MBP Baterija - Condition: Replace Now
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP Baterija - Condition: Replace Now

01.07.2020 | 00:20
Pozdrav svima,
od djevojke MBP unibody 2015 je radio najnormalnije. Nije primječivala nikakve probleme sa baterijom. Danas je za vrijeme zoom sastanka naglo baterija pokazala da je pred kraj, uključila je punjač i nastavila raditi.

Kasnije kroz dan je uglavnom bio uključen u punjač, no u kraćim periodima je radila i na bateriju.
Dolazimo doma, uključi laptop, i zgasi se odjednom.

Uglavnom ako nije spojen na punjač laptop se tranutačno gasi, kao da baterije ni nema!

U meniju za bateriju piše "Condition: Replace Now".
Probao sam resetirati SMC.

I niš.

Kada sam je pitao da se proba prisjetiti nečeg još što bi mogao biti problem, rekla je da je laptop bio u vručem autu neko vrijeme, no to je u periodu od 6 popodne do 8 ... dakle nije baš zvizdan. I bio je u haubi u torbi.

Jel postoji mogućnost da je problem softwerski?
Ima li još nešto osim resetiranja SMC što vrijedi probati?

Hvala svima.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
01.07.2020 | 04:22
Izgleda da je vrijeme za promijenit bateriju sto i nije cudno nakon 5 godina.
01.07.2020 | 07:14
Sve ima svoj vijek trajanja, osim Golf 2

Nedavno sam prijatelju mijenjao bateriju na Retina MBP iz 2012. Nije bas trivijalna operacija ali moze se zamijeniti u kucnoj radinosti.
01.07.2020 | 09:32
Sad ako će mijenjati negdje bateriju, odmah da si ugradi SSD ako nema i podeblja RAM, i evo ti stroj za narednih 5 god., a i više.
01.07.2020 | 09:43
Crkla je (probila) jedna ćelija, moguće i još jedna. Ništa neobično, događa se u određenom postotku slučajeva. Bad luck.
Ako nisi vičan sam prtljati s odljepljivanjem, preporučam ti da odneseš laptop Josipu u JM Elektroniku. Meni je prije par mjeseci dobavio i zamijenio bateriju na MBP 15" 2015. Toliko koliko sam skuplje platio (nego da sam nabavljao i mijenjao sam) - uštedio sam vremena koje mi je dragocjeno.
01.07.2020 | 10:35
Hvala ljudi, nisam znao za JM elektroniku, mislio sam da ću morati opet slati u ZGB. Neda mi se prkljati sam s time. Nadam se samo da je cijena jednaka samo jednom ne i dva nova laptopa.

PS @drpongra75 upgrejdali smo SSD pred jedno godinu-godinu i pol tako da there's that, a koliko znam ovaj model ne možemo dodavat ram jer je zalemljen?!
01.07.2020 | 23:13
Još jednom tnx. JM elektronika ... mbp opet radi ... 2 sata kasnije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 40 minuta
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO