Novi iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iMac

• User
  • Posjetitelj
10.08.2007 | 18:48
Cudi me da ovoliko dugo jos nije otvorena tema o ovome

Dakle koji su vasi dojmovi? Lijep? Ruzan? Kupujete? Ne kupujete?

Meni je iznutra vrlo zanimljiv, pogotovo zbog opcije Core 2 Extreme procesora... Jel se radi o mobile 2-jezgrenom Core 2 Extremeu ili punokrvnom procesoru sa 4 jezgre?

Na prvi pogled mi je bio ruzan al sam se nekako navikao. Iako mi jos uvijek djeluje ljepsi moj 17\" iMac Core Duo moc cu preciznije rec tek kad novo cudo vidim uzivo.

Kupovat ga necu bar jos 2 godine jer nemam novca a i zadovoljan sam sa trenutnim intelasem.

Sad osim MacBooka ne postoji vise nijedan bijeli Mac! Godine Leoparda dolaze hehehe...
10.08.2007 | 22:20
Uziman 24-vorku na zimu
Core 2 Extreme bas in nema nekog smisla u iMacu,opet si ogarnicen ultralosom grafikom (u odnosu na procesor),osrednjom brzinom memorije i hardom na kojem ne pise Reptor
10.08.2007 | 23:28
Meni se sviđa. Na prvu loptu me malo štrecnuo \"Sony\" stil i crni obrub, ali mislim da stvar ima smisla. Karakteristike su odlične, a cijena još bolja. Posebno mi je drago što su konačno ukinuli onaj smiješni 17\" model, to se zaista slabo prodavalo.

Ipak, od svega toga najviše me veseli nova tastatura. Čak nije bitno da li je dobra ili nije (a oni koji su probali kažu da je bolja od stare), stvar je u dizajnu, netko je jednom morao ovo napraviti, a onda je nekako već uobičajeno da ono što je \"očigledno\", a nitko to ne izvede - onda to na kraju izvede Apple. Siguran sam da će završiti u muzeju industrijskog dizajna zajedno s iMacom.

Što se tiče komentara da je trebala imati crne tipke - ne slažem se, mislim da je ovo jedini mogući odabir za priču koju je Ive odabrao ovaj put, a to je fokus na sadržaj, a ne na sam stroj. Stroj postaje tanak, što tanji, što nematerijalniji, gotovo transparentan, najradije bi da se može da je potpuno proziran. U tom smislu je jasno što je bio cilj crnog paspartuea - jasno usmjerna pažnja na posao i sadržaj, a ne na sam alat. I kapa mu dolje za to.
13.08.2007 | 00:32
Ma super je, nema šta. Pošto Imaca (starog) imam tek pola godine, nema potrebe za novim strojem. Kroz koju godinicu ćemo razmislit.
Ali, ona usporedba s Dellovom šumom kablova na oficjelnoj stranici me nasmijala do suza...))
13.08.2007 | 05:09
uzzy je napisao:
[quote]Uziman 24-vorku na zimu

[quote]

sizunic mu na to veselo kaže :

A meni izgleda da ću ubost nekog bijelog intela u zimu i to za sitne pare

Inače Alu iMac izgleda odlično...
13.08.2007 | 07:40
sizunic je napisao:
[quote]uzzy je napisao:
[quote]Uziman 24-vorku na zimu

sizunic mu na to veselo kaže :

A meni izgleda da ću ubost nekog bijelog intela u zimu i to za sitne pare

Inače Alu iMac izgleda odlično...

Moga ne,mater je bacila oko na njega
13.08.2007 | 08:12
Svatko tko radi satima zna da se takav posao ne radi pri punom svjetlu. Crna tastatura je smrt u takvim uvjetima. Nije da ne kucam napamet, ali je još gore kad me jednom ili dvaput na dan udari \"ZBUNJ!\"

Mora biti bijela! Ne pomaže čak ni osvjetljenje kakvo ima ProBrookovi.

Možda su to godine...
13.08.2007 | 08:19
Je li netko zna kako sad to ide kod nas hrvata?

Kada ce se moci kupiti kod nas i jos vaznije kolika ce biti cijena??? Jer cini mi se da su ameri stavili cijenu najslabijeg novog modela istu kao i bivseg 17\" modela. Hoce li tako biti i kod nas ili ce ovi novi kostati preko 10.000 kuna?

Eto, ne mogu se odluciti, kupiti odmah stare ili cekati nove i ustanoviti da kostaju previse...

POzdrav svima.
13.08.2007 | 08:36
Bazna 20-tica bi tribala bit oko 10.800,jaca oko 12.800,a 24-vorka oko 15.800
13.08.2007 | 08:53
Ajde, to nije tako lose. Drzim te za rijec!
Od koga kupovati u Splitu?
13.08.2007 | 09:22
Ve-mil
Ja san uzima u njih,doslo u roku 24 sata,a i cjena je bila odlicna
  • User
  • Posjetitelj
13.08.2007 | 17:31
uzzy je napisao:
Uziman 24-vorku na zimu

I naravno stizem do tebe to pogledat
13.08.2007 | 23:24
User je napisao:
uzzy je napisao:
Uziman 24-vorku na zimu

I naravno stizem do tebe to pogledat

Moze
  • User
  • Posjetitelj
14.08.2007 | 05:19
Btw kad se vratim tamo u listopadu u ST mogli bi napokon na ono pice a mozda i u nove producentske pothvate... Imam par pitanja i tako.
14.08.2007 | 06:02
User je napisao:
Btw kad se vratim tamo u listopadu u ST mogli bi napokon na ono pice a mozda i u nove producentske pothvate... Imam par pitanja i tako.

Javi se
14.08.2007 | 20:16
Očekivao sam puno više od novog iMaca. Ne samo što je postao vizualno neprivlačan već hardverski ne predstavlja nikakav veliki napredak. Nije se krenulo prema HD DVD-u ili Blu-rayu, a i HDMI ili Display Port su također izostavljeni. Da još stave sol na ranu odabrali su ATI što je iznimno razočaravajuće s obzirom da nVidija trenutno dominira, što po većoj prodaji, što po specifikacijama. Sviđa mi se nova tanka tipkovnica i poboljšani iSight.
Nadam se da će se s vremenom vratiti bijelo kućište jer se bojim da ćemo za par godina na stolu imati Dell računalo s Appleovim logom.
15.08.2007 | 02:21
ima nesto u ovome...
ma ja samo cekam da dodje novi macbook pro...moze se naslutiti nesto lijepo
15.08.2007 | 03:37
ma kakav blu-ray, nije jos vrijeme za to, ima vremena doci ce i on na red a i neznam da imaju ugovor s nvidiom sto je onda bezveze uopce spominjat u vezi s redizajnom stroja i osvjezavanjem konfiguracije, nece licat na delove nebrini, ne se vatat za nesto sto je valjalo i ne gledat dalje, meni je lijep. dobar je korak, ali samo korak, zasto skakati i pomisljati na skokove, doci ce sve na red
  • User
  • Posjetitelj
15.08.2007 | 04:16
danijelr15 je napisao:
Nadam se da će se s vremenom vratiti bijelo kućište jer se bojim da ćemo za par godina na stolu imati Dell računalo s Appleovim logom.

Kad vec tako kazes, pogle na Appleovoj galeriji iMac u usporedbi s onim Dell XPS PC-em i reci jel primijetis kakvu slicnost? (boje, boje, boje )
15.08.2007 | 05:38
iMac je najbolje kucno racunalo bez prave konkurencije,al neki ocito zele iMac Pro
15.08.2007 | 23:59
Meni iMac ne treba, ja zelim Mini, ali cini se da je to Appleu zadnja rupa na svirali.
Nedavno su upgradeali sve osim onoga sto je trebalo upgradeati, a to je graficka kartica.
16.08.2007 | 00:01
bilo bi fora kada bi se mogli uparivati macovi..nesto tipa nVidia-in SLI na grafickim...zamislite...
dva 24\" iMaca spojeni bezicno jedan na drugoga tako da rade duplo brze
16.08.2007 | 00:51
Riba je napisao:
Meni iMac ne treba, ja zelim Mini, ali cini se da je to Appleu zadnja rupa na svirali.
Nedavno su upgradeali sve osim onoga sto je trebalo upgradeati, a to je graficka kartica.

Priželjkujem isto, ali se bojim da to neću nikad dočekati promatrajući Apple-ovu politiku s grafičkim karticama u novim modelima strojeva.
16.08.2007 | 02:07
Ma ne trazim nista posebno, ali neki simbolicni upgrade bi bio taman ono sto mi je potrebno da ga konacno kupim. Ovako su upgradeali ono sto si prije mogao i sam upgradeati (procesor i memoriju).
S obzirom da iducu generaciju sad ne moram ocekivati u iducih 9-10 mjeseci, mogu ga kupiti i ovako. :-/
16.08.2007 | 04:22
Ja sam čak razmišljao o PPC G4 1.5 Ghz modelu s Radeon 9200 64 MB, kad već ništa pristojno ne stavljaju u ove Intel Minije.
Ali vjerovatnija solucija će biti neki bijeli iMac iz oglasa.
16.08.2007 | 04:24
Da te utješim, novi iMac također nema baš neku state-of-the-art grafiku, točnije, jači model je u klasi stare 7300GT na prošlom modelu, a bitno je sporiji od 7600GT koja je bila BTO opcija u prošloj seriji. Ne znam zašto toliko škrilje na tome.

Meni je Mini baš sladak i žao mi je što to nisu ispravili. Ja imam stari G4 1.5 GHz model i on je, na sreću, još imao Radeon unutra koji je bio OK. Istina, ovi novi mnogo toga nadoknađuju sirovom snagom procesora.
16.08.2007 | 04:47
To sam i pretpostavljao, a evo i link:
www.barefeats.com/imacal.html

Ono sto je također interesantno, na XP-u funkcioniraju bolje nego OSX-u
(barem što se grafičke tiče):
www.barefeats.com/imacal2.html
16.08.2007 | 07:45
Mislim da ce uskoro doci, daj Boze 24\" verzija , a ako ne proci ce i 20\".
20.08.2007 | 12:40
Novi iMac je postao kriminalac! S ovim crnim povezom oko očiju izgleda opakooo! Iako će mi falit jedan lijepi dizajnerski detaljčić sa prijašnje generacije-prozirni obrubić zbog kojeg mi iMac izgleda kao da lebdi... imam dojam da će ovaj novi od aluminija djelovati nekako \"teško\", zbog te sivkaste boje i aluminija. Ali-treba ga prvo vidjeti uživo, pa tek onda suditi
22.08.2007 | 01:13
Narucujem od Filexa novi iMac, rekli su isporuka za 20tak dana ali nisu spominjali nedostatak aluminijske hrvatske tipkovnice. Hm... Malo mi je zao sto je sivo crni jer mi se vise svidjaju bijeli, ali sto cemo. Veci ekran, veci disk...
Pitalo me iz Filexa je li zelim njihovu uslugu instalacije? NIsam uzeo. Koliko moze biti komplicirano? Gurnes DVD unutra?

POzdrav,
v.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 58 minuta
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Maxxy, pavlejo, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (627)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO