mis sa DVIJE (!) tipke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mis sa DVIJE (!) tipke

11.04.2007 | 00:44
da, da.... evo jos jednog zadovoljnog switchera (macbook 2.0 giga rama..).
zanima me kakva iskustva imate sa ne-appleovim misevima. ponajprije zbog nedostatka softwarea (da li su zoom, scroll i te stvari podrzane? kod kojih miseva?) any thoughts?

thanx unaprijed.
11.04.2007 | 00:58
Dvije tipke i scroll ti po defaultu rade na bilo kojem misu koji iste i ima. Za one ostale sa 15 ipki i kotaticica po sebi imas third party drivere koji ti omogucuju da ih iskonfiguriras. A neki imaju i drivere za svije miseve, npr. Genius...
11.04.2007 | 01:05
thanx! ono sta me zanima je klasicni mis sa dvije-tri tike i kotacicem koji mogu koristiti na mac za zoom i slicno. nisam neki gamer (vise) tak da mi ne treba 15 tipki i kotacica... samo par njih koji rade
11.04.2007 | 01:08
Sve što sam probao od ne-Apple miševa je bilo lošije, pa sada više uopće ne eksperimentiram - uzmem Appleov i mirno spavam.
11.04.2007 | 01:17
oke, al u logicu i photoshopu je STVARNO lakshe radit s dvije tipke....
11.04.2007 | 02:32
Pa imas i na Appleovom dvije tipke,samo u system pref/keyboard&mouse stavis da ti desnu stranu prepoznaje kao secoundary tipku i sve je isto.
11.04.2007 | 19:45
Nakon što sam se navikao na kuglicu, ovi veliki kotači mi izgledaju kao da sam sjeo u autobus. Mislim da nema nazad.
11.04.2007 | 21:08
ja imam logitech MX 510 vec nekoliko godina i zadovoljan sam. uz njega mi je dosao cd na kojem je driver za mac i tu podesavas za sta ce ti biti koja tipka.
11.04.2007 | 22:46
U slucaju da ti ne treba kretanje u svim smjerovima, koja je tocno prednost kuglice osim sto se prlja i prestane raditi? Uz to, Appleovi misevi su mi premali, ali to je problem tek otkad imam bolove u ruci...
  • User
  • Posjetitelj
12.04.2007 | 00:02
Nakon mighty mousea i kuglice nema povratka, kao sto Davor rece...
12.04.2007 | 02:51
Meni je isto kuglica zakon, a prije ovog misa, najbolji mi je bio onaj od Applea okrugli koji je isao uz stare iMacove i g4 starije... Zumirati se moze ako drzis ctrl i okreces kuglicu, i to ne samo u nekim aplikacijama nego na cijelom sistemu... Zakon:)
12.04.2007 | 06:22
ja imam M$ mis, dvije tipke, skrool, i kada mi se u firmi koja je M$ fan smiju, onda im kazem, da ako nista drugo, rade odlicne miseve
12.04.2007 | 06:33
Mighty mouse je zakon (osim što mi više ne radi kuglica)
12.04.2007 | 09:53
Stvar je u veličini kuglice - ugodna je baš zato jer je malena.

Što se tiče MS-a, da dokažem da nisam Apple-manijak, kupio sam uz tada novi G5 Microsoftov najskuplji miš tada - dizajnerski Starck. Lijepo je izgledao, ali je bio loš u gotovo svemu - od osjetljivosti do preskakanja ako površina nije idealna, a najgore od svega počela mu se ljuštiti boja. Nedopustivo. Toliko od mene što se tiče Microsofta za ovo stoljeće.

Za Dražena: pa kuglica se lako očisti, o tome se pričalo na Jabučnjaku već x puta.
  • User
  • Posjetitelj
12.04.2007 | 10:38
@ Drazen:

Meni je ovako profunkcioniralo. Kupi onu krpicu mekanu za cistit CD-e, okreni misa naopako, ulovi ga za gornju plastiku nekako da ne pritisnes klik i onda mu jako pritisni kuglicu i guraj je po krpici dok se ne procisti.

Eventualno mos malo navlazit krpicu ali malo... Eto, meni je pomoglo... Kuglica rastura, kotacic je los...
12.04.2007 | 23:51
nije los mighty, al je neergonomican i dosta usporava rad u odnosu na neke druge miseve.. po meni su logitechovi mrak, iako sam konfigurirao trackpad da mogu skrolati i zoomati i radit desni klik.... dolje s misevima!
13.04.2007 | 01:32
User, hvala. Pomoglo je, naime prije sam ga cijelo vrijeme čistio odozgo, a ne kontra okrenutog. Valjda sam sad miran jedno određeno vrijeme.
  • User
  • Posjetitelj
13.04.2007 | 19:09
Nema na cemu

A cujes, dok se zavrsi to određeno vrijeme onda ga samo opet tako procistis... meni je proslo vec nekoliko puta
14.04.2007 | 00:27
RAZER pro... odličan... imam ga već 9 mjeseci... za DTP ko rođen
14.04.2007 | 02:08
na piceku imam mx 510 spojen i mis mi je pre pre predobar...savrsen dapace-...al kad ga ustekam na MBP jednostavno mi se ta kvaliteta izgubi i mis je neprecizan da je to strasno...i spor do yaya...
iako sam u system preferenciesima podigo tracking speed do kraja mis mi je i dalje prespor...
u cem je stvar ima neko ideju??
jel trebam kakve drivere za njega za osx mozda da se taj tracking izgladi a ne da imam feeling da zapinje svako malo!?!?
14.04.2007 | 06:18
2 djipster: Stavi si UsbOverdrive ili SteerMouse i u njima mozes puno bolje nariktat misa nego iz sys prefsa jer mozes namjestati i brzinu i akceleraciju
Ja sam si to stavio i za Mightya jer me ove osx opcje nikako ne zadovoljavaju i mis mi je uvijek bio pre spor.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO