Vipove HSDPA kartice i MacBook Pro?! Rade li?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vipove HSDPA kartice i MacBook Pro?! Rade li?

19.09.2007 | 20:27
Znači, mislio sam nabaviti Vip Mobile Connect i fino strpati HSDPA karticu u njega te veselo skakutati surfajući na obl... You get the picture. Eh sad, pitah Gavrilovića iz Mac galerije kakva su njegova iskustva i rekao je da se radi o starim karticama koje ne rade kako spada \"out of the box\" na Macovima zbog nekompatiblinosti, tj. da Vip drži te stare kartice dok ih ima. Eh sada, kolega jedan mi javlja da je uspio srediti svoju karticu da mu radi na Ubuntuu, iako ona to ne bi trebala moći. Uspio ju je natjerati da radi iskompajlirajući alternativne drivere.

Stoga, da li netko ima osobno iskustvo s Vipovim HSDPA karticama na svom Macu, te ima li način da ih se natjera da prorade? Hvala unaprijed.
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.09.2007 | 03:54
Nažalost, nisi baš precizan..

HSDPA kartica koje Vipnet nudi ima 2 komada (3 komada, ako i usb harver vodimo kao \"karticu\").. software za sve je isti i skida se sa vipove stranice..

Najmanje problema s kojima sam se ja susreo prilikom testiranja je bilo sa HSDPA PCMCIA karticama, koje predu u Powerbook(c)ima..

Card+ (naziv kartice za ovaj novi uži, ne da mi se razmisljat kak se zove slot koji ces nac na MacBookProovima su mi ponekad znale stvarat probleme i nisu se htjele spojit iz prve.. ali su radile..

USB modem, radi na svim kompovima koje sam probao od G3 ibooka pa do macbookproa (možda večeras istestiram iMaca) samo što ne dobiješ soft out of the box, nego moraš skidat sa njihove stranice.. (po meni i najbolje rješenje jer ga možeš ukopčat bilo gdje.. a ima HSDPA gdje signal dopušta)

p.s. sa najnovijom karticom (card+, dobija se i adapter za PCMCIA slot) sam imao najvise problema, nisam uspio upogonit na dva stroja - jedan je bio macbook, drugi powerbook.. ali opet na druga dva takva sam uspio, ali nisam uspio shvatiti onaj negativni dio - neuspjeh.. dakle, preporučujem ipak stariju karticu
20.09.2007 | 05:47
HSDPA PCMCIA kartica koju spominješ kao najbolju je na Vipovom popisu ova lijeva, zar ne? Eh, na tu sam mislio. Hvala. Znaš li \"voli\" li ta kartica i MacBook Pro?
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.09.2007 | 06:21
ne..

ona je pcmcia slot.. dakle malko je prevelka za taj utor, a fora pepeljuginih polusestara rezanja da bi ju sveo na adekvatnu veličinu nije podatna za elektroničku opremu..

ona skroz desna mi ima 50% uspješnosti upogonjenja tako da ne mogu tvrditi da će raditi.. (na zadnjoj beti leoparda - 0 bodova)
ono što je dobra stvar, je to što se vodafone, tj. netko tko radi drivere za vodafone, trudi razvijati programe tako da uopće ne sumnjam da će sve dječije bolesti biti riješene..

i dalje dajem glas za usb modem.. što zbog dizajna (nekako je mekovski, ako zažmiriš na crvenu suzicu), što zbog toga što nisi ograničen na macbookpro, macbook, ibook, pb, wintel..

e da.. sjetih se.. ono uže je express card
20.09.2007 | 06:54
Ipak bi radije karticu - ali izgleda da ću prema sudeći svakako modem. Bar zasad. Hvala...
21.09.2007 | 04:44
evo, još jedno VIP broadband iskustvo od svibnja. imao xpress karticu (na MBP). radila 10 dana. odjednom - prestala. jednostavno neće. kad sam došao u vip zamijeniti, ispred mene je također bio neko sa MBP-om. ista stvar. serviser ju je gurnio u svoju toshibu i sve ok. uzeo sam nakon toga varijantu s USB modem i radi ko urica. sad ga štekam u ženin HP i radi. također sam probao i na G5-ici u studiju i radi. nisam probao na mikseru al to ću za vikend kad se uhvatim palačinki.
---
topla preporuka: USB varijanta.
naj iskrenije.
21.09.2007 | 05:13
Yep, USB it is... Hvala Marko na komentaru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 29 minuta
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO