MacBook is BACK!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook is BACK!!

20.04.2007 | 20:01
(Sorry sto otvaram novi thread, ali moram vam ovo ispricati)

Prije nekoliko sam vam ispricao kako mi se prosula piva o MacBook-u.

Prvo sam ga mislio rastaviti, no onda sam odustao jer nisam imao odgovarajucu opremu.
I onda mi je jedan poznanik rekao da ima u blizini jedan \"Mac Specijalist\", reko ajde odnijet cu njemu jer ce on sigurno bolje znati nego ja.
Ostavim ja MacBook, tamo, i cekao sam dva tjedna da mi se lik javi, i kaze lik da se to moze jedino popraviti kupnjom nove maticne ploce, jer kako je on \"ustanovio\" maticna je crkla. Naravno, bio bi lud da kupujem novu maticnu, jer je ona oko 800€, mogu si onda bolje kupiti novoga.

I donesem ja MacBook u srijedu kuci, i gledam i primjetim lik nije niti pokusao rastaviti ga i pogledati kakva je situacija unutra, to me toliko iznerviralo, jer kako onda moze davati takve priglupe izjave i govoriti da je maticna crkla.

Ja popizdio! Sjednem u auto, kupim si mini srafcigere i to najskuplje i najbolje, od Black&decker-a, kupim jos one skrzo male cetkice sa pokretljivom glavom da mogu cistiti bolje nedustupna mjesta, malu pincetu.
Zasukao rukave, rastavio ga, najvise tekcunie zadobili RAM slotovi, operem ja citavu maticnu u destiliranoj vodi, CD drive, HD, i ostale komponente su bile u redu.
Operem maticnu, operem RAM-ove, ostavim susiti.

Sinoca sam ga stastavio, i jutros palim..... Startup sound zvoni!!! MacBook RADI!!!
RADI!!!! A meni kvazi \"specijalista njemacki debeli prdljivi svabo\" kaze da otisla maticna!!

Eto jedino sto vidim da je izgorilo, je jedan RAM, a time jos bolje jer sam i tako planirao ako ga popravim kupiti 2X1 Gig rama, tako da i nije neka steta sto mi je izgorio jedan pisljivi ram.

Eto sad cu ja biti faca, pa cu ja sebe nazivati \"Majstorom za Mac racunala\" :-D

Lijep Pozdrav,
21.04.2007 | 04:28
svaka ti cast

AL.C. je napisao:
najskuplje i najbolje, od Black&decker-a

21.04.2007 | 04:35
Svaka cast smajstore.
Ako zelis nesto napravit kako triba,napravi to sam he,he,he
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.04.2007 | 06:14
vrlo pozitivna vijest za petak navečer.. bravo!

drago mi je da si sretan..
  • User
  • Posjetitelj
21.04.2007 | 06:57
Sad jedva cekam da mi rikne iMac da ti ga mogu donijet popravit

Svaka cast!
21.04.2007 | 09:33
CARE!!! SVAKA CAST!!! a taman sam te mislio zicat da mi prodas onaj produzni od napajanja

nego...imam ja jednu cinemu doma s nekom ogromnom tockom na ekranu koja se pojavila 5 dana nakon isteka garancije...
budes mi sredio ?
22.04.2007 | 07:29
djipster je napisao:
CARE!!! SVAKA CAST!!! a taman sam te mislio zicat da mi prodas onaj produzni od napajanja

nego...imam ja jednu cinemu doma s nekom ogromnom tockom na ekranu koja se pojavila 5 dana nakon isteka garancije...
budes mi sredio ?

Nema frke.

Ako placas postarinu do njemacke :-D

Ja sam postao covjek koji moze dignuti racunala iz smrti! Pogotovo za Macove!

A gdje ti se ta tocka nalazi? I mozes reci otprilike koliko centimetara je promjera ta tocka? Dead pixel? Evo ja kad stisnem jako za druge strane displa od macbooka, onda isto dio koji je sitsnut postaje tamniji :-D
Mozda se nije nesto pricepilo pa zato?
22.04.2007 | 07:33
djipster je napisao:

budes mi sredio ?

Cuja san i ja za jedan slucaj velike crne tocke na Cimemi koja je na kraju usisala svog vlasnika
22.04.2007 | 07:39
User je napisao:
Sad jedva cekam da mi rikne iMac da ti ga mogu donijet popravit

Svaka cast!

Moze! Bas bih volio vidjeti i iMac-a kako izgleda izunutra. :-D

POgledajte samo maticnu od MacBooka :-D

http://tinyurl.com/2cje9k
22.04.2007 | 10:24
AL.C. je napisao:
djipster je napisao:

budes mi sredio ?

Nema frke.

A gdje ti se ta tocka nalazi? I mozes reci otprilike koliko centimetara je promjera ta tocka? Dead pixel? Evo ja kad stisnem jako za druge strane displa od macbooka, onda isto dio koji je sitsnut postaje tamniji :-D

Nije dead pixel---nrgo meni izgleda kao da je nekaj upalo u ekran...a u servisu ga ni NEZNAJU , a ni NESMIJU otvorit...
promjera je nekih 5-6 pixela...sive boje su...
22.04.2007 | 20:53
djipster je napisao:
AL.C. je napisao:
djipster je napisao:

budes mi sredio ?

Nema frke.

Nije dead pixel---nrgo meni izgleda kao da je nekaj upalo u ekran...a u servisu ga ni NEZNAJU , a ni NESMIJU otvorit...
promjera je nekih 5-6 pixela...sive boje su...

Pogledaj ovo:

www.iammattthomas.com/journal/ant-farm

:-D
Da ti se nije zagurao neki glomazni kukac u Cinemu?
22.04.2007 | 22:33
djipster je napisao:
...a u servisu ga ni NEZNAJU , a ni NESMIJU otvorit...

AL.C. jesi razmisljao o otvaranju servisa?Ovaj topic ti je dobra reklama
26.04.2007 | 06:07
Ak' je kukac, stisni DEBUG!
10.05.2007 | 17:44
Svaka cast @AL.C. majstore!!!
Najbolje je uraditi sam!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO