MBP 16'' 2019 Activation Lock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 16'' 2019 Activation Lock

12.08.2022 | 12:22
MacBook Pro 16" kupljen 2020 u Sarajevu u Meklineu. Nakon mjesec dana otisla maticna ploca. Odnesen na servise. Uspjesno zamijenjeno i radio 2 godine. Odlucim da uradim full erase i instliram sve clean jer prelazim na novi posao. Umjesto toga nakon birsanja iskace Activation Lock ekran. Nosim na servis vise puta (Mekline) zovem Apple podrsku u USA (Jer u BiH nemamo nista tako a HR broj ne mogu da dobijem iz BiH). Nakon 2 mjeseca otkrili i mojih requestiova i slanja racuna i svih dokaza da je mac moj, skontaju da kod njih nema toga ali ocigledno da kod mene ima. Sinoc kad sam pricao sa njima oni bi da mi posalju novi mac ali to rade iskljucivo u USA i da bi to isto Apple support najblizi meni mogao uraditi u ovom slucaju u Hrvatskoj. Da li se nekome jos ovo desavalo i na koji nacin da kontaktiram Apple podrsku u Hr?
12.08.2022 | 12:30
Kako mislis da iz BIH ne mozes dobiti beoj u RH?
Nemas broj ili ne mozes uspostaviti vezu.
12.08.2022 | 13:27
Prijatelju ja sam kupio Mac u USA, zakazao termin u Dubai da mi maticnu zamijene u Sarajevu. Po mom iskustvu Apple ne pravi tu nikakva regionalna ogranicenja.

Racun trazili nisu. Sve vide po serijskom broju.

Nakon toga sam kupio u USA MBP 2018 na kojem me zezala tipkovnica. Nazvao Apple support u USA, rekao da sam Amerikanac na godisnjem u Bosni i da me zeza tipkovnica. Zena nadje ovlasteni najblizi servis (SA). Idite kaze tamo, zamijenit ce vam.

Ljudi primili i zavrsili sve za dan.

Tako da moja iskustva sa Apple podrskom su vise nego dobra.
12.08.2022 | 14:21
Meklajn servis je zamijenio maticnu bez problema prije 2 godine. Medjutim activation lock oni ne mogu nikako da zaobidju jer je to iskljucivo u nadleznosti Applea. Eh i oni a i Apple su mi rekli da ovaj racunar kad se radi dijagnostika nema nikakav id na sebi ali kad pokrecemo instalciju svi vidimo da ima i nema nacina da se zaobidje. Buduci da u BiH nemamo nikakav broj za Apple suport ja sam dobio ove iz USA i oni hoce da posalju novi mac ali oni mogu slati samo u USA. Pitala me ova iz podrske jel mogu da kontaktiram najblizu podrsku meni a to je Hrvatska i ne mogu nikako da dobijem. Ili me izbacuje ili je zauzeto non stop - 0800 222 427
12.08.2022 | 14:35
Mislim da je problem sto se radi o besplatnom 800 broju. On je besplatan ali ukoliko zoves iz HR. Za ostale je nedostupan.

Zamoli nekoga iz Hrvatske da obavi poziv umjesto tebe. Gdje zivis ti? Imam ja par hrvatskih mobilnih kartica.
12.08.2022 | 14:38
U Sarajevu. Ma otici cu negdje na trafiku i kupiti HR broj to mi je najmanji problem. Veci bi bio dokazati sada drugima da mac ne radi i da budu tako velikodusni da mi posalju novi
05.05.2023 | 07:55
Bio ovih dana u Zg i kupim broj i Apple podrska me posalje u Agramservis. Juce mi traze user i password za icloud... Ne znam jel ok da im to dajem uopce.
05.05.2023 | 08:25
Ne. Nikad, ali bas apsolutno nikad, ne daj nikome svoj username i pasword. Ne samo od AppleID-a nego bilo kojeg accounta.
05.05.2023 | 08:26
Sad sam to i odgovorio sa NO! al kontam se prvi put imam posla sa ovima pa mozda i ja grijesim...
05.05.2023 | 16:40
Btw. Ako Apple Care support kaze da za tvoj serijski broj nije aktiviran FindMy Activation Lock, a na laptopu ocito je, to znaci da su nesto zasrali prilikom promjene maticne ploce.

Znaci, procedura je nakon zamjene maticne ploce, serviser mora ponovno pokrenuti dijagnostiku i cim je pokrene dobit ce prompt da upise serijski broj macbooka da se taj serijski broj registrira na novu plocu.
Znaci ovdje su 3 mogucnosti sto se moglo desiti:
1. Serviser nije odvrtio diagnostiku nakon promjene ploce
2. Serviser je slucajno upisa krivi serijski broj
3. Serviser je ugradio rabljenu maticnu plocu sto prakticki daje tvom laptopu potpuno drugi serijski broj od onog sto imas na kutiji i na kucistu
23.05.2023 | 08:11
Oni kazu da je tu sve ok al aj im vjeruj. Juce dobio odgovor od Agramservis da oni ne mogu ovo rijesiti. Ne znam sta dalje da radim...
23.05.2023 | 08:59
Zovi Apple support i dalje, gnjavi i inzistiraj na zamjeni. Naći će način, ako si dovoljno uporan.
23.05.2023 | 11:20
Ne radi ispravno - traži NOVI uređaj, usput im napomeni da će o svemu biti obaviješten državni inspektorat, sve moguće udruge potrošača, sva javna, elektronička i pisana glasila, te svi koje znaš i ne znaš.

Tada se priča, vjeruj mi, iznenada mijenja. Provjereno mnogo puta. Sretno!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 6 minuta
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO