MBP 16'' 2019 Activation Lock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 16'' 2019 Activation Lock

12.08.2022 | 12:22
MacBook Pro 16" kupljen 2020 u Sarajevu u Meklineu. Nakon mjesec dana otisla maticna ploca. Odnesen na servise. Uspjesno zamijenjeno i radio 2 godine. Odlucim da uradim full erase i instliram sve clean jer prelazim na novi posao. Umjesto toga nakon birsanja iskace Activation Lock ekran. Nosim na servis vise puta (Mekline) zovem Apple podrsku u USA (Jer u BiH nemamo nista tako a HR broj ne mogu da dobijem iz BiH). Nakon 2 mjeseca otkrili i mojih requestiova i slanja racuna i svih dokaza da je mac moj, skontaju da kod njih nema toga ali ocigledno da kod mene ima. Sinoc kad sam pricao sa njima oni bi da mi posalju novi mac ali to rade iskljucivo u USA i da bi to isto Apple support najblizi meni mogao uraditi u ovom slucaju u Hrvatskoj. Da li se nekome jos ovo desavalo i na koji nacin da kontaktiram Apple podrsku u Hr?
12.08.2022 | 12:30
Kako mislis da iz BIH ne mozes dobiti beoj u RH?
Nemas broj ili ne mozes uspostaviti vezu.
12.08.2022 | 13:27
Prijatelju ja sam kupio Mac u USA, zakazao termin u Dubai da mi maticnu zamijene u Sarajevu. Po mom iskustvu Apple ne pravi tu nikakva regionalna ogranicenja.

Racun trazili nisu. Sve vide po serijskom broju.

Nakon toga sam kupio u USA MBP 2018 na kojem me zezala tipkovnica. Nazvao Apple support u USA, rekao da sam Amerikanac na godisnjem u Bosni i da me zeza tipkovnica. Zena nadje ovlasteni najblizi servis (SA). Idite kaze tamo, zamijenit ce vam.

Ljudi primili i zavrsili sve za dan.

Tako da moja iskustva sa Apple podrskom su vise nego dobra.
12.08.2022 | 14:21
Meklajn servis je zamijenio maticnu bez problema prije 2 godine. Medjutim activation lock oni ne mogu nikako da zaobidju jer je to iskljucivo u nadleznosti Applea. Eh i oni a i Apple su mi rekli da ovaj racunar kad se radi dijagnostika nema nikakav id na sebi ali kad pokrecemo instalciju svi vidimo da ima i nema nacina da se zaobidje. Buduci da u BiH nemamo nikakav broj za Apple suport ja sam dobio ove iz USA i oni hoce da posalju novi mac ali oni mogu slati samo u USA. Pitala me ova iz podrske jel mogu da kontaktiram najblizu podrsku meni a to je Hrvatska i ne mogu nikako da dobijem. Ili me izbacuje ili je zauzeto non stop - 0800 222 427
12.08.2022 | 14:35
Mislim da je problem sto se radi o besplatnom 800 broju. On je besplatan ali ukoliko zoves iz HR. Za ostale je nedostupan.

Zamoli nekoga iz Hrvatske da obavi poziv umjesto tebe. Gdje zivis ti? Imam ja par hrvatskih mobilnih kartica.
12.08.2022 | 14:38
U Sarajevu. Ma otici cu negdje na trafiku i kupiti HR broj to mi je najmanji problem. Veci bi bio dokazati sada drugima da mac ne radi i da budu tako velikodusni da mi posalju novi
05.05.2023 | 07:55
Bio ovih dana u Zg i kupim broj i Apple podrska me posalje u Agramservis. Juce mi traze user i password za icloud... Ne znam jel ok da im to dajem uopce.
05.05.2023 | 08:25
Ne. Nikad, ali bas apsolutno nikad, ne daj nikome svoj username i pasword. Ne samo od AppleID-a nego bilo kojeg accounta.
05.05.2023 | 08:26
Sad sam to i odgovorio sa NO! al kontam se prvi put imam posla sa ovima pa mozda i ja grijesim...
05.05.2023 | 16:40
Btw. Ako Apple Care support kaze da za tvoj serijski broj nije aktiviran FindMy Activation Lock, a na laptopu ocito je, to znaci da su nesto zasrali prilikom promjene maticne ploce.

Znaci, procedura je nakon zamjene maticne ploce, serviser mora ponovno pokrenuti dijagnostiku i cim je pokrene dobit ce prompt da upise serijski broj macbooka da se taj serijski broj registrira na novu plocu.
Znaci ovdje su 3 mogucnosti sto se moglo desiti:
1. Serviser nije odvrtio diagnostiku nakon promjene ploce
2. Serviser je slucajno upisa krivi serijski broj
3. Serviser je ugradio rabljenu maticnu plocu sto prakticki daje tvom laptopu potpuno drugi serijski broj od onog sto imas na kutiji i na kucistu
23.05.2023 | 08:11
Oni kazu da je tu sve ok al aj im vjeruj. Juce dobio odgovor od Agramservis da oni ne mogu ovo rijesiti. Ne znam sta dalje da radim...
23.05.2023 | 08:59
Zovi Apple support i dalje, gnjavi i inzistiraj na zamjeni. Naći će način, ako si dovoljno uporan.
23.05.2023 | 11:20
Ne radi ispravno - traži NOVI uređaj, usput im napomeni da će o svemu biti obaviješten državni inspektorat, sve moguće udruge potrošača, sva javna, elektronička i pisana glasila, te svi koje znaš i ne znaš.

Tada se priča, vjeruj mi, iznenada mijenja. Provjereno mnogo puta. Sretno!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 6 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds