WiFi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WiFi

12.05.2007 | 02:33
Imam Mac minija spojenog putem etherneta na Kasda ADSL router (T-Com). Na isti je router, također ethernetom, spojen i MaxTV IPTV prijemnik (ako je to bitno). Na routeru su još dva slobodna ulaza.

Nedavno sam nabavio PowerBook G4 550 bez Airport kartice. Powerbooka bi htio bežično umrežiti u gore navedeni setup tako da ima bežični pristup internetu i, ako je moguće, da bude umrežen sa minijem.

Obzirom da Airport i Airport kartica košta oko 2000 kn htio bi neko jeftinije rješenje dobavljivo u domaćim PC shopovima.

Nisam upućen u problematiku ali čini mi se da mi treba sljedeće:
- nekakav Access point, ono sa antenicom, kojeg bi spojio na postojeći T-Comov router; i
- PCMCIA wireless kartica za Powerbook?

Sve preporuke, posebno one koje se odnose na konkretne modele koji rade na MacOSX, su dobrodošle!
12.05.2007 | 06:09
Pozdrav!

Najveci ti je problem zakljucan hardwerski legendarno smece Kasada. Nazalost kad su mi promjenili (zbog maxTV, koji naravno nisam uzeo) stari Simensov modem
nisam se vise mogao spojit sa svojim D-linkovim( jos sam probao sa Linksyson, Buffalom isl.). Onda najdoh na forumima kako skinuti sa Kasade cini i slicno i evo sad sve
radi. Nemoj zaboravit ako uzmes rooter, a ne Access point, Kaza je rooter i da te nebi zekala, nek to i ostane...
Meni je mreza u kojoj su dva maca idva PC radila savrseno, a posto nisam nikako uspio naci kvalitetan Print server koji ce se moc konfigurirat i za Mac, danas
potrosih novce i kupih AirPort Extreme koji je savrseno jednostavam i printam bezicno sa Mac i PC...Cool
12.05.2007 | 06:14
I naravno zaboravih jos odgovor na tvoje pitanje, pokusaj nac
PCMCIA karticu od renomiranog proizvodjaca da nebi Powerbook
spaja se 10 godina..Ovdje ti je link na njihovu opremu za Mac www.dlink.com/products/category.asp?cid=38&sec=0
mOZDA DA UZMES usB STICK WIRLESS... iSTRAZUJ.
  • antemati
  • Posjetitelj
26.05.2007 | 23:58
ako nisi jos nabavio bzicnu karticu
za to nema zime
savrsena od edimaxa usb
217.14.221.177/EUWeb/Start.aspx?_command...E4VBYwgPSQg1M6EmNiut
Edimax WLAN EW-7318 USB Card, antena
oko 180 kn
da si malo gledao po forumu
pisao sam o tome prije pola godine
imas je u iq centru
27.05.2007 | 01:05
Da ne otvaram novi topic...

Dakle jedan sadm od sretnika koji imaju KASDU ilitiga \"hrpa smeća\" na korejskom.

I sad sam nabavio jedan acces point. koji naravno nemogu nikako napravit da radi kako treba sa \"Hrpom smeća\" hoćureć, KASDOM...

čini mi se da kasdu treba prebaciti u neki drugi mod, no nikako se nemogu spojiti na kasdine \"preferecese\" preko onog IP-ja koji je isti za sve kasde, valjda me razumijete...

i sad, ima li itko pojma što bi trebalo napraviti da se kasda i accespoint umreže i pljuju okolo jednu lijepu WIFI mrežu?
28.05.2007 | 03:16
Ako imasš wireless router ne moraš kasdu prebacivati u router mod. Meni inače kombinacija Linksys access point i Kasda rade bez problema već godinu dana.
Frke - access point će ti raditi bilo koji, za wireless rješenja za Powerbook su ti pametniji ljudi odgovorili u drugom threadu.
28.05.2007 | 05:20
Riba, da li da uzmem samo Access point ili nešto što prodaju pod imenom \"Access point + router\"?

Pretpostavljam ovo prvo jer je Kasda već router ali pitam za svaki slučaj...
28.05.2007 | 05:24
Nisam još ništa kupio jer čekam bateriju za Pb.

Pogledao sam ovu USB mrežnu ali mi djeluju nekako nezgrapno, previše strši, rađe bi uzeo neko PCMCIA rješenje...

Pitanje: znate li za neki PCMCIA wireless adapter koji provjereno radi na Macu. Npr. da li bi ovo od Linksysa bilo OK: www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=12061
28.05.2007 | 06:01
Mislim da su svi access pointi danas i routeri ali ako nisu uzmi router. Kasda dolazi konfigurirana kao modem, iako se može prekonfigurirati da radi kao i router ali navodno u tom slučaju radi nestabilno, pa ja ne bih ni provjeravao tu teoriju.
28.05.2007 | 07:24
uzeo sam neki samo acces point, jerbo mi kasda treba da šalje MaxTVu signal, nažalost... meni netreba, al ukućani jebiga...

tako da bi morao prebaciti u ovaj \"Router\" mod... čuo sam čak i da se pregrijava u tome... hmmm... pitam se dali ulazi u garanciju ako sjebem...
28.05.2007 | 22:32
Evo naručio sam:
- Buffalo PCMCIA karticu WLI-CB-G54S-3 za koju je netko napisao da radi bez drivera tj. kao Airport a isto kažu i na onom popisu Mac kompatibilnih kartica i
- ZyXEL P-334WT access point + router za kojeg ne znam ništa ali pristojno izgleda, na službenim stranicama piše za podržava OSX a iz davnog doba BBS-a znam da je ZyXEL radio dobre modeme Imali su jedan model koji je primao voice poruke i kad je kompjuter bio ugašen...

Javim kad stigne da li sve radi.

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=20299

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=25575
www.thinkbroadband.com/hardware/reviews/2005/q3/zyxel-334.html
30.05.2007 | 20:13
Ovako... Buffalo je utaknut u cardbus i PB ga je odmah prepoznao kao Airport Extreme. Nikakva instalacija, driveri, ništa! Preporučam.

Zato me ovaj Zyxelov acces point/router zeza. Zyxel sa spojio na Kasdu, a Mac ethernetom na Zyxela. Sada bi prema uputstvima u browser trebao ukucati IP adresu od Zyxela i tako ga konfigurirati ali negdje šteka i do Zyxela ne dolazi ništa.

Sve ostalo se čini OK, WAN ledica na zyxelu uredno svijetli što znači da mu kasda daje \"internet\", isto tako airport uredno prepoznaje da tu ima neka zyxel mreža.

Pomagajte!
14.06.2007 | 06:17
Zaboravio sam javiti da je došao Riba osobno i podesio Zyxela koji zadnjih 15-tak dana radi bez ikakvih problema.

Isto vrijedi i za Buffalo \"airport extreme\" karticu. Model je WLI-CB-G54S-3 pa ako neko bude kupovao neka zna da je Mac-approved, bez ikakvih drivera.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Joseph, korisnik, Maxxy, Riba, rkoren5, Anonimci (430)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO