Vipove HSDPA kartice i MacBook Pro?! Rade li?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vipove HSDPA kartice i MacBook Pro?! Rade li?

19.09.2007 | 20:27
Znači, mislio sam nabaviti Vip Mobile Connect i fino strpati HSDPA karticu u njega te veselo skakutati surfajući na obl... You get the picture. Eh sad, pitah Gavrilovića iz Mac galerije kakva su njegova iskustva i rekao je da se radi o starim karticama koje ne rade kako spada \"out of the box\" na Macovima zbog nekompatiblinosti, tj. da Vip drži te stare kartice dok ih ima. Eh sada, kolega jedan mi javlja da je uspio srediti svoju karticu da mu radi na Ubuntuu, iako ona to ne bi trebala moći. Uspio ju je natjerati da radi iskompajlirajući alternativne drivere.

Stoga, da li netko ima osobno iskustvo s Vipovim HSDPA karticama na svom Macu, te ima li način da ih se natjera da prorade? Hvala unaprijed.
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.09.2007 | 03:54
Nažalost, nisi baš precizan..

HSDPA kartica koje Vipnet nudi ima 2 komada (3 komada, ako i usb harver vodimo kao \"karticu\").. software za sve je isti i skida se sa vipove stranice..

Najmanje problema s kojima sam se ja susreo prilikom testiranja je bilo sa HSDPA PCMCIA karticama, koje predu u Powerbook(c)ima..

Card+ (naziv kartice za ovaj novi uži, ne da mi se razmisljat kak se zove slot koji ces nac na MacBookProovima su mi ponekad znale stvarat probleme i nisu se htjele spojit iz prve.. ali su radile..

USB modem, radi na svim kompovima koje sam probao od G3 ibooka pa do macbookproa (možda večeras istestiram iMaca) samo što ne dobiješ soft out of the box, nego moraš skidat sa njihove stranice.. (po meni i najbolje rješenje jer ga možeš ukopčat bilo gdje.. a ima HSDPA gdje signal dopušta)

p.s. sa najnovijom karticom (card+, dobija se i adapter za PCMCIA slot) sam imao najvise problema, nisam uspio upogonit na dva stroja - jedan je bio macbook, drugi powerbook.. ali opet na druga dva takva sam uspio, ali nisam uspio shvatiti onaj negativni dio - neuspjeh.. dakle, preporučujem ipak stariju karticu
20.09.2007 | 05:47
HSDPA PCMCIA kartica koju spominješ kao najbolju je na Vipovom popisu ova lijeva, zar ne? Eh, na tu sam mislio. Hvala. Znaš li \"voli\" li ta kartica i MacBook Pro?
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.09.2007 | 06:21
ne..

ona je pcmcia slot.. dakle malko je prevelka za taj utor, a fora pepeljuginih polusestara rezanja da bi ju sveo na adekvatnu veličinu nije podatna za elektroničku opremu..

ona skroz desna mi ima 50% uspješnosti upogonjenja tako da ne mogu tvrditi da će raditi.. (na zadnjoj beti leoparda - 0 bodova)
ono što je dobra stvar, je to što se vodafone, tj. netko tko radi drivere za vodafone, trudi razvijati programe tako da uopće ne sumnjam da će sve dječije bolesti biti riješene..

i dalje dajem glas za usb modem.. što zbog dizajna (nekako je mekovski, ako zažmiriš na crvenu suzicu), što zbog toga što nisi ograničen na macbookpro, macbook, ibook, pb, wintel..

e da.. sjetih se.. ono uže je express card
20.09.2007 | 06:54
Ipak bi radije karticu - ali izgleda da ću prema sudeći svakako modem. Bar zasad. Hvala...
21.09.2007 | 04:44
evo, još jedno VIP broadband iskustvo od svibnja. imao xpress karticu (na MBP). radila 10 dana. odjednom - prestala. jednostavno neće. kad sam došao u vip zamijeniti, ispred mene je također bio neko sa MBP-om. ista stvar. serviser ju je gurnio u svoju toshibu i sve ok. uzeo sam nakon toga varijantu s USB modem i radi ko urica. sad ga štekam u ženin HP i radi. također sam probao i na G5-ici u studiju i radi. nisam probao na mikseru al to ću za vikend kad se uhvatim palačinki.
---
topla preporuka: USB varijanta.
naj iskrenije.
21.09.2007 | 05:13
Yep, USB it is... Hvala Marko na komentaru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 47 minuta
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO