Vipove HSDPA kartice i MacBook Pro?! Rade li?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vipove HSDPA kartice i MacBook Pro?! Rade li?

19.09.2007 | 20:27
Znači, mislio sam nabaviti Vip Mobile Connect i fino strpati HSDPA karticu u njega te veselo skakutati surfajući na obl... You get the picture. Eh sad, pitah Gavrilovića iz Mac galerije kakva su njegova iskustva i rekao je da se radi o starim karticama koje ne rade kako spada \"out of the box\" na Macovima zbog nekompatiblinosti, tj. da Vip drži te stare kartice dok ih ima. Eh sada, kolega jedan mi javlja da je uspio srediti svoju karticu da mu radi na Ubuntuu, iako ona to ne bi trebala moći. Uspio ju je natjerati da radi iskompajlirajući alternativne drivere.

Stoga, da li netko ima osobno iskustvo s Vipovim HSDPA karticama na svom Macu, te ima li način da ih se natjera da prorade? Hvala unaprijed.
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.09.2007 | 03:54
Nažalost, nisi baš precizan..

HSDPA kartica koje Vipnet nudi ima 2 komada (3 komada, ako i usb harver vodimo kao \"karticu\").. software za sve je isti i skida se sa vipove stranice..

Najmanje problema s kojima sam se ja susreo prilikom testiranja je bilo sa HSDPA PCMCIA karticama, koje predu u Powerbook(c)ima..

Card+ (naziv kartice za ovaj novi uži, ne da mi se razmisljat kak se zove slot koji ces nac na MacBookProovima su mi ponekad znale stvarat probleme i nisu se htjele spojit iz prve.. ali su radile..

USB modem, radi na svim kompovima koje sam probao od G3 ibooka pa do macbookproa (možda večeras istestiram iMaca) samo što ne dobiješ soft out of the box, nego moraš skidat sa njihove stranice.. (po meni i najbolje rješenje jer ga možeš ukopčat bilo gdje.. a ima HSDPA gdje signal dopušta)

p.s. sa najnovijom karticom (card+, dobija se i adapter za PCMCIA slot) sam imao najvise problema, nisam uspio upogonit na dva stroja - jedan je bio macbook, drugi powerbook.. ali opet na druga dva takva sam uspio, ali nisam uspio shvatiti onaj negativni dio - neuspjeh.. dakle, preporučujem ipak stariju karticu
20.09.2007 | 05:47
HSDPA PCMCIA kartica koju spominješ kao najbolju je na Vipovom popisu ova lijeva, zar ne? Eh, na tu sam mislio. Hvala. Znaš li \"voli\" li ta kartica i MacBook Pro?
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.09.2007 | 06:21
ne..

ona je pcmcia slot.. dakle malko je prevelka za taj utor, a fora pepeljuginih polusestara rezanja da bi ju sveo na adekvatnu veličinu nije podatna za elektroničku opremu..

ona skroz desna mi ima 50% uspješnosti upogonjenja tako da ne mogu tvrditi da će raditi.. (na zadnjoj beti leoparda - 0 bodova)
ono što je dobra stvar, je to što se vodafone, tj. netko tko radi drivere za vodafone, trudi razvijati programe tako da uopće ne sumnjam da će sve dječije bolesti biti riješene..

i dalje dajem glas za usb modem.. što zbog dizajna (nekako je mekovski, ako zažmiriš na crvenu suzicu), što zbog toga što nisi ograničen na macbookpro, macbook, ibook, pb, wintel..

e da.. sjetih se.. ono uže je express card
20.09.2007 | 06:54
Ipak bi radije karticu - ali izgleda da ću prema sudeći svakako modem. Bar zasad. Hvala...
21.09.2007 | 04:44
evo, još jedno VIP broadband iskustvo od svibnja. imao xpress karticu (na MBP). radila 10 dana. odjednom - prestala. jednostavno neće. kad sam došao u vip zamijeniti, ispred mene je također bio neko sa MBP-om. ista stvar. serviser ju je gurnio u svoju toshibu i sve ok. uzeo sam nakon toga varijantu s USB modem i radi ko urica. sad ga štekam u ženin HP i radi. također sam probao i na G5-ici u studiju i radi. nisam probao na mikseru al to ću za vikend kad se uhvatim palačinki.
---
topla preporuka: USB varijanta.
naj iskrenije.
21.09.2007 | 05:13
Yep, USB it is... Hvala Marko na komentaru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 13 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, marioart, Piko, tino1, Tomek, VanjusOS, Zoki, zvone, Anonimci (517)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO