Novi iMac 20\" valja ili ne??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iMac 20\" valja ili ne??

04.09.2007 | 06:18
Ljudi pozdrav! Nakon svih ovih poruka i ljudi koji pricaju o tom displayu s tn matricom, te pola ekrana svijetlo te tamno , moze li se kalibrirati, ne moze...
Planiram ga uzeti ( onog jeftinijeg od 10k kn ,20\", i tako mislim da nema razlike medju ta dva s grafickom kart. od 128 i 256 mb, ako taj display ne valja , nece valjati niti u jednoj varijanti)

Inace mi novi alu Mac izgleda odlicno!
Da li mi moze netko odgovoriti, ko ga je kupio, valja li ili ne

Btw. ako kupim prije izlaska leoparda, mogu li normalno nadograditii kasnije recimo leoparda skinutog s torrenta ili kako to vec ide? ( dosad sam bio na win i linuxu, nisam upucen u OS X )
04.09.2007 | 16:51
Ja sam naručio isti taj model i sad čekam da dodjem na red:woohoo:
Rekli su mi u dućkasu da svi koji kupe mac u ovom \"prijelaznom\" roku dobiju za neku lovu (cca 200 kn) upgrade na Leopard šta god to značilo. Isto tako i sa tipkovnicom. Dobiješ prozirnu, a kad dodje alu, zamjene ti je u cijeni.
04.09.2007 | 19:53
To nisam znao, a u kojem dućanu si naručio?Ja sam bio u Powercomu i nisu mi rekli da ce mijenjati tipkovnicu ili upgrade-ati na Leopard!
Koliko su ti rekli da moras cekati?
Danas sam ga gledao ponovo i kad se stavi cisti sivi background, i pogleda se malo od ispod primijeti se gradacija boje, tj. na gornjoj polovici ekrana je tamnije, a na donjoj je svjetlija boja. Ali sto se moze, ja se ne bavim profesionalno obradom fotografija tako da mi to nece smetati...
Kakva je tebi kvaliteta ekrana?
05.09.2007 | 08:34
Znači istina je ono što se priča po njemačkim forumima. Neravnomjerno osvjetljen ekran. Brate to treba nekako ispravit.
05.09.2007 | 08:45
ja isto cekam dvadesetku. pa nece valjda bit pola ekrana svijetlo, a pola tamno??!! To mi se ne cini nesto za zanemariti. Bi li trebalo uopce prihvatiti takve strojeve? Jos gore, ako to nije greska vec je to \"normalno\"...

Je li netko uopce to vidio kako treba? nije da podcjenjujem prije navedena misljenja, ali netko sa strucnim okom?
05.09.2007 | 17:17
Ja sam vidio tu 20-icu upaljenu samo na onom štandu u Avenue mallu, ali nisam primjetio tu ili ikakvu grešku na ekranu (a pokušavao sam;) ). Neznam o čemu se radi i nemogu govorit prije no što počnem radit na njemu, ali ukoliko je uočljivo- vraćam natrag:unsure: . Jel tih problema ima/ bilo i sa starijim, bijelim modelom ako neko zna?
10.09.2007 | 00:55
Evo i ja sam skicnuo iMac 20'' na standu u City centru. Pokusavao sam vidjeti tu gradaciju i mislim da mi je uspjelo. Gornja polovica je malo tamnija od donje.
E sad je li to bila autosugestija, ne znam. Da mi netko nije rekao, ne bi primjetio.
S druge strane, tu istu gradaciju sada vidim i na svom iBooku G4! Opet, dok mi netko ovo nije spomenuo, to mi je izgledalo kao da je zbog nagiba lcd-a.
Mozda i jest... I sto sad. Valja ili ne valja, opet nema odgovora...
10.09.2007 | 04:23
hmmm.. nije mi jasno zasto bi se uopce na entry level desktop iMac-u profesionalno obradivala fotografija. on je zapravo zamjena za 17\" iMac koji je nasljednik eMac-a. kaj je netko od vas radio u photoshopu na eMac-u?
10.09.2007 | 08:22
Ja nisam nikad radio u photoshopu
10.09.2007 | 19:05
Evo nakon par dana korištenja imaca20\" nemam nikakvih pritužbi na monitor. Pokazuje određenu gradaciju tj više sjenu, ovismo o kutu gledanja u monitor i svijetlom u pozadini (ambijentom) , ali nema veze s nekakvim oštećenjem ekrana. Čak mi je to simpatično jer imam osjećaj da mi manje umara oko.
11.09.2007 | 06:59
Onda je novi iMac ko Stradivarijeva violina, naime violine su bile neravnomjerno obojene i to im je davalo genijalan zvuk. A tako i ovaj monitor sa neravnomjerno raspoređenim kontrastom možda dadne genijalna grafička ostvarenja
11.09.2007 | 07:08
Drago mi je to cuti , to znaci da ti je vec stigao???
11.09.2007 | 22:02
Stigao u roku 3-4 dana.
Usporedba sa stradivarijem stoji- elegancija, zvuk i- slika;)
11.09.2007 | 22:33
cestitam na odlicnom izboru kompjutera, btw. Mogao bih i ja kapariti jednog....uzet cu tamo di si i ti (najjeftiniji je).
Tipkovnicu si dobio \"staru\"?
11.09.2007 | 23:19
He..tipkovnicu nisam uzeo njihovu jerbo im nisu isporučili \"oni\",a imam okej svoju dok čekam alu-masterpiece
11.09.2007 | 23:32
Testeri vani kažu da je 24\" ekran u razini starog modela po kvaliteti (znači zaista odličan), ali ovaj od 20\" je navodno primjetno lošiji od starog. Ne samo u kutu gledanja, nego i u razlučivosti boja - navodno gradijenti koje monitor prikazuje nisu za profi-upotrebu. OK, to je consumer stroj, pa nije presudno, ali treba paziti ako ga netko uzima za ozbiljan grafički posao.

No, moje mišljenje je ionako da su i 20\" trebali ukinuti, a ne samo 17\". Ionako najbolje ide prodaja velikih. Mi smo prodali tek 10% ovih od 20\" i 0% 17\". Ljudi kada kupuju Mac ne žale par kuna više za pravu stvar.
12.09.2007 | 01:44
Par kuna ili par tisuca kuna? Ne bih se bas usudio reci par kuna jer onda pola hrvatske radi za par kuna
12.09.2007 | 05:51
A i malo tko uzima za cash, pa moze rastegnuti na par mj vise.

Al nije to bitno, ja imam 24\" i to mi je super, al netko zeli mac od 20\" jer mu je 24\" preveliko da gleda u njega sa pola metra. Po meni jedino sto bi trebali popraviti na 20\" je to da se moze zamjeniti GPU. Ja sam imao srece pa pogodio na 24\" gdje mogu zamjeniti GPU, ali da ne mogu bome bi se lupao po glavi. I slazem se s tim da je 17\" trebalo izbaciti. Jer stvarno JAKO malo ljudi danas koristi 17\".
12.09.2007 | 07:05
cavarovobrdopictures je napisao:
Onda je novi iMac ko Stradivarijeva violina, naime violine su bile neravnomjerno obojene i to im je davalo genijalan zvuk. A tako i ovaj monitor sa neravnomjerno raspoređenim kontrastom možda dadne genijalna grafička ostvarenja

a dobro...nije ni sa stradivarijem sve bilo tako jednostavno...a osim toga postoji jos jedna komponenta, malo ljudi zna da su se izlagale uv-zracenju pri izradi (naravno, prije je bilo samo sunce, danas komore) nije nuzno, al mozda i iMacu pomogne...
12.09.2007 | 07:51
icanic je napisao:
A i malo tko uzima za cash, pa moze rastegnuti na par mj vise.

Al nije to bitno, ja imam 24\" i to mi je super, al netko zeli mac od 20\" jer mu je 24\" preveliko da gleda u njega sa pola metra. Po meni jedino sto bi trebali popraviti na 20\" je to da se moze zamjeniti GPU. Ja sam imao srece pa pogodio na 24\" gdje mogu zamjeniti GPU, ali da ne mogu bome bi se lupao po glavi. I slazem se s tim da je 17\" trebalo izbaciti. Jer stvarno JAKO malo ljudi danas koristi 17\".

Kako mislis zamjeniti GPU ???
12.09.2007 | 17:50
uzzy je napisao:
Kako mislis zamjeniti GPU ???[/quote]
Pretpostavljam da msili na to da mozes birati koju ces graficku unutra kao sto se moze na 24\" modelima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 6 minuta
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Maxxy, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (518)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO