macpro i 8800gtx(ultra)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macpro i 8800gtx(ultra)

09.09.2007 | 01:22
Imam u planu kupiti kompjuter pa se dvoumim između klasičnoga PC-a i MacPro-a. Zanima me da li se može u Mac Pro (onaj sa četiri jezgre) staviti grafička kartica 8800 gtx ili 8800 ultra i ako može može li se staviti dvije grafičke !? Ne bih koristio mac operacijski sustav nego vistu ultimate.

unaprijed hvala
09.09.2007 | 01:28
cemu ce ti to koristiti???
09.09.2007 | 01:31
npr za 3d modeliranje za testiranje igara i za obradu videa
09.09.2007 | 02:35
U Mac Pro mozes staviti Ati x1900 ili Quadro fx4500.
Za 3d ili za video obradu je ova Atica i vise nego dovoljna a ako vrtis neki zesci 3d sa miljonima poligona onda razmisli o Quadro.
Sad tek vidim da ti mislis Vistu vrtit na tome???? Zasto? Zbog \"testiranja\" igara?
09.09.2007 | 03:06
MoschuS je napisao:
... Zbog \"testiranja\" igara?

mislim kao beta tester testiram neke igre koje kompanije daju na testiranje

pročitao sam na nekim forumima da se može ugraditi. da li je to istina. to me zanima:huh:
09.09.2007 | 03:56
Kartice koje idu u Mac moraju biti za Mac, tj. imati Macov firmware. Često je moguće kupiti PC karticu, pa je flashati s Mac firmwareom, ali to treba provjeriti na webu kod onih koji su već probali.

Kartica možeš staviti koliko slotova imaš, to nije nikakav problem. Ja sam čak u prastarom G3 imao tri kartice jednom prilikom fore radi.

Moj savjet je koristiti nešto od onoga što Apple nudi s tim strojem.
09.09.2007 | 04:31
Navidin sta te sprjecava da ugradis bilo koju graficku,ako ces koristit Windowse.
Da san na tvom mistu nebi ni sekunde razmislja o MacPro-u,vec bi uzeja ovako nesto (Astro Giant )
www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2_Simbol=stolnarac&c=C20107
U MacPro-u ne mozes uparit dvi graficke u SLI,(ako si na to mislija)
  • User
  • Posjetitelj
09.09.2007 | 08:12
Igraj se i Vistiraj na ALIENWARE-u. Kad vec imas para za MacPro imat ces i za ovo
09.09.2007 | 20:17
U cijeloj prici mi samo nije jasno zasto netko zeli kupiti Apple stroj i na njemu vrtiti Win? Imas hardver koji je zamisljen da vrti trenutno najbolji OS na svijetu i ti na njega stavis trenutno najgori OS na svijetu??? Ne kuzim
To je kao da kupis Porschea i na njega nataknes one reparirane gume iz Peveca za 199kn/kom
09.09.2007 | 21:27
bravo moschus!
09.09.2007 | 21:56
slazem se sa moschusom, cisto zato jer jos uvijek koristim windowse i tri puta ove godine sam ih vec morao reinstalirati.
09.09.2007 | 22:48
Ja iman Vistu Ultimate (igre) na iMacu jedno pola godine i radi ko bubica
Godinama san bija na XP-u bez neki vecih problema,a u ostalom nije ni OSX sveta krava............
Na Mac san prisa jer je daleko superijornija platforma za Audio/Video produkciju
Cini se da u zadnje vrime dosta ljudi prilazi na OSX jer su preglupi da se koriste Windowsima
10.09.2007 | 00:13
Nije OSX sveta krava ni sveti gral niti to itko normalan moze tvrditi ali da je daleko ispred Windowsa to je cinjenica i to znamo najbolje mi koji smo se switchnuli.
Ono sto mene \"ljuti\" je sto trenutno hrpa ljudi zeli kupiti Maca ali na njemu zeli vrtiti Windowse!!! Kad nekome preporucim Maca prvo pitanje je da li se na njega mogu staviti Win jer su tako negdje culi i sto je najbolje cesto pitaju da li ce onda Windowsi raditi brze i bolje zato sto su na Macu! Necu spominjati one kojima OSX ne valja jer recimo kad stisnes plavu jabucice ne dobijes popis instaliranih programa i slicne kretenarije.
10.09.2007 | 03:11
meni nije važan toliko operacijski sustav nego mi je za grafiku da li se može ili ne a allienware bih si kupio da sam u americi (u hrvatskoj se ne prodaju koliko znam) i komp bi uzeo na rate na kredit pa mi nije bitna cijena (je tražim nešto do cca malo manje od 30.ooo kn)
10.09.2007 | 06:51
robimiler je napisao:
meni nije važan toliko operacijski sustav nego mi je za grafiku da li se može ili ne a allienware bih si kupio da sam u americi (u hrvatskoj se ne prodaju koliko znam) i komp bi uzeo na rate na kredit pa mi nije bitna cijena (je tražim nešto do cca malo manje od 30.ooo kn)

Pa sta ne uzmes Astro Giant
10.09.2007 | 18:24
uzzy je napisao:
robimiler je napisao:

Pa sta ne uzmes Astro Giant

neću astro jer ima vodeno hlađenje (ne volim se sa tim zafrkavati) nego spojio sam si komp u ventexu (kao ponuda cijena malo manje od 25.000 kuna intel+nvidia (ati ima malo memorije zato ga ne želim))
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 2 minuta
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, Maxxy, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (596)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO