Mac G4 i buka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac G4 i buka

03.09.2007 | 03:15
Imam mac G4 (mislim da ga neki nazivaju i silver) koji me dobro sluzi, ali je veoma bucan. Nakon rada, kada ga zaustavim, tek tada vidim kako je lijepa tisina. Kada iduce godine kupim novi Mac (taj koji stidljivo nesluzbeno neki najavljuju na Jabucnjaku), ne bih se htio rastati od ovog mog ljubimca. Naprosto sam zaljubljen u njegovo kuciste i taj stos sa otvaranjem jednim potezanjem stranice. Prebacio bih ga u ured gdje bi mi bio sasvim dovoljan za takve potrebe.

Postroji li mogucnost da se ova buka izbjegne, ili barem smanji? Neki kazu da bi ugradnjom novog ventilatora taj problem bio rijesen. Jesu li u pravu?
03.09.2007 | 05:20
Kod nas na poslu je bučio G4 Quicksilver, ja sam ga otvorio i oprezno usisao, sad je tih ko bubica. Probaj prvo to, ali oprezno.
04.09.2007 | 19:45
Kako ste ga usisali? Postoji li neki mali usisivac za to? Ako uzmem veliki usisivac, mogu mu i dusu iscupati

Dražen je napisao:
Kod nas na poslu je bučio G4 Quicksilver, ja sam ga otvorio i oprezno usisao, sad je tih ko bubica. Probaj prvo to, ali oprezno.
05.09.2007 | 03:30
Probaj ga raspuhati komprimiranim zrakom. Imaš tih boca po 20-ak kuna i s njima raspuši prašinu iz kompa. Kak je u pitanju stara mašina, nakupilo se toga pa onda odma pokrajimaj usisavač da to pokupiš:unsure:
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.09.2007 | 04:27
Moja Quicksilverica je bučna.. usisavač ne pomaže..

i praktički ima svoj dio sobe koji će uskoro postat soba unutar sobe zbog zvučnog mira.. drugog načina nema.. osim ak ima netko tke je spretnih ruku pa mi smisli neku drugu vrstu hladjenja za nju..

ima ko koje zainteresiran za izazov?
05.09.2007 | 04:41
heheheheheh
05.09.2007 | 08:12
Običan usisavač (od čistačice s posla) - sa malim nastavkom koji ima četkicu.
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.09.2007 | 10:32
Breed je napisao:
heheheheheh

jel se to smiješ u brk izazovu ili se jednostavno uobičajeno cerekaš?
05.09.2007 | 16:31
Laki je napisao:
Kako ste ga usisali? Postoji li neki mali usisivac za to? Ako uzmem veliki usisivac, mogu mu i dusu iscupati

Dražen je napisao:

Ja sam svoj G4 odnio kod autoelektričara, pa je ispuhao prašinu kompresorom.
05.09.2007 | 16:35
Ja sam svoj G4 odnio kod autoelektričara, pa je ispuhao prašinu kompresorom. [/quote]

Hej, momci, hajde da se malo uozbiljimo. Je l' mere
06.09.2007 | 15:16
Laki je napisao:
Ja sam svoj G4 odnio kod autoelektričara, pa je ispuhao prašinu kompresorom.

Hej, momci, hajde da se malo uozbiljimo. Je l' mere [/quote]
Maj ja sam skroz ozbiljan, samo se tim kompresorima da regulirati jačina zraka tako da ne razvali kućište, matičnu ili ko zna šta drugo
06.09.2007 | 23:44
Laki je napisao:

Ej, da preciziram.
Nisam ja odnio maca na servis kod autoelektričata, već je dotični u mojoj blizini i ima kompresor, uređaj s komprimiranim zrakom, kojem se može regulirati jačina pritiska. Idealan je za ispuhivanje nataloženih krpa prašine iz ventilatora. Možeš otići kod bilo koga tko to ima.
07.09.2007 | 00:15
Frankie je napisao:
Laki je napisao:

Ej, da preciziram.
Nisam ja odnio maca na servis kod autoelektričata, već je dotični u mojoj blizini i ima kompresor, uređaj s komprimiranim zrakom, kojem se može regulirati jačina pritiska. Idealan je za ispuhivanje nataloženih krpa prašine iz ventilatora. Možeš otići kod bilo koga tko to ima.

Razumio sam. Otici cu do jednog u blizini koga poznajem i vidjeti da li to ima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 38 minuta
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO