WiFi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WiFi

12.05.2007 | 02:33
Imam Mac minija spojenog putem etherneta na Kasda ADSL router (T-Com). Na isti je router, također ethernetom, spojen i MaxTV IPTV prijemnik (ako je to bitno). Na routeru su još dva slobodna ulaza.

Nedavno sam nabavio PowerBook G4 550 bez Airport kartice. Powerbooka bi htio bežično umrežiti u gore navedeni setup tako da ima bežični pristup internetu i, ako je moguće, da bude umrežen sa minijem.

Obzirom da Airport i Airport kartica košta oko 2000 kn htio bi neko jeftinije rješenje dobavljivo u domaćim PC shopovima.

Nisam upućen u problematiku ali čini mi se da mi treba sljedeće:
- nekakav Access point, ono sa antenicom, kojeg bi spojio na postojeći T-Comov router; i
- PCMCIA wireless kartica za Powerbook?

Sve preporuke, posebno one koje se odnose na konkretne modele koji rade na MacOSX, su dobrodošle!
12.05.2007 | 06:09
Pozdrav!

Najveci ti je problem zakljucan hardwerski legendarno smece Kasada. Nazalost kad su mi promjenili (zbog maxTV, koji naravno nisam uzeo) stari Simensov modem
nisam se vise mogao spojit sa svojim D-linkovim( jos sam probao sa Linksyson, Buffalom isl.). Onda najdoh na forumima kako skinuti sa Kasade cini i slicno i evo sad sve
radi. Nemoj zaboravit ako uzmes rooter, a ne Access point, Kaza je rooter i da te nebi zekala, nek to i ostane...
Meni je mreza u kojoj su dva maca idva PC radila savrseno, a posto nisam nikako uspio naci kvalitetan Print server koji ce se moc konfigurirat i za Mac, danas
potrosih novce i kupih AirPort Extreme koji je savrseno jednostavam i printam bezicno sa Mac i PC...Cool
12.05.2007 | 06:14
I naravno zaboravih jos odgovor na tvoje pitanje, pokusaj nac
PCMCIA karticu od renomiranog proizvodjaca da nebi Powerbook
spaja se 10 godina..Ovdje ti je link na njihovu opremu za Mac www.dlink.com/products/category.asp?cid=38&sec=0
mOZDA DA UZMES usB STICK WIRLESS... iSTRAZUJ.
  • antemati
  • Posjetitelj
26.05.2007 | 23:58
ako nisi jos nabavio bzicnu karticu
za to nema zime
savrsena od edimaxa usb
217.14.221.177/EUWeb/Start.aspx?_command...E4VBYwgPSQg1M6EmNiut
Edimax WLAN EW-7318 USB Card, antena
oko 180 kn
da si malo gledao po forumu
pisao sam o tome prije pola godine
imas je u iq centru
27.05.2007 | 01:05
Da ne otvaram novi topic...

Dakle jedan sadm od sretnika koji imaju KASDU ilitiga \"hrpa smeća\" na korejskom.

I sad sam nabavio jedan acces point. koji naravno nemogu nikako napravit da radi kako treba sa \"Hrpom smeća\" hoćureć, KASDOM...

čini mi se da kasdu treba prebaciti u neki drugi mod, no nikako se nemogu spojiti na kasdine \"preferecese\" preko onog IP-ja koji je isti za sve kasde, valjda me razumijete...

i sad, ima li itko pojma što bi trebalo napraviti da se kasda i accespoint umreže i pljuju okolo jednu lijepu WIFI mrežu?
28.05.2007 | 03:16
Ako imasš wireless router ne moraš kasdu prebacivati u router mod. Meni inače kombinacija Linksys access point i Kasda rade bez problema već godinu dana.
Frke - access point će ti raditi bilo koji, za wireless rješenja za Powerbook su ti pametniji ljudi odgovorili u drugom threadu.
28.05.2007 | 05:20
Riba, da li da uzmem samo Access point ili nešto što prodaju pod imenom \"Access point + router\"?

Pretpostavljam ovo prvo jer je Kasda već router ali pitam za svaki slučaj...
28.05.2007 | 05:24
Nisam još ništa kupio jer čekam bateriju za Pb.

Pogledao sam ovu USB mrežnu ali mi djeluju nekako nezgrapno, previše strši, rađe bi uzeo neko PCMCIA rješenje...

Pitanje: znate li za neki PCMCIA wireless adapter koji provjereno radi na Macu. Npr. da li bi ovo od Linksysa bilo OK: www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=12061
28.05.2007 | 06:01
Mislim da su svi access pointi danas i routeri ali ako nisu uzmi router. Kasda dolazi konfigurirana kao modem, iako se može prekonfigurirati da radi kao i router ali navodno u tom slučaju radi nestabilno, pa ja ne bih ni provjeravao tu teoriju.
28.05.2007 | 07:24
uzeo sam neki samo acces point, jerbo mi kasda treba da šalje MaxTVu signal, nažalost... meni netreba, al ukućani jebiga...

tako da bi morao prebaciti u ovaj \"Router\" mod... čuo sam čak i da se pregrijava u tome... hmmm... pitam se dali ulazi u garanciju ako sjebem...
28.05.2007 | 22:32
Evo naručio sam:
- Buffalo PCMCIA karticu WLI-CB-G54S-3 za koju je netko napisao da radi bez drivera tj. kao Airport a isto kažu i na onom popisu Mac kompatibilnih kartica i
- ZyXEL P-334WT access point + router za kojeg ne znam ništa ali pristojno izgleda, na službenim stranicama piše za podržava OSX a iz davnog doba BBS-a znam da je ZyXEL radio dobre modeme Imali su jedan model koji je primao voice poruke i kad je kompjuter bio ugašen...

Javim kad stigne da li sve radi.

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=20299

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=25575
www.thinkbroadband.com/hardware/reviews/2005/q3/zyxel-334.html
30.05.2007 | 20:13
Ovako... Buffalo je utaknut u cardbus i PB ga je odmah prepoznao kao Airport Extreme. Nikakva instalacija, driveri, ništa! Preporučam.

Zato me ovaj Zyxelov acces point/router zeza. Zyxel sa spojio na Kasdu, a Mac ethernetom na Zyxela. Sada bi prema uputstvima u browser trebao ukucati IP adresu od Zyxela i tako ga konfigurirati ali negdje šteka i do Zyxela ne dolazi ništa.

Sve ostalo se čini OK, WAN ledica na zyxelu uredno svijetli što znači da mu kasda daje \"internet\", isto tako airport uredno prepoznaje da tu ima neka zyxel mreža.

Pomagajte!
14.06.2007 | 06:17
Zaboravio sam javiti da je došao Riba osobno i podesio Zyxela koji zadnjih 15-tak dana radi bez ikakvih problema.

Isto vrijedi i za Buffalo \"airport extreme\" karticu. Model je WLI-CB-G54S-3 pa ako neko bude kupovao neka zna da je Mac-approved, bez ikakvih drivera.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO