Novi iMac 20\" valja ili ne??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iMac 20\" valja ili ne??

04.09.2007 | 06:18
Ljudi pozdrav! Nakon svih ovih poruka i ljudi koji pricaju o tom displayu s tn matricom, te pola ekrana svijetlo te tamno , moze li se kalibrirati, ne moze...
Planiram ga uzeti ( onog jeftinijeg od 10k kn ,20\", i tako mislim da nema razlike medju ta dva s grafickom kart. od 128 i 256 mb, ako taj display ne valja , nece valjati niti u jednoj varijanti)

Inace mi novi alu Mac izgleda odlicno!
Da li mi moze netko odgovoriti, ko ga je kupio, valja li ili ne

Btw. ako kupim prije izlaska leoparda, mogu li normalno nadograditii kasnije recimo leoparda skinutog s torrenta ili kako to vec ide? ( dosad sam bio na win i linuxu, nisam upucen u OS X )
04.09.2007 | 16:51
Ja sam naručio isti taj model i sad čekam da dodjem na red:woohoo:
Rekli su mi u dućkasu da svi koji kupe mac u ovom \"prijelaznom\" roku dobiju za neku lovu (cca 200 kn) upgrade na Leopard šta god to značilo. Isto tako i sa tipkovnicom. Dobiješ prozirnu, a kad dodje alu, zamjene ti je u cijeni.
04.09.2007 | 19:53
To nisam znao, a u kojem dućanu si naručio?Ja sam bio u Powercomu i nisu mi rekli da ce mijenjati tipkovnicu ili upgrade-ati na Leopard!
Koliko su ti rekli da moras cekati?
Danas sam ga gledao ponovo i kad se stavi cisti sivi background, i pogleda se malo od ispod primijeti se gradacija boje, tj. na gornjoj polovici ekrana je tamnije, a na donjoj je svjetlija boja. Ali sto se moze, ja se ne bavim profesionalno obradom fotografija tako da mi to nece smetati...
Kakva je tebi kvaliteta ekrana?
05.09.2007 | 08:34
Znači istina je ono što se priča po njemačkim forumima. Neravnomjerno osvjetljen ekran. Brate to treba nekako ispravit.
05.09.2007 | 08:45
ja isto cekam dvadesetku. pa nece valjda bit pola ekrana svijetlo, a pola tamno??!! To mi se ne cini nesto za zanemariti. Bi li trebalo uopce prihvatiti takve strojeve? Jos gore, ako to nije greska vec je to \"normalno\"...

Je li netko uopce to vidio kako treba? nije da podcjenjujem prije navedena misljenja, ali netko sa strucnim okom?
05.09.2007 | 17:17
Ja sam vidio tu 20-icu upaljenu samo na onom štandu u Avenue mallu, ali nisam primjetio tu ili ikakvu grešku na ekranu (a pokušavao sam;) ). Neznam o čemu se radi i nemogu govorit prije no što počnem radit na njemu, ali ukoliko je uočljivo- vraćam natrag:unsure: . Jel tih problema ima/ bilo i sa starijim, bijelim modelom ako neko zna?
10.09.2007 | 00:55
Evo i ja sam skicnuo iMac 20'' na standu u City centru. Pokusavao sam vidjeti tu gradaciju i mislim da mi je uspjelo. Gornja polovica je malo tamnija od donje.
E sad je li to bila autosugestija, ne znam. Da mi netko nije rekao, ne bi primjetio.
S druge strane, tu istu gradaciju sada vidim i na svom iBooku G4! Opet, dok mi netko ovo nije spomenuo, to mi je izgledalo kao da je zbog nagiba lcd-a.
Mozda i jest... I sto sad. Valja ili ne valja, opet nema odgovora...
10.09.2007 | 04:23
hmmm.. nije mi jasno zasto bi se uopce na entry level desktop iMac-u profesionalno obradivala fotografija. on je zapravo zamjena za 17\" iMac koji je nasljednik eMac-a. kaj je netko od vas radio u photoshopu na eMac-u?
10.09.2007 | 08:22
Ja nisam nikad radio u photoshopu
10.09.2007 | 19:05
Evo nakon par dana korištenja imaca20\" nemam nikakvih pritužbi na monitor. Pokazuje određenu gradaciju tj više sjenu, ovismo o kutu gledanja u monitor i svijetlom u pozadini (ambijentom) , ali nema veze s nekakvim oštećenjem ekrana. Čak mi je to simpatično jer imam osjećaj da mi manje umara oko.
11.09.2007 | 06:59
Onda je novi iMac ko Stradivarijeva violina, naime violine su bile neravnomjerno obojene i to im je davalo genijalan zvuk. A tako i ovaj monitor sa neravnomjerno raspoređenim kontrastom možda dadne genijalna grafička ostvarenja
11.09.2007 | 07:08
Drago mi je to cuti , to znaci da ti je vec stigao???
11.09.2007 | 22:02
Stigao u roku 3-4 dana.
Usporedba sa stradivarijem stoji- elegancija, zvuk i- slika;)
11.09.2007 | 22:33
cestitam na odlicnom izboru kompjutera, btw. Mogao bih i ja kapariti jednog....uzet cu tamo di si i ti (najjeftiniji je).
Tipkovnicu si dobio \"staru\"?
11.09.2007 | 23:19
He..tipkovnicu nisam uzeo njihovu jerbo im nisu isporučili \"oni\",a imam okej svoju dok čekam alu-masterpiece
11.09.2007 | 23:32
Testeri vani kažu da je 24\" ekran u razini starog modela po kvaliteti (znači zaista odličan), ali ovaj od 20\" je navodno primjetno lošiji od starog. Ne samo u kutu gledanja, nego i u razlučivosti boja - navodno gradijenti koje monitor prikazuje nisu za profi-upotrebu. OK, to je consumer stroj, pa nije presudno, ali treba paziti ako ga netko uzima za ozbiljan grafički posao.

No, moje mišljenje je ionako da su i 20\" trebali ukinuti, a ne samo 17\". Ionako najbolje ide prodaja velikih. Mi smo prodali tek 10% ovih od 20\" i 0% 17\". Ljudi kada kupuju Mac ne žale par kuna više za pravu stvar.
12.09.2007 | 01:44
Par kuna ili par tisuca kuna? Ne bih se bas usudio reci par kuna jer onda pola hrvatske radi za par kuna
12.09.2007 | 05:51
A i malo tko uzima za cash, pa moze rastegnuti na par mj vise.

Al nije to bitno, ja imam 24\" i to mi je super, al netko zeli mac od 20\" jer mu je 24\" preveliko da gleda u njega sa pola metra. Po meni jedino sto bi trebali popraviti na 20\" je to da se moze zamjeniti GPU. Ja sam imao srece pa pogodio na 24\" gdje mogu zamjeniti GPU, ali da ne mogu bome bi se lupao po glavi. I slazem se s tim da je 17\" trebalo izbaciti. Jer stvarno JAKO malo ljudi danas koristi 17\".
12.09.2007 | 07:05
cavarovobrdopictures je napisao:
Onda je novi iMac ko Stradivarijeva violina, naime violine su bile neravnomjerno obojene i to im je davalo genijalan zvuk. A tako i ovaj monitor sa neravnomjerno raspoređenim kontrastom možda dadne genijalna grafička ostvarenja

a dobro...nije ni sa stradivarijem sve bilo tako jednostavno...a osim toga postoji jos jedna komponenta, malo ljudi zna da su se izlagale uv-zracenju pri izradi (naravno, prije je bilo samo sunce, danas komore) nije nuzno, al mozda i iMacu pomogne...
12.09.2007 | 07:51
icanic je napisao:
A i malo tko uzima za cash, pa moze rastegnuti na par mj vise.

Al nije to bitno, ja imam 24\" i to mi je super, al netko zeli mac od 20\" jer mu je 24\" preveliko da gleda u njega sa pola metra. Po meni jedino sto bi trebali popraviti na 20\" je to da se moze zamjeniti GPU. Ja sam imao srece pa pogodio na 24\" gdje mogu zamjeniti GPU, ali da ne mogu bome bi se lupao po glavi. I slazem se s tim da je 17\" trebalo izbaciti. Jer stvarno JAKO malo ljudi danas koristi 17\".

Kako mislis zamjeniti GPU ???
12.09.2007 | 17:50
uzzy je napisao:
Kako mislis zamjeniti GPU ???[/quote]
Pretpostavljam da msili na to da mozes birati koju ces graficku unutra kao sto se moze na 24\" modelima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Jedro, marioart, Maxxy, robertM, tino1, Tito, Zoki, Anonimci (496)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO