WiFi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WiFi

12.05.2007 | 02:33
Imam Mac minija spojenog putem etherneta na Kasda ADSL router (T-Com). Na isti je router, također ethernetom, spojen i MaxTV IPTV prijemnik (ako je to bitno). Na routeru su još dva slobodna ulaza.

Nedavno sam nabavio PowerBook G4 550 bez Airport kartice. Powerbooka bi htio bežično umrežiti u gore navedeni setup tako da ima bežični pristup internetu i, ako je moguće, da bude umrežen sa minijem.

Obzirom da Airport i Airport kartica košta oko 2000 kn htio bi neko jeftinije rješenje dobavljivo u domaćim PC shopovima.

Nisam upućen u problematiku ali čini mi se da mi treba sljedeće:
- nekakav Access point, ono sa antenicom, kojeg bi spojio na postojeći T-Comov router; i
- PCMCIA wireless kartica za Powerbook?

Sve preporuke, posebno one koje se odnose na konkretne modele koji rade na MacOSX, su dobrodošle!
12.05.2007 | 06:09
Pozdrav!

Najveci ti je problem zakljucan hardwerski legendarno smece Kasada. Nazalost kad su mi promjenili (zbog maxTV, koji naravno nisam uzeo) stari Simensov modem
nisam se vise mogao spojit sa svojim D-linkovim( jos sam probao sa Linksyson, Buffalom isl.). Onda najdoh na forumima kako skinuti sa Kasade cini i slicno i evo sad sve
radi. Nemoj zaboravit ako uzmes rooter, a ne Access point, Kaza je rooter i da te nebi zekala, nek to i ostane...
Meni je mreza u kojoj su dva maca idva PC radila savrseno, a posto nisam nikako uspio naci kvalitetan Print server koji ce se moc konfigurirat i za Mac, danas
potrosih novce i kupih AirPort Extreme koji je savrseno jednostavam i printam bezicno sa Mac i PC...Cool
12.05.2007 | 06:14
I naravno zaboravih jos odgovor na tvoje pitanje, pokusaj nac
PCMCIA karticu od renomiranog proizvodjaca da nebi Powerbook
spaja se 10 godina..Ovdje ti je link na njihovu opremu za Mac www.dlink.com/products/category.asp?cid=38&sec=0
mOZDA DA UZMES usB STICK WIRLESS... iSTRAZUJ.
  • antemati
  • Posjetitelj
26.05.2007 | 23:58
ako nisi jos nabavio bzicnu karticu
za to nema zime
savrsena od edimaxa usb
217.14.221.177/EUWeb/Start.aspx?_command...E4VBYwgPSQg1M6EmNiut
Edimax WLAN EW-7318 USB Card, antena
oko 180 kn
da si malo gledao po forumu
pisao sam o tome prije pola godine
imas je u iq centru
27.05.2007 | 01:05
Da ne otvaram novi topic...

Dakle jedan sadm od sretnika koji imaju KASDU ilitiga \"hrpa smeća\" na korejskom.

I sad sam nabavio jedan acces point. koji naravno nemogu nikako napravit da radi kako treba sa \"Hrpom smeća\" hoćureć, KASDOM...

čini mi se da kasdu treba prebaciti u neki drugi mod, no nikako se nemogu spojiti na kasdine \"preferecese\" preko onog IP-ja koji je isti za sve kasde, valjda me razumijete...

i sad, ima li itko pojma što bi trebalo napraviti da se kasda i accespoint umreže i pljuju okolo jednu lijepu WIFI mrežu?
28.05.2007 | 03:16
Ako imasš wireless router ne moraš kasdu prebacivati u router mod. Meni inače kombinacija Linksys access point i Kasda rade bez problema već godinu dana.
Frke - access point će ti raditi bilo koji, za wireless rješenja za Powerbook su ti pametniji ljudi odgovorili u drugom threadu.
28.05.2007 | 05:20
Riba, da li da uzmem samo Access point ili nešto što prodaju pod imenom \"Access point + router\"?

Pretpostavljam ovo prvo jer je Kasda već router ali pitam za svaki slučaj...
28.05.2007 | 05:24
Nisam još ništa kupio jer čekam bateriju za Pb.

Pogledao sam ovu USB mrežnu ali mi djeluju nekako nezgrapno, previše strši, rađe bi uzeo neko PCMCIA rješenje...

Pitanje: znate li za neki PCMCIA wireless adapter koji provjereno radi na Macu. Npr. da li bi ovo od Linksysa bilo OK: www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=12061
28.05.2007 | 06:01
Mislim da su svi access pointi danas i routeri ali ako nisu uzmi router. Kasda dolazi konfigurirana kao modem, iako se može prekonfigurirati da radi kao i router ali navodno u tom slučaju radi nestabilno, pa ja ne bih ni provjeravao tu teoriju.
28.05.2007 | 07:24
uzeo sam neki samo acces point, jerbo mi kasda treba da šalje MaxTVu signal, nažalost... meni netreba, al ukućani jebiga...

tako da bi morao prebaciti u ovaj \"Router\" mod... čuo sam čak i da se pregrijava u tome... hmmm... pitam se dali ulazi u garanciju ako sjebem...
28.05.2007 | 22:32
Evo naručio sam:
- Buffalo PCMCIA karticu WLI-CB-G54S-3 za koju je netko napisao da radi bez drivera tj. kao Airport a isto kažu i na onom popisu Mac kompatibilnih kartica i
- ZyXEL P-334WT access point + router za kojeg ne znam ništa ali pristojno izgleda, na službenim stranicama piše za podržava OSX a iz davnog doba BBS-a znam da je ZyXEL radio dobre modeme Imali su jedan model koji je primao voice poruke i kad je kompjuter bio ugašen...

Javim kad stigne da li sve radi.

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=20299

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=25575
www.thinkbroadband.com/hardware/reviews/2005/q3/zyxel-334.html
30.05.2007 | 20:13
Ovako... Buffalo je utaknut u cardbus i PB ga je odmah prepoznao kao Airport Extreme. Nikakva instalacija, driveri, ništa! Preporučam.

Zato me ovaj Zyxelov acces point/router zeza. Zyxel sa spojio na Kasdu, a Mac ethernetom na Zyxela. Sada bi prema uputstvima u browser trebao ukucati IP adresu od Zyxela i tako ga konfigurirati ali negdje šteka i do Zyxela ne dolazi ništa.

Sve ostalo se čini OK, WAN ledica na zyxelu uredno svijetli što znači da mu kasda daje \"internet\", isto tako airport uredno prepoznaje da tu ima neka zyxel mreža.

Pomagajte!
14.06.2007 | 06:17
Zaboravio sam javiti da je došao Riba osobno i podesio Zyxela koji zadnjih 15-tak dana radi bez ikakvih problema.

Isto vrijedi i za Buffalo \"airport extreme\" karticu. Model je WLI-CB-G54S-3 pa ako neko bude kupovao neka zna da je Mac-approved, bez ikakvih drivera.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 45 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, temeljnik, tino1, Anonimci (713)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO