Problem baterija macbook pro 15 2010
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem baterija macbook pro 15 2010


19.05.2020 | 23:56
Pitanje.. Frend ima naveden mbp, i nije ga palio nekih god dana, sad ga je neki dan upalio i nemože napunit bateriju. Piše mu da je za zamjenu,i punjać cijelo vrijeme svijetli zeleno.
Postoji li kakva fora da se oživi,probudi ili je gotova?
20.05.2020 | 01:26
Može probati shut down (baš shut down, ne sleep) i onda ostaviti mac priključen na punjač cca 24h. Bez čačkanja, bez "provjeravanja"... Ostaviti ga priključenog na punjač, na miru, 24h, pa onda vidjeti.

Ako punjač nije originalni, nego neki zamjenski, možda neće funkcionirati.
20.05.2020 | 01:39
Hvala ti. Probam pa javim..
Inaće macbook pro je iz 2010 a doslovno nov, orginal sve. Kutika papiri.. Tako da mislim da ga samo nije dugo punio pa je zamrla baterija.
Naravno pacjent je išao to otvarati da je izvadi i izlizao šerafe pa sad ko će to izvadit i kako neznam:)

Ovako izgleda stanje baterije
20.05.2020 | 12:45
Piše ti za Charging: No
Probaj isto SMC reset
20.05.2020 | 12:51
motif kaže:

Ovako izgleda stanje baterije


A ovako napraviš screenshot ekrana (ili dijela ekrana)
20.05.2020 | 14:16
Napravio reset i pojavilo se ovo

Kao 1% ali kad upišem password i udjem u menu piše 0%
Punjać svijetli zeleno
20.05.2020 | 17:52
Vjerovatno je dala svoje...
Gdje kupiti neku zamjensku ovdje ili ebay?
Gledam neke green cell ap10 je model
Za mbp a1286 15inc
Model baterije A1321
20.05.2020 | 18:36
Je li bio laptop ugašen 24h, ostavljen na miru, spojen na punjač?
Baterije s E-baya budu i dobre, i loše, kako naletiš. Ja sam jednom davno bio naručio s E-baya i dvaput je vraćao prije nego je došla baterija kojoj nije health pao na 60% nakon par dana uporabe. Trgovac je bez pogovora odradio zamjenu, i slao sam mu prvu bateriju natrag na njegov račun, a za drugu je bio rekao da ne moram slati.
Drugi put sam kupio OWCovu bateriju na macupgrade.eu i to je bilo sve OK.
Nedavno sam mijenjao bateriju na MBP2015 koja je zalijepljena za kućište pa sam sve, i nabavu, i zamjenu baterije prepustio Josipu (JM Elektronika).
20.05.2020 | 19:58
Opet nisam slušao
Budem ga danas ostavio na miru..
Našao sam u jednoj trgovini u zgb
Marka baterije PATONA.
400KN sa popustom, inaće moj jedan frend uzima od njih te batke i zadovoljan je. Ako će neko trebat..pts-trading.de/en/patona-battery-f.-appl...1286-2009-a1286-4524

Ova je za mbp a1286 po broju.
22.05.2020 | 23:44
Eto baterija bila na punjaću nekih 30h i nije se javila,došlo vrijeme za zamjenu..Ovdje u ponudi imam neku PATONA 1321 bateriju 425kn sa 1g garancije, i još od jedne firme za 350kn no name sa 6mj garancije,ostale su mi preskupe,po cca 550 700kn.
Našao sam i na ebay od nekog njemačkog sellera.
www.ebay.com/itm/Akku-Für-Apple-MacBook-...A-A1321/332947344546
www.ebay.com/itm/Notebook-Akku-fur-Apple...5:g:DS0AAOSwVEFcEfyb
Ako ima netko kakav link da je naručvao nedavno i da se pokazala dobra,neka zaljepi..hvala
05.06.2020 | 12:03
Stigla baterija od nekog Njemačkog Sellera.
Ovo je za sad izmjereno na coconut battery
Jel to ok?





Napunila se.. Vrijednosti
06.06.2020 | 22:26
Sa baterijom sam za sad zadovoljan. Puni se uredno do 100%,drži nekih 4h,možda i više. Napravljeno 3 ciklusa punjenja.
Zanima me dal dobro i potrebno napraviti kalibraciju?
06.06.2020 | 22:49
Kalibracija nije bitna za samu bateriju, nego samo ako primjećuješ da ti ne pokazuje ispravno postotak napunjenosti, odnosno preostalo vrijeme.
06.06.2020 | 23:32
Ok.. Čitam malo o tome i svako ima svoje mišljenje.Netko kaže ne prazniti ispod 25% ne je puniti do 100%,itd.Kako je onda kalibrirati ako je ne isprazniti da mac sam crkne, pa je takvu ostaviti minimum 5h i onda staviti na punjać i napuniti do kraja
Uglavnom meni pokazuje pun kapacitet 100%
07.06.2020 | 00:31
Kako je rekao Prljavi Harry (u filmu "The Dead Pool"): "Mišljenje je poput šupka - svatko ima svoje."

Hrpa ljudi po internetu prenosi krive informacije, a ni službene informacije (npr. Appleove) često nisu sasvim točne. Potpuno je različit način korištenja punjivih baterija na bazi olova, na bazi nikla i na bazi litija, a neznalice koji to ne razumiju uporno pišu upute za korištenje baterija koje se odnose na krive baterije.

Litijske baterije se mogu i trebaju puniti do kraja i NE PRAZNITI do kraja. S tim što elektronika same baterije ne dozvoljava pražnjenje do kraja (kad ti kaže "2%", zapravo je cca 8-10%, ali je elektronika isključi i ne da prazniti do dna). Litijske baterije je bolje dopunjavati nego prazniti do kraja i puniti do kraja, jer tako dulje traju, ali ako ih se neće koristiti neko vrijeme, nije ih pametno napuniti do kraja, jer ako se zagriju, raste im količina slobodnog naboja pa se može zapaliti.

Ako uglavnom radiš na stolu, nije nikakav problem držati laptop stalno na punjaču i samo ponekad (npr. jednom tjedno) skinuti ga s punjača i pustiti da se baterija isprazni malo. Dapače, tako će baterija dulje trajati.

Kalibracija se napravi jednom pa tko zna kad opet, možda i nikad. Za taj jedan put što se baterija isprazni koliko god joj njena elektronika dozvoli, neće se bateriji ništa dogoditi.
07.06.2020 | 03:06
motif kaže:
Ok.. Čitam malo o tome i svako ima svoje mišljenje.Netko kaže ne prazniti ispod 25% ne je puniti do 100%,itd.Kako je onda kalibrirati ako je ne isprazniti da mac sam crkne, pa je takvu ostaviti minimum 5h i onda staviti na punjać i napuniti do kraja
Uglavnom meni pokazuje pun kapacitet 100%


@Smayoo je već odgovorio, ali ima informacija i na Apple stranicama: There’s no need to let it discharge 100% before recharging. Apple lithium-ion batteries work in charge cycles.
07.06.2020 | 11:23
Malo pratim punjenja na ovom programu, pa mi nije skroz jasno jel to sve ok ili pada neki kapacitet, tj na prvom punjenju
Design capacity 99.3% 6800mah a sad na četvrtom 88.9?

07.06.2020 | 12:31
Neke oscilacije u izmjerenom punom kapacitetu su normalne. Koristi bateriju normalno, barem mjesec dana, pa onda usporedi što se događa.
07.06.2020 | 13:20
oki doki
07.06.2020 | 13:24
Bertone kaže:

A ovako napraviš screenshot ekrana (ili dijela ekrana)


Da quotam sam sebe jer ti je možda promaklo
07.06.2020 | 16:36
Ma promakne mi sad sam spajao 4 slike pa nisam razmišljao.
09.06.2020 | 22:10
Kakvo je stanje baterije? Jeli u redu? Ako je da si i ja zamjenim
10.06.2020 | 11:48
Za sad dobro. Jedino me buni šta je health 89% a samo 5 punjenja. Punibse uredno do 100%i drži cca 4h,naravno ako si na youtube padne puno brže kapacitet. Seller je super, i objasnio sam mu šta se događa sa baterijom, rekao je izvadit je i ponovno stavit, ispraznit je i punit 12h.Ako bude kakvih problema šalje novu. Inaće kaže da do sad nisu na taj model imali reklamacije i da coconut nije mjerodavan alat za točno stanje. Uglavnom koristit ću je par mjeseci pa ako health padne ispod 89% vratit nek šalje novu
10.06.2020 | 12:15
Ako coconut nije mjerodavan alat, nije nijedan. Coconut samo pročita podatke koje mu baterija daje.
10.06.2020 | 13:11
smayoo kaže:
Ako coconut nije mjerodavan alat, nije nijedan. Coconut samo pročita podatke koje mu baterija daje.


Ma ok.. Baterija je koštala 43eur sa shipping. Radi za te pare dobro. Ako neće valjat kroz 3mj napravit ću povrat. Seller je ok.

Orginal takva batka je cca 200eur.toliko sam mbp otprilike vrijedi.

Ono pta me zbunilo na coconut kad sam je prvi puta umetnuo health je bio 99.4 sad je 89% i tak stoji. Eto 6 punjenja napravila, ne mjenja se ništa
Baterija je pokazivala i kapacitet 6800mah a sad je 6000 tu negdje. Valjda se ustabilila nakon par punjenja.

Kažem bude li zekala vračam je i dobivam drugu. Za sad je to ok, radi cijeli dan po malo i izdrži, preko noći na punjać.

Bilo je i skuplja opcija green cell i patona koje su duplo skuplje a garancija 6mj.Ova ima 1g
10.06.2020 | 13:19
Ili nešto radiš krivo ili baterija nije ok jer makar bila i zamjenska mislim da ne bi smjela tako brzo gubiti deklarirani kapacitet jer ja još uvijek imam originalnu batriju u 8.2 i postotak je vrlo blizak tvom na novoj (a cycle count je kod mene preko 1k).

Slikazaslona2020-06-10u12.15.05.png
10.06.2020 | 13:37
Da. Zanimljivo.. Pratit ću mjesec dana pa vidjet dal pada.
Uglavnom kažem kad sam je prvi puta stavio bilo je 99.3 health i 6800mah

trenutno stanje upravo napunjena
11.06.2020 | 00:22
Primjetio sam da kad koristim youtube video,baterija se jako brzo isprazni,npr čeprkam po forumima i netu dva sata padne na nekih 55%,a pustim video na youtube za 15 minuta je na 7% i tu stoji.Sad ću je pustiti da se sam ugasi i ostaviti ga praznog preko noći,a ujutro ću ga staviti puniti nekih 12h,pa da vidimo šta će sa kalibracijom reći.Ako ništa vračam je,neka šalje drugu..
11.06.2020 | 00:40
Baterija ima jednu ili dvije ćelije koje nisu još potpuno probile, ali su neispravne. Reklamiraj je.
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Ender: @Slavo: ma ima dosta tih zanimljivih detalja. Takodje kad je jednom bio u Japanu, i da li je dobio na poklon ili je kupio samurajski mac, i na aerodromu mu nisu dali da unese tu katanu u svoj privatni avion. Kazu - propisi su propisi. Nije pomoglo ni predstavljanje ko je, ni dokazivanje da je avion njegov... ne moze i tacka. Otisao je besan uz reci - nikad vise u Japan!
  • Slavo: @Ender Hvala na još detalja, davno sam čitao pa sam neke činjenice i zaboravio :) Tnx!
  • Soffoklo: "VPNs on iOS are a scam" - [link]
  • Ender: ... koja mu nije prosla.
  • Ender: @Slavo: da, to je bilo nakon jedne posete Jobs-a Sony-ju, i bio je impresioniran sto svi imaju istu radnu uniformu. A. Morita mu je uz malo nelagode objasnio da nakon II sv. rata, Japan je bio toliko razoren da njihovi radnici prakticno nisu imali sta da obuku. Tako da je Sony onda uveo te radnje uniforme. Jobs je to probao da uvede u Apple, i bio je ismejan takoreci. Jedna od retkih stvari koja m
  • Slavo: Jobs je htio uvesti u Apple nošenje “uniformi” tj nekog univerzalnog odjevnog predmeta kao što to imaju japanci, ili su imali u to vrijeme. Zato je išao kod Miyakia, tražio ga je dizajn tih uniformi. Iako se to nikad nije ostvarilo, njemu je dizajnirao tu prepoznatljivu dolčevitu. Eto, malo iz knjige po sjećanju ;-)
  • Soffoklo: "Jedan propust slomio je sve slojeve sigurnosti u MacOS-u" - Monterey je jedino pokrpan - [link]
  • Kloba: Sorry - isprika - nisam čitao pa uletio ko budala. Klasika već - sve znate ;)
  • Kloba: Aha
  • ping: @Kloba ova crna T-shirt ti je crna jabučnjak majica sa likom Jobsa. Zato je trebalo pojašnjenje od Davora da ni bi netko pomislio da Jabučnjak ima love za Miyakea.
  • Kloba: Ovo dolje znači da mislim da su mu te majice ipak Fruit of the Loom bile, isprika :)
  • Kloba: arno FOTL a da je Miyake napravio kombinaciju svega - ne znam sada više
  • Kloba: Pitao Guglo :)
  • Kloba: nebitno, zgodan podatak pa reko da podijelim
  • Kloba: Tako da Davor ipak ima tu pravo - iako sam i ja prvo mislio da nema kao i Smayoo
  • Kloba: Issey Miyake - on je odredio tu turtleneck crnu za Jobsa, ne znam o kakvoj kratkoj majci se piše. Sjećam se da je bilo neko ime iz knjige kada je umro, prvo sam mislio Fruit of the Loom (hlače Levis, tene New Balance) - ali nije - majica je ovaj lik
  • Riba: To je i meni palo na pamet. Ali to je zato jer nisi connoisseur!
  • smayoo: Mislim... to mi je kao da mi sad kažeš da je netko dizajnirao bijeli zid u hodniku neke uredske zgrade... :D
  • smayoo: Jobsovu crnu majicu je netko dizajnirao? :)
  • dpasaric: Umro modni dizajner Issey Miyake, među ostalim poznat i po dizajnu Jobsove crne majice.
  • mbp2009: ne pase ti vent?
  • jura22: E da, nema ventirlator. 2.500kn i ventilator su prevagnuli u koris Air-a umjestp Pro-a.
  • jura22: puni. Jedino mu se ispravljac dosta grije.
  • jura22: Moj MBA M1 po ovim vrucinama, kada i iPhone gori, ostaje mlaki. Najvise se ugrije kada se
  • mbp2009: btw ios16 pb2 je dosta stabilna, nadam se da ce izaci brzo i pb3, jer dev beta ima postotak baterije u status baru
  • mbp2009: vjerojatno je ok za ljude koji ce ga koristit casual, ali dat tolike novce za nesto sta ce mi pocet stekat nakon 5-6 minuta rendera na fcp mi nema smisla
  • andy: nisam se htio kockati s laptopom bez aktivnog hladenja ma koliko god mi se svidio
  • mbp2009: ja uopce ne razumijem logiku iza te odluke
  • andy: al ventilator je ventilator
  • andy: ja sam skoro uzeo MBA M2 jer mi je ljepsi od MBP
  • drlovric: Ja sam kupio MBP 16" M1 PRO jer je 95% vremena na stolu. Da mi treba za putovanja, isao bi na 14" ili jos vjerojatnije Air. Ovo je tesko, debelo, glomazno :)
  • JOHN: bolje je uložiti na veći ssd, minimalno na 512 jer je verzija sa 256 poprilično sporija od verzije Aira sa M1 procesorom. 8/8 procesor, 1 Tb SSD, 16 Gb Ram bi bio moj osobni odabir. Mada bi radije išao na Macbook pro 14"
  • JOHN: malo sam gledao testove novog Air i ispada da je pametnija opcija Aira sa 8 jezgrenim grafičkim procesorom nego sa 10. Naime prilikom usporavanja (thermal throttling) dolazi do većeg usporavnja kod verzije sa 10 jezgri nego kod one sa 8. Isto tako napucavanje radne memorije nije toliko učinkovito kao što bi trebalo biti.
  • dpasaric: Dodao sam MacBook Air M2 BTO konfiguracije u Voćarnu! :) [link]
  • jura22: Da.
  • Riba: Emoji?
  • jura22: Bio je palac gore Davoru ali ispali su upitnici.
  • jura22: ????
  • jupi: Pasaricu svaka ti cast! Pridruzujem se cestitkama!
  • smayoo: želji
  • smayoo: Pridružujem se čestitci i lijepoj
  • JOHN: iz tvojih usta u Boźje uši
  • dpasaric: Neka nam životi koje su branitelji dali za domovinu budu zalog da pametnije i ljepše upravljamo ovom našem lijepom zemljom!
  • JOHN: Čestitam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
  • dpasaric: Danas sam isporučio prvi Mac Studio s M1 Ultra procesorom, mislim da je prvi koji je došao do nas. Željno čekam feedback kolege! :) [link]
  • andy: ups, ipak nemaju hrvatski layout
  • andy: možeš naručiti s bilokojim layoutom, ja sam uzeo US
  • jura22: Na mobitelu. Jesam. Mada imam dioptriju i dislekeiju.
  • Borisone: Dok si to pisao, da li si gledao u tipkovnicu?
  • jura22: Mani nije opcija u AT jer zelim tipkovnicu s nasim znakovima a ne zelim lijepiti naljepnice.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO