novi iMac 27 ili budući u 2021. godini?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

novi iMac 27 ili budući u 2021. godini?

30.09.2020 | 10:20
Planiram kupiti nov 27 iMac (ili novi iMac u 2021?), a sam prije 2 godine sam kupio licence za MS Office i Final Cut Pro X. Trenutno radim na prastarom iMacu 21 iz 2011.
Ako pričekam novi model u 2021. ne znam hoće il mi MS Office i Final Cut Pro X uopće moći raditi u drugom MacOSu?
Slobodno napišite svoje komentare, ja nažalost nisam neki stručnjak u kupovini hardwarea
30.09.2020 | 12:14
Vjerujem, da će sve apple-ove aplikacije i dalje raditi, bilo s updateom ili bez njega (putem rosette), a za MS nisam siguran - ali ako bi morao odabrati odgovor - onda mislim, da neće.
30.09.2020 | 13:29
Office 365 za tekući macOS Catalina i betu slijedećeg macOS-a (Big Sur) radi bez greške.
Uključujući i OneDrive.

Ne vjerujem da će se to promijeniti tako skoro niti dolaskom Mac-ova na Apple Siliconu.

Rekao bih da su se Apple i M$ dogovorili i ne podmeću (više toliko) jedan drugom.
Apple gura Swift na Microsoft desktop, a Microsoft gura .Net na Mac. Ima tu još toga ali je nebitno za ovu temu.

Bitnije je da li će novi Apple hardver, kad se makne s Intela, dozvoljavati korisniku promjenu RAM-a ili diskova.
Zato čekam prvu objavu novog Mac-a na Apple Siliconu što su obećali za ovu godinu.
Nadam se sredinom Listopada s isporukom još ove godine. Potajno se nadam novoj iteraciji Mac Minija.
30.09.2020 | 13:34
Da li mi je pametnije čekati još bar godinu dana na novi Mac (s obzirom na MS Office i Final Cut Pro X) ili sada kupiti iMac 27?
30.09.2020 | 14:15
Da je slušat zdrav razum, kupio bi se novi iMac onda kada je novi iMac potreban.
Inače prođe život u čekanju ili lovljenju mrkve na štapu.

Ja ga ne slušam (zdrav razum), pa kupujem novi Mac već 3+ godine.

Sadašnji iMac 27" mi se čini kao solidan izbor. Da bar nije storage tako papreno skup.
Zbog toga čekam Apple Silicon Mac objavu. Storage na iPad pro tabletu je jeftiniji nego kod Mac-a, pa se nadam da će slično i kod novog Apple Silicon Mac biti nešto jeftiniji. A ciljam na 2+ TB pa se brzo skupi razlike.
30.09.2020 | 19:57
diplodocusIII kaže:
Planiram kupiti nov 27 iMac (ili novi iMac u 2021?), a sam prije 2 godine sam kupio licence za MS Office i Final Cut Pro X. Trenutno radim na prastarom iMacu 21 iz 2011.
Ako pričekam novi model u 2021. ne znam hoće il mi MS Office i Final Cut Pro X uopće moći raditi u drugom MacOSu?
Slobodno napišite svoje komentare, ja nažalost nisam neki stručnjak u kupovini hardwarea

Iskreno, samo možemo spekulirati,
FCP universal će raditi na intelu ovisi koliko će dugo apple odlučiti podržavati univerzalne aplikacije... obzirom na vlastito iskustvo vezano uz powerPC > Intel tranziciju koja me ulovila 6 mjeseci nakon kupnje prvog maca, universal veselje je trajalo 3-4 godine.

iBook G4 koji sam kupio 2005., već 2006. je bio notorno spor usporedno uz svoju intel braću. Konkretno render u FCP koji je na ppc trajao 4:31 na intelu je trjao 1 minutu. A ako se ne varam oko 2009. sa snow leopardom apple je dropao support za power pc skroz, a developeri su i ranije poceli raditi intel only appove.

Long story short, ja bi čekao apple silicon. Jer bi mogao biti dosta brži.
Do tad kupi neki sacond hand minimal viable iMac koji će te premostiti još 2/3 godine.
*micdrop*
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 3 minuta
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO