novi iMac 27 ili budući u 2021. godini?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

novi iMac 27 ili budući u 2021. godini?

30.09.2020 | 10:20
Planiram kupiti nov 27 iMac (ili novi iMac u 2021?), a sam prije 2 godine sam kupio licence za MS Office i Final Cut Pro X. Trenutno radim na prastarom iMacu 21 iz 2011.
Ako pričekam novi model u 2021. ne znam hoće il mi MS Office i Final Cut Pro X uopće moći raditi u drugom MacOSu?
Slobodno napišite svoje komentare, ja nažalost nisam neki stručnjak u kupovini hardwarea
30.09.2020 | 12:14
Vjerujem, da će sve apple-ove aplikacije i dalje raditi, bilo s updateom ili bez njega (putem rosette), a za MS nisam siguran - ali ako bi morao odabrati odgovor - onda mislim, da neće.
30.09.2020 | 13:29
Office 365 za tekući macOS Catalina i betu slijedećeg macOS-a (Big Sur) radi bez greške.
Uključujući i OneDrive.

Ne vjerujem da će se to promijeniti tako skoro niti dolaskom Mac-ova na Apple Siliconu.

Rekao bih da su se Apple i M$ dogovorili i ne podmeću (više toliko) jedan drugom.
Apple gura Swift na Microsoft desktop, a Microsoft gura .Net na Mac. Ima tu još toga ali je nebitno za ovu temu.

Bitnije je da li će novi Apple hardver, kad se makne s Intela, dozvoljavati korisniku promjenu RAM-a ili diskova.
Zato čekam prvu objavu novog Mac-a na Apple Siliconu što su obećali za ovu godinu.
Nadam se sredinom Listopada s isporukom još ove godine. Potajno se nadam novoj iteraciji Mac Minija.
30.09.2020 | 13:34
Da li mi je pametnije čekati još bar godinu dana na novi Mac (s obzirom na MS Office i Final Cut Pro X) ili sada kupiti iMac 27?
30.09.2020 | 14:15
Da je slušat zdrav razum, kupio bi se novi iMac onda kada je novi iMac potreban.
Inače prođe život u čekanju ili lovljenju mrkve na štapu.

Ja ga ne slušam (zdrav razum), pa kupujem novi Mac već 3+ godine.

Sadašnji iMac 27" mi se čini kao solidan izbor. Da bar nije storage tako papreno skup.
Zbog toga čekam Apple Silicon Mac objavu. Storage na iPad pro tabletu je jeftiniji nego kod Mac-a, pa se nadam da će slično i kod novog Apple Silicon Mac biti nešto jeftiniji. A ciljam na 2+ TB pa se brzo skupi razlike.
30.09.2020 | 19:57
diplodocusIII kaže:
Planiram kupiti nov 27 iMac (ili novi iMac u 2021?), a sam prije 2 godine sam kupio licence za MS Office i Final Cut Pro X. Trenutno radim na prastarom iMacu 21 iz 2011.
Ako pričekam novi model u 2021. ne znam hoće il mi MS Office i Final Cut Pro X uopće moći raditi u drugom MacOSu?
Slobodno napišite svoje komentare, ja nažalost nisam neki stručnjak u kupovini hardwarea

Iskreno, samo možemo spekulirati,
FCP universal će raditi na intelu ovisi koliko će dugo apple odlučiti podržavati univerzalne aplikacije... obzirom na vlastito iskustvo vezano uz powerPC > Intel tranziciju koja me ulovila 6 mjeseci nakon kupnje prvog maca, universal veselje je trajalo 3-4 godine.

iBook G4 koji sam kupio 2005., već 2006. je bio notorno spor usporedno uz svoju intel braću. Konkretno render u FCP koji je na ppc trajao 4:31 na intelu je trjao 1 minutu. A ako se ne varam oko 2009. sa snow leopardom apple je dropao support za power pc skroz, a developeri su i ranije poceli raditi intel only appove.

Long story short, ja bi čekao apple silicon. Jer bi mogao biti dosta brži.
Do tad kupi neki sacond hand minimal viable iMac koji će te premostiti još 2/3 godine.
*micdrop*
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 47 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO