Mac Pro 4,1 problem sa zvukom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro 4,1 problem sa zvukom

12.05.2020 | 20:32
Pozdrav, jel neko zna ima li problem sa zvukom na mojave os sa prvim cpu na 4.1 (flashovan na 5.) , a kada koristi neki Bluetooth zvucnik? Rekose da na digitalnom izlazu nema problema. Mozda je neko probao i ovakav vid povezivanja. Cisto spas dok ne dodju novi procesori za zamjeniti.
13.05.2020 | 11:00
Ne znam je li ostao itko da ima 4,1, a da ga nije u međuvremenu flashnuo na 5,1.

Neke starije serije Xeona su imale problem u kombinaciji novijeg OS-a i povremenog zastajkivanja zvuka (nevezano uz Bluetooth), taj problem je imao Djuro ovdje, ali to je baš bio bug na razini OS-a. Apple ga mislim nije nikada niti popravio, a većina ekipe (i Djuro) je to sredila tako da je stavila noviji procesor - što je uvijek dobra ideja na 5,1 strojevima.
13.05.2020 | 11:22
Naravno da je fashovan na 5.1. Nego problem je vezan bas za 4.1 (Flashovan 5.1)koji je ima prve procesore Quad 2.26. a instalisan Mojave 10.14.3.. Na forumima pise da Digitalni izlaz radi, pa sam pomislio da bi mogao i Bluetooth zvucnik raditi, samo kao privremeno rjesnje dok ne stignu procesori 5690 za zamjeniti. Hvala u svakom slucaju na pomoci. LP

P.S. Zbog vase teme i kupljen. Naruceni procesori, graficka rx580 vec na stolu...
13.05.2020 | 14:33
@mora:

Koliko te para izasla ta operacija?

Juce pricam s kolegom, on bi htio masinu za video editing (FCP X) pa sam ga uputio na isti thread na Jabucnjaku, kao alternativu Hakintoshu.
13.05.2020 | 14:50
Mac Pro 4.1 2xQuadCore 2.26
GT120 Nvidia
6GB Ram
640GB HD

550KM = 230Eura
ima ih na Olx (polovno) u tvom komsiluku
---------------------
64GB ECC 1066 8x8
80KM = 45Eura
Ovo takodje na OLX (polovno)
---------------------
Apple cinema 30"
300KM = 155Eura
Ovo sam od drugara kupio, pa nije relevantna cijena.
---------------------
2xCPU 5690 polovni
220KM = 115Eura
---------------------
RX580 Nitro
imas polovne za 250KM= 130Eura
---------------------
SSD 500GB Samsung Evo 860
160KM = 85Eura NOVO

Adapter za PCIe slot 20Eura
---------------------
Apple iSight web cam
OLX. 20KM = 11Eura
---------------------
Wifi/Bluetooth 4.0
60KM= 35Eura NOVO
----------------------

Mac Pro 5.1
2x6core 3.4Ghz 12core
64GBram
1x500GB SSD
RX580 8GB Sapphire Nitro
Wifi/Bluetooth
670Eura

Ulozeno vrijeme ne racunam

Apple Cinema. 155Eura
Total. 825Eura

Sa NvMe i jos ponekim dodatkom, bude to 1000Eura

Planiram m2 to PCie slot i ubaciti 1TB Samsung NvME 970

Ovo je za sad, idemo dalje...
LP
13.05.2020 | 14:59
Pa nisi uopce lose prosao Izvuces ti par godina momackog rada iz tog stroja...

Ja bi samo isao na drugi monitor (ultra wide), al ne mozes za te pare kupiti nista bolje. I to si super naletio za 300KM
13.05.2020 | 15:14
Pa za video montazu mozda, ali za dizajn i fotografiju ova stara Cinema je savrsena. Imao sa iMac 27 i morao sam sve gasiti u kuci, jer mi je raspored takav da mi je komplet soba iza ledja. Sada nema potrebe za bilo kakvo intervencijom, a color na staroj cinema ne zaostaje za iMacom ni 1%, a cak ugodnija za rad...
13.05.2020 | 15:20
Mislim da si imao srece da naletis na dobar primjerak (citaj ocuvan) jer sam ja vidio par komada i nisam htio nikada kupiti niti jedan. Vec je to puno godina radilo i kvaliteta slike nije kao nekada. Boje su mi nekako cudne i washed out. Ne znam objasniti ali nije mi to bilo to za fotografiju pa sam kupio Dell...

Sada imam LG Ultrawide i to je format kojeg ne namjeravam napustiti. Trazim da naleti povoljan 49"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Gjuroo: Freehand FTW. Koristio sam ga do prije par godina kad sam odlučio da ipak moram krenuti dalje.
  • Air: Pa su ga koristili oni kojima je AI težak
  • Air: Freehand je tada bio nešto između Pagemakera i Illustratora. Ni vamo ni tamo.
  • mbp2009: Da bar vrate Aperture, Pixelmator je ok ali fali mi to
  • MoschuS: Ja im ne mogu oprostiti sto su ubili Color :/
  • accom: Freehand je bio odličan. Imao je svoje cake, ali je bio neusporedivo brži od Frustratora. Znam nekoliko jako renomiranih dizajnera, koji još uvijek rade i zarade s njim!
  • Air: Freehand genijalan?
  • dpasaric: Aperture je bio odličan program. Šteta da su ga ubili. S druge strane tako je Adobe kupio genijalan Freehand i isto ga ubio.
  • zoranowsky: Samo da ne završi kao Aperture :(
  • dpasaric: Tako i ja to vidim.
  • drlovric: Mi korisnici mozemo samo profitirati tim potezonom, ako Apple uzme njihovu tehnologiju i pokloni je korisnicima u Photos
  • rusty: Nastavim ja koristiti Pixelmator u verziji koja je dok ide ide
  • rusty: Ako Apple nastavi razvijati app super, ako su ih samo kupili kako bi "ubili" konkureciju i iskoristili to u svojim "Photos" aplikacijama... ne hvala
  • Zdravac: friška vijest: "Apple Acquires Photo Editing App Maker Pixelmator" :)
  • ping: Neeee. Kaj fakat?
  • Zdravac: Jeste znali da ima WinBox od Mikrotika nativno za Mac OS X?! Ne treba više preko Wine-a! Yeee! :)
  • Bertone: ... usput ne razumijem politiku cijena, stari ulazni 14" MBP M3 je 110€ skuplji od novog ulaznog 14" MBP M4
  • Bertone: Ahhh, sad vidim,... koja ciganija od firme, kad ideš direktno na Mac hardver imaš u ponudi samo stare modele
  • Borisone: [link]
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO