MBP 16'' 2019 Activation Lock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 16'' 2019 Activation Lock

12.08.2022 | 12:22
MacBook Pro 16" kupljen 2020 u Sarajevu u Meklineu. Nakon mjesec dana otisla maticna ploca. Odnesen na servise. Uspjesno zamijenjeno i radio 2 godine. Odlucim da uradim full erase i instliram sve clean jer prelazim na novi posao. Umjesto toga nakon birsanja iskace Activation Lock ekran. Nosim na servis vise puta (Mekline) zovem Apple podrsku u USA (Jer u BiH nemamo nista tako a HR broj ne mogu da dobijem iz BiH). Nakon 2 mjeseca otkrili i mojih requestiova i slanja racuna i svih dokaza da je mac moj, skontaju da kod njih nema toga ali ocigledno da kod mene ima. Sinoc kad sam pricao sa njima oni bi da mi posalju novi mac ali to rade iskljucivo u USA i da bi to isto Apple support najblizi meni mogao uraditi u ovom slucaju u Hrvatskoj. Da li se nekome jos ovo desavalo i na koji nacin da kontaktiram Apple podrsku u Hr?
12.08.2022 | 12:30
Kako mislis da iz BIH ne mozes dobiti beoj u RH?
Nemas broj ili ne mozes uspostaviti vezu.
12.08.2022 | 13:27
Prijatelju ja sam kupio Mac u USA, zakazao termin u Dubai da mi maticnu zamijene u Sarajevu. Po mom iskustvu Apple ne pravi tu nikakva regionalna ogranicenja.

Racun trazili nisu. Sve vide po serijskom broju.

Nakon toga sam kupio u USA MBP 2018 na kojem me zezala tipkovnica. Nazvao Apple support u USA, rekao da sam Amerikanac na godisnjem u Bosni i da me zeza tipkovnica. Zena nadje ovlasteni najblizi servis (SA). Idite kaze tamo, zamijenit ce vam.

Ljudi primili i zavrsili sve za dan.

Tako da moja iskustva sa Apple podrskom su vise nego dobra.
12.08.2022 | 14:21
Meklajn servis je zamijenio maticnu bez problema prije 2 godine. Medjutim activation lock oni ne mogu nikako da zaobidju jer je to iskljucivo u nadleznosti Applea. Eh i oni a i Apple su mi rekli da ovaj racunar kad se radi dijagnostika nema nikakav id na sebi ali kad pokrecemo instalciju svi vidimo da ima i nema nacina da se zaobidje. Buduci da u BiH nemamo nikakav broj za Apple suport ja sam dobio ove iz USA i oni hoce da posalju novi mac ali oni mogu slati samo u USA. Pitala me ova iz podrske jel mogu da kontaktiram najblizu podrsku meni a to je Hrvatska i ne mogu nikako da dobijem. Ili me izbacuje ili je zauzeto non stop - 0800 222 427
12.08.2022 | 14:35
Mislim da je problem sto se radi o besplatnom 800 broju. On je besplatan ali ukoliko zoves iz HR. Za ostale je nedostupan.

Zamoli nekoga iz Hrvatske da obavi poziv umjesto tebe. Gdje zivis ti? Imam ja par hrvatskih mobilnih kartica.
12.08.2022 | 14:38
U Sarajevu. Ma otici cu negdje na trafiku i kupiti HR broj to mi je najmanji problem. Veci bi bio dokazati sada drugima da mac ne radi i da budu tako velikodusni da mi posalju novi
05.05.2023 | 07:55
Bio ovih dana u Zg i kupim broj i Apple podrska me posalje u Agramservis. Juce mi traze user i password za icloud... Ne znam jel ok da im to dajem uopce.
05.05.2023 | 08:25
Ne. Nikad, ali bas apsolutno nikad, ne daj nikome svoj username i pasword. Ne samo od AppleID-a nego bilo kojeg accounta.
05.05.2023 | 08:26
Sad sam to i odgovorio sa NO! al kontam se prvi put imam posla sa ovima pa mozda i ja grijesim...
05.05.2023 | 16:40
Btw. Ako Apple Care support kaze da za tvoj serijski broj nije aktiviran FindMy Activation Lock, a na laptopu ocito je, to znaci da su nesto zasrali prilikom promjene maticne ploce.

Znaci, procedura je nakon zamjene maticne ploce, serviser mora ponovno pokrenuti dijagnostiku i cim je pokrene dobit ce prompt da upise serijski broj macbooka da se taj serijski broj registrira na novu plocu.
Znaci ovdje su 3 mogucnosti sto se moglo desiti:
1. Serviser nije odvrtio diagnostiku nakon promjene ploce
2. Serviser je slucajno upisa krivi serijski broj
3. Serviser je ugradio rabljenu maticnu plocu sto prakticki daje tvom laptopu potpuno drugi serijski broj od onog sto imas na kutiji i na kucistu
23.05.2023 | 08:11
Oni kazu da je tu sve ok al aj im vjeruj. Juce dobio odgovor od Agramservis da oni ne mogu ovo rijesiti. Ne znam sta dalje da radim...
23.05.2023 | 08:59
Zovi Apple support i dalje, gnjavi i inzistiraj na zamjeni. Naći će način, ako si dovoljno uporan.
23.05.2023 | 11:20
Ne radi ispravno - traži NOVI uređaj, usput im napomeni da će o svemu biti obaviješten državni inspektorat, sve moguće udruge potrošača, sva javna, elektronička i pisana glasila, te svi koje znaš i ne znaš.

Tada se priča, vjeruj mi, iznenada mijenja. Provjereno mnogo puta. Sretno!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 56 minuta
  • dpasaric: Nova anekta! :)
  • Kloba: Vidio sam to jutros. Reko neću staviti tu ako ispadne patka. Ipak, čini se da je ok izvor. Tko zna tko će završiti na giljotini zbog ovoga. Sjetćamo se pijanog vlasnika testnoga iPhonea 4 i kako je Jobs poslije tužo Gizmodo
  • kupus: Novi mb pro s m4 leakan [link]
  • Borisone: To je samo za fizičke osobe.
  • m@xym: Odnedavno znači prije par mjeseci. Ne pratim redovito njihove stranice, ali ne sjećam se da sam prošle godine to vidio. Radi se u njihovom "Easy upgrade" programu: [link]
  • Borisone: Ne tnam što je "odnedavno" ali u ožujku su mi javili da nude samo leasing preko Grenke.
  • m@xym: Borisone, to odnedavno nudi istyle.hr za Apple Watch, iPhone i Mac računala
  • kupus: tj ovaj [link]
  • kupus: [link]
  • kupus: evo borisone
  • Zdravac: Nisan sad isao provjeriti, ali zar nije Sancta Domenica iz ZG nudila?
  • Borisone: Za pravne osobe, a ne za fizičke osobe.
  • Borisone: Nudi li neka tvrtka u HR najam Mac računala? Nešto tipa mjesečno plaćanje, po isteku 2 ili 3 godine zamjena novim uz produženje ugovora.
  • marioart: photoshop za 89€, cijeli CC 430, paralels 60... hrpa nekih antivirusa... ja gledam na DE, mozda na US ima vise :) ... airpods pro 225€...
  • drlovric: Imal jos kakvih dobrih dealova za software, usluge i sl?
  • marioart: da se nadovezem... kako su sad Prime Days na Amazonu, moze se uzeti Family M365 na 15mj za 53€ ... ako nekome eventualno treba :)
  • smayoo: I ja kažem! :)
  • zoranowsky: Libre office FTW!
  • drlovric: Meni je jedna dobra dusa ovdje na Jabucnjaku poklonila MS Office. Neka bulk licenca je bila u pitanju, mislim nesto vezano za obrazovne ustanove. Radi godinama. Sad gledam ovu novu 2024. Skoro su pa identicne. Uopce ne znam niti sto je tu novoga :)
  • Borisone: Microsoft 365 Family (za 6 korisnika) je oko 60 eur kada je na akciji. A često je. Kupiš par komada i miran si par godina.
  • Zdravac: 150 € je ravno 2 godine pretplate na office 365, vjerujem da je to bolja opcija
  • drpongrac23: Ah, trebao je biti plačko!!!!
  • drpongrac23: @drlovric - ????????????????????????????????
  • drlovric: @drpongrac23: Kupujes? :)
  • Kloba: Jebote šta ove poplave rade po BiH, to je prestrašno... :(
  • drpongrac23: Evo i link [link]
  • drpongrac23: Izašao "MS Office 2024" za Mac i PC, kao standalone verzija, pa eto, ako koga zanima…
  • Bertone: Što se je dogodilo? 27 sati nitko ništa nije napisao na forumu :)
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!
  • dpasaric: Ugodno iznenađenje! :)
  • smayoo: Mašala. Zapratih vas na Spotifyu. :)
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Ako netko želi link za download, pošaljite mi pm.
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Da se i ja malo pohvalim, friško je izašao treći album Twistersa
  • mbp2009: Da, T9 napokon
  • Zdravac: KOOONAČNOO!
  • Zdravac: Jel ste skužili novost u iOS 18 kod poziva (dial pad)?!!
  • drlovric: Ja ne ocekujem bas puno od Apple AI a radim na engleskom. Širi je i danas dan prilicno poglupa :)
  • Yonkis: aha, ovo; [link]
  • mbp2009: 15.1 beta je otvorila AI u EU
  • mbp2009: MacOS
  • Yonkis: mbp2000 to imaš US App Store ID? I misliš na iOS 18.1 beta?
  • mbp2009: Testira itko 15.1? Ja testiram, ali ovaj AI Siri ne razumije baš previše, niti mi je dostupan u drugim aplikacijama kao npr Mail
  • Yonkis: Matija klc ako ga nosiš u iStyle onda ovo [link] a u tekstu im nedostaje ovaj link [link]
  • songoku: Ako oces zadrzati garanciju, u ovlastenom servisu ce ti zamijeniti cijeli sat (dobit ces najvjerojatnije refurbished) za mislim €350, tj. ovisi o modelu, to je za series 9, nisi rekao koji sat imas
  • songoku: @Matija nema originala, Apple ne mijenja nista na satu, samo ti zamijene cijeli uredja. Samo ekran se moze zamijeniti, ali ne u ovlastenom servisu, i time uvijek gubis garanciju
  • Matija klc: Decki, trebam popraviti staklo na watchu. Razbilo se. Gdje predlazete? Ima li samo istyle original i da ne gubim garanciju? Hvala
  • Yonkis: Reset ili reboot/restart?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Gjuroo, jura22, kvaju, m@xym, Maxxy, Riba, tino1, Tito, Anonimci (423)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO