macpro i 8800gtx(ultra)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macpro i 8800gtx(ultra)

09.09.2007 | 01:22
Imam u planu kupiti kompjuter pa se dvoumim između klasičnoga PC-a i MacPro-a. Zanima me da li se može u Mac Pro (onaj sa četiri jezgre) staviti grafička kartica 8800 gtx ili 8800 ultra i ako može može li se staviti dvije grafičke !? Ne bih koristio mac operacijski sustav nego vistu ultimate.

unaprijed hvala
09.09.2007 | 01:28
cemu ce ti to koristiti???
09.09.2007 | 01:31
npr za 3d modeliranje za testiranje igara i za obradu videa
09.09.2007 | 02:35
U Mac Pro mozes staviti Ati x1900 ili Quadro fx4500.
Za 3d ili za video obradu je ova Atica i vise nego dovoljna a ako vrtis neki zesci 3d sa miljonima poligona onda razmisli o Quadro.
Sad tek vidim da ti mislis Vistu vrtit na tome???? Zasto? Zbog \"testiranja\" igara?
09.09.2007 | 03:06
MoschuS je napisao:
... Zbog \"testiranja\" igara?

mislim kao beta tester testiram neke igre koje kompanije daju na testiranje

pročitao sam na nekim forumima da se može ugraditi. da li je to istina. to me zanima:huh:
09.09.2007 | 03:56
Kartice koje idu u Mac moraju biti za Mac, tj. imati Macov firmware. Često je moguće kupiti PC karticu, pa je flashati s Mac firmwareom, ali to treba provjeriti na webu kod onih koji su već probali.

Kartica možeš staviti koliko slotova imaš, to nije nikakav problem. Ja sam čak u prastarom G3 imao tri kartice jednom prilikom fore radi.

Moj savjet je koristiti nešto od onoga što Apple nudi s tim strojem.
09.09.2007 | 04:31
Navidin sta te sprjecava da ugradis bilo koju graficku,ako ces koristit Windowse.
Da san na tvom mistu nebi ni sekunde razmislja o MacPro-u,vec bi uzeja ovako nesto (Astro Giant )
www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2_Simbol=stolnarac&c=C20107
U MacPro-u ne mozes uparit dvi graficke u SLI,(ako si na to mislija)
  • User
  • Posjetitelj
09.09.2007 | 08:12
Igraj se i Vistiraj na ALIENWARE-u. Kad vec imas para za MacPro imat ces i za ovo
09.09.2007 | 20:17
U cijeloj prici mi samo nije jasno zasto netko zeli kupiti Apple stroj i na njemu vrtiti Win? Imas hardver koji je zamisljen da vrti trenutno najbolji OS na svijetu i ti na njega stavis trenutno najgori OS na svijetu??? Ne kuzim
To je kao da kupis Porschea i na njega nataknes one reparirane gume iz Peveca za 199kn/kom
09.09.2007 | 21:27
bravo moschus!
09.09.2007 | 21:56
slazem se sa moschusom, cisto zato jer jos uvijek koristim windowse i tri puta ove godine sam ih vec morao reinstalirati.
09.09.2007 | 22:48
Ja iman Vistu Ultimate (igre) na iMacu jedno pola godine i radi ko bubica
Godinama san bija na XP-u bez neki vecih problema,a u ostalom nije ni OSX sveta krava............
Na Mac san prisa jer je daleko superijornija platforma za Audio/Video produkciju
Cini se da u zadnje vrime dosta ljudi prilazi na OSX jer su preglupi da se koriste Windowsima
10.09.2007 | 00:13
Nije OSX sveta krava ni sveti gral niti to itko normalan moze tvrditi ali da je daleko ispred Windowsa to je cinjenica i to znamo najbolje mi koji smo se switchnuli.
Ono sto mene \"ljuti\" je sto trenutno hrpa ljudi zeli kupiti Maca ali na njemu zeli vrtiti Windowse!!! Kad nekome preporucim Maca prvo pitanje je da li se na njega mogu staviti Win jer su tako negdje culi i sto je najbolje cesto pitaju da li ce onda Windowsi raditi brze i bolje zato sto su na Macu! Necu spominjati one kojima OSX ne valja jer recimo kad stisnes plavu jabucice ne dobijes popis instaliranih programa i slicne kretenarije.
10.09.2007 | 03:11
meni nije važan toliko operacijski sustav nego mi je za grafiku da li se može ili ne a allienware bih si kupio da sam u americi (u hrvatskoj se ne prodaju koliko znam) i komp bi uzeo na rate na kredit pa mi nije bitna cijena (je tražim nešto do cca malo manje od 30.ooo kn)
10.09.2007 | 06:51
robimiler je napisao:
meni nije važan toliko operacijski sustav nego mi je za grafiku da li se može ili ne a allienware bih si kupio da sam u americi (u hrvatskoj se ne prodaju koliko znam) i komp bi uzeo na rate na kredit pa mi nije bitna cijena (je tražim nešto do cca malo manje od 30.ooo kn)

Pa sta ne uzmes Astro Giant
10.09.2007 | 18:24
uzzy je napisao:
robimiler je napisao:

Pa sta ne uzmes Astro Giant

neću astro jer ima vodeno hlađenje (ne volim se sa tim zafrkavati) nego spojio sam si komp u ventexu (kao ponuda cijena malo manje od 25.000 kuna intel+nvidia (ati ima malo memorije zato ga ne želim))
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Jedro, Maxxy, robertM, tino1, Tito, Zoki, Anonimci (354)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO