražiti onaj 32" Dell koji sam ti spomenuo da smo mi uzeli za naš Kreativni odjel, bio je jeftiniji od ovoga (tada oko 6.000 kn), mrvu veći i ima odličan ekran.
Od ova 3 uzeo bih prvi. No, po cijeni, mislim da ti ima smisla potražiti onaj 32" Dell koji sam ti spomenuo da smo mi uzeli za naš Kreativni odjel, bio je jeftiniji od ovoga (tada oko 6.000 kn), mrvu veći i ima odličan ekran.
Davore ako je to ovaj model cijene su sad puno više,dal je to moguće…
Davore ako je to ovaj model cijene su sad puno više,dal je to moguće…
Ja bi u svakom slucaju isao na 32", 27" sa 4k mi stvarno nema smisla.
A da to me i muči.Nema lakog rješenja…
Nema ali, barem za monitor, ja to uvijek gledam da je to komponenta koja traje jako dugo i da ti direktno utjece na zdravlje kao i komfor u radu i zato ne treba stedjeti. Isto kao i npr. mis ili stolac na kojem sjedis, ako su dobri zasto bi ih mijenjao svakih par godina ako su dobri?
Ja sam zadovoljan i sa 2K ako su moji thunderbol displayevi super i nema nijednog ekrana kojeg sam vidio uzivo (osim prodisplay xdr i studio) da se moze mjeriti kvalietom, bojom i estetikom ekrana. tako da bi radije hackirao stari stroj i koristio ga kao ekran nego kupovao neki poluproizvod dell/hp/samsung.
Ja sam zadovoljan i sa 2K ako su moji thunderbol displayevi super i nema nijednog ekrana kojeg sam vidio uzivo (osim prodisplay xdr i studio) da se moze mjeriti kvalietom, bojom i estetikom ekrana. tako da bi radije hackirao stari stroj i koristio ga kao ekran nego kupovao neki poluproizvod dell/hp/samsung.
Ovo je slično onome što je napravio Luke Miani, samo što je ovdje više truda uloženo u detalje da sve funkcionira kao na iMacu (napajanje, power, ...). Rezultat je vrlo zgodan, dobra stvar je i look&feel iMac 27 i ove starije generacije koji mi puno bolje leži nego ovi novi modeli. Ono što bih jedino ja tu prije napravio je da bih uzeo kompletni ispravni iMac sa displayem, zamjenskih sam vidio svakakvih i nisam siguran gdje je najbolje uzeti ga da budem siguran da bude ista kvaliteta
Uopće nisam mislio da će ovo biti tako težak posao.Naravno radi se o željama i mogučnostima.U neki manji razred gotovo se nemoguče ugurat da si posve zadovoljan.Evo nakon svega naiđoh na super stvar po mojoj procjeni al mi cifra prelazi par sto eura limit.Osim toga tu sam već skoro i na terenu Apple Studio displaya…
Godinama ga imam, jos iz vremena kada sam radio kao fotograf. Zavrsio sam na njemu bezbroj fotki i nikada nisam primjetio da mi na bilo koji nacin smeta prilikom obrade fotografije.
Godinama ga imam, jos iz vremena kada sam radio kao fotograf. Zavrsio sam na njemu bezbroj fotki i nikada nisam primjetio da mi na bilo koji nacin smeta prilikom obrade fotografije.
Npr kad selektiraš pen toolom ravne linije kako to izgleda na zakrivljenom formatu…
Evo nakon 2 mjeseca kombiniranja oko monitora i nakon što sam ustanovio da mi svakom nešto fali i da ću u konačnici sa svakim bit poluzadovoljan definitivno kupujem
APPLE STUDIO DISPLAY
Da li mi može neko reći dal vrijedi izdvojit dodatnu lovu za nano premaz…
U tome je i štos, što to nije "premaz" nego je staklo fino obrađeno na taj način da izvede difuziju odsjaja i na taj način smanji refleksije iz prostorije na minalnu mjeru.
Nisam vidio novi model uživo u toj izvedbi, zato šutim. Cinema 30" je to imala, ali na stari način, druga tehnologija i meni je odlično za profesionalni rad.
U tome je i štos, što to nije "premaz" nego je staklo fino obrađeno na taj način da izvede difuziju odsjaja i na taj način smanji refleksije iz prostorije na minalnu mjeru.
Nisam vidio novi model uživo u toj izvedbi, zato šutim. Cinema 30" je to imala, ali na stari način, druga tehnologija i meni je odlično za profesionalni rad.
Navodno su zbog toga malo mutni kod teksta…zato i pitam ako ih netko ima
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?