rezolucija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

rezolucija

19.08.2007 | 02:42
imam minidvi to vga adapter i monitor spojen na nj. nervira me što ne mogu podesit jednu reyoluciju na monitoru a drugu na macbooku. pomoć molim:blink:
19.08.2007 | 20:41
Možda ti je uključen mirroring?
Anyway, daj malo bolje opiši situaciju...
19.08.2007 | 21:02
macbook uključen, uštekan miniDVI to VGA adapter, u deblji kraj uštekan monitor, monitor upaljen, na monitoru se vidi samo pozadina bez docka i ikona tek kad pritisnem f7 tada se pojave dock i ikone no reza je od macbooka tj 1280x800, no kad na monitoru promijenim na 1024x768 takva rezolucija je i na macbooku što ne želim, a ako na macbooku vratim 1280x800 takva bude i na monitoru.

ja hoću da na macbooku imam 1280x800 a na monitoru 1024x768 sad jel to moguće nemam pojma al ja to svejedno hoću )
19.08.2007 | 21:33
Ako se radi o MacBooku, običnom, znači ne Pro model, onda AFAIK niti ne postoji mogućnost nezavisnog dual-screena nego samo mirror opcija, a u tom slučaju i ne možeš imati različite rezolucije. Inače, to nije hardversko ograničenje, nego čisto političko jer se radi o consumer stroju. Na netu postoji firmware hack koji to rješava, ali se izvodi na vlastitu odgovornost.
19.08.2007 | 23:22
ahaaa... onda ok. thanks dp
20.08.2007 | 15:45
jao jao jao... Davor se malo zanio i napisao stvari koje se odnose na iBook. (zanima me da li će i sada revizionistički pristupiti svome odgovoru)
Imam Macbook 1.83 i bez problema imam extended desktop na 20\" Cinemu 1680x1050.

www.apple.com/macbook/specs.html
\"Extended desktop and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 1920 by 1200 pixels on an external display, both at millions of colors\"

john_st - odgovori - je li ti uključen mirroring ?
  • User
  • Posjetitelj
20.08.2007 | 16:47
Samo da potvrdim da je Breed u pravu ovdje
20.08.2007 | 20:29
hmm... nisam siguran tj. ne znam. kako to mogu provjeriti :brukica:
  • Marek
  • Posjetitelj
20.08.2007 | 20:45
Breed je napisao:
jao jao jao... Davor se malo zanio i napisao stvari koje se odnose na iBook. (zanima me da li će i sada revizionistički pristupiti svome odgovoru)
Imam Macbook 1.83 i bez problema imam extended desktop na 20\" Cinemu 1680x1050.

www.apple.com/macbook/specs.html
\"Extended desktop and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 1920 by 1200 pixels on an external display, both at millions of colors\"

imash MacBook i Cinema? ja planiram uzeti 20\" Cinema, isto na MacBook. kak ti funkcionira, kak si zadovoljan? upotrebljavash oba istovremeno, il se mozhe na MacBooku ugasiti, i raditi samo na Cinemi?
20.08.2007 | 21:23
john_st je napisao:
hmm... nisam siguran tj. ne znam. kako to mogu provjeriti :brukica:

System Preferences > Display
20.08.2007 | 21:53
Marek je napisao:
Breed je napisao:

imash MacBook i Cinema? ja planiram uzeti 20\" Cinema, isto na MacBook. kak ti funkcionira, kak si zadovoljan? upotrebljavash oba istovremeno, il se mozhe na MacBooku ugasiti, i raditi samo na Cinemi?

radi OK
Cinema je uglavnom spojena na iMac tako da se previše ne zamaram Macbookom
Da, možeš ugasiti motor na Macbooku i raditi na Cinemi.
20.08.2007 | 21:55
da uključen mi je mirroring, a kada ga isključim tada mi na monitoru bude samo izbornik na kojem sam isključio mirroring
20.08.2007 | 23:08
I u tom izborniku imaš opcije za podešavanje rezolucije i tab koji se zove Arrangement, ili ?
Strelica miša se pojavljuje i na tom monitoru, ili ?

Jesi li probao odvlačiti ikone sa desktopa na Macbooku na drugi monitor ?
21.08.2007 | 00:59
IT'S UNBELIEVEABLE!!!

Obozavam Mac!!!, hvala Breed!
21.08.2007 | 02:03
Breed hvala na ispravci, naime znam da je to godinama bilo tako na consumer strojevima, a kako u životu nisam vidio studentski MacBook nisam imao prilike probati . Znaš da smo mi ovdje razmaženi, samo MacBook Pro 17 dolazi u obzir...
21.08.2007 | 02:12
Ja isto znam da je Magellanova posada došla s putovanja, e sada da li je dan ranije ili dan kasnije, ali sigurno znam da su dokazali ili da gubiš dan ili da dobijaš dan
21.08.2007 | 02:21
Breed je napisao:

Da, možeš ugasiti motor na Macbooku...

Dobro, to baš i nije preporučljivo
  • Marek
  • Posjetitelj
21.08.2007 | 03:43
dpasaric je napisao:
Breed hvala na ispravci, naime znam da je to godinama bilo tako na consumer strojevima, a kako u životu nisam vidio studentski MacBook nisam imao prilike probati . Znaš da smo mi ovdje razmaženi, samo MacBook Pro 17 dolazi u obzir...

neznash kaj propushtash
MacBook Pro previshe zagriajva dlanove, kaj moze biti problem ak radish s textom. a mislim da i nemre tak dugo drzhati baterijski, kolko to mozhe mali veliki MacBook.
  • Marek
  • Posjetitelj
21.08.2007 | 03:45
Breed je napisao:
Breed je napisao:

zakaj? kaj mislish pod motorom? ja bi ugasil samo monitor, nek se stedi, a Cinema nek radi. jedino kaj Cinema nema cini mi se kameru na okviru poput MacBooka.
21.08.2007 | 04:15
Sad bi ja nesto reka,al necu...............
21.08.2007 | 05:38
Marek je napisao:
Breed je napisao:
Breed je napisao:

zakaj? kaj mislish pod motorom? ja bi ugasil samo monitor, nek se stedi, a Cinema nek radi. jedino kaj Cinema nema cini mi se kameru na okviru poput MacBooka.

Marek... \"Motor\" je bio lapsus - mislio sam na \"monitor\". OK ?
  • User
  • Posjetitelj
21.08.2007 | 05:41
Uzzy zobniche
  • Marek
  • Posjetitelj
21.08.2007 | 06:27
Breed je napisao:
Marek je napisao:
Breed je napisao:
Breed je napisao:

Marek... \"Motor\" je bio lapsus - mislio sam na \"monitor\". OK ?

ok, al zakaj to nebi bilo preporucljivo onda?
21.08.2007 | 09:00
Isuse... NIJE PREPORUČLJIVO GASITI MOTORE NA LAPTOPIMA ! :-D MOTORI POPUT MOTOCIKALA NAPRIMJER !!! ŠALIO SAM SE NA VLASTITI RAČUN !!! :-D
21.08.2007 | 09:21
Marek,jel zivi jos ko s tobom,a da nije pocinija samoubojstvo
  • User
  • Posjetitelj
21.08.2007 | 16:40
Preporucljivo je olovcicom zakocit ventilator macbooka na nekoliko minuta kako bi se motor u njemu malo odmorio
  • Marek
  • Posjetitelj
21.08.2007 | 16:49
a to je bil kao vic. ha-ha.
  • Marek
  • Posjetitelj
21.08.2007 | 16:54
uzzy je napisao:
Marek,jel zivi jos ko s tobom,a da nije pocinija samoubojstvo

jel ti ko rekel da nemaju svi isti smisao za humor il ti je ovo prvi glas?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Jedro, marioart, Maxxy, robertM, tino1, Tito, Zoki, Anonimci (486)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO