mis sa DVIJE (!) tipke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mis sa DVIJE (!) tipke

11.04.2007 | 00:44
da, da.... evo jos jednog zadovoljnog switchera (macbook 2.0 giga rama..).
zanima me kakva iskustva imate sa ne-appleovim misevima. ponajprije zbog nedostatka softwarea (da li su zoom, scroll i te stvari podrzane? kod kojih miseva?) any thoughts?

thanx unaprijed.
11.04.2007 | 00:58
Dvije tipke i scroll ti po defaultu rade na bilo kojem misu koji iste i ima. Za one ostale sa 15 ipki i kotaticica po sebi imas third party drivere koji ti omogucuju da ih iskonfiguriras. A neki imaju i drivere za svije miseve, npr. Genius...
11.04.2007 | 01:05
thanx! ono sta me zanima je klasicni mis sa dvije-tri tike i kotacicem koji mogu koristiti na mac za zoom i slicno. nisam neki gamer (vise) tak da mi ne treba 15 tipki i kotacica... samo par njih koji rade
11.04.2007 | 01:08
Sve što sam probao od ne-Apple miševa je bilo lošije, pa sada više uopće ne eksperimentiram - uzmem Appleov i mirno spavam.
11.04.2007 | 01:17
oke, al u logicu i photoshopu je STVARNO lakshe radit s dvije tipke....
11.04.2007 | 02:32
Pa imas i na Appleovom dvije tipke,samo u system pref/keyboard&mouse stavis da ti desnu stranu prepoznaje kao secoundary tipku i sve je isto.
11.04.2007 | 19:45
Nakon što sam se navikao na kuglicu, ovi veliki kotači mi izgledaju kao da sam sjeo u autobus. Mislim da nema nazad.
11.04.2007 | 21:08
ja imam logitech MX 510 vec nekoliko godina i zadovoljan sam. uz njega mi je dosao cd na kojem je driver za mac i tu podesavas za sta ce ti biti koja tipka.
11.04.2007 | 22:46
U slucaju da ti ne treba kretanje u svim smjerovima, koja je tocno prednost kuglice osim sto se prlja i prestane raditi? Uz to, Appleovi misevi su mi premali, ali to je problem tek otkad imam bolove u ruci...
  • User
  • Posjetitelj
12.04.2007 | 00:02
Nakon mighty mousea i kuglice nema povratka, kao sto Davor rece...
12.04.2007 | 02:51
Meni je isto kuglica zakon, a prije ovog misa, najbolji mi je bio onaj od Applea okrugli koji je isao uz stare iMacove i g4 starije... Zumirati se moze ako drzis ctrl i okreces kuglicu, i to ne samo u nekim aplikacijama nego na cijelom sistemu... Zakon:)
12.04.2007 | 06:22
ja imam M$ mis, dvije tipke, skrool, i kada mi se u firmi koja je M$ fan smiju, onda im kazem, da ako nista drugo, rade odlicne miseve
12.04.2007 | 06:33
Mighty mouse je zakon (osim što mi više ne radi kuglica)
12.04.2007 | 09:53
Stvar je u veličini kuglice - ugodna je baš zato jer je malena.

Što se tiče MS-a, da dokažem da nisam Apple-manijak, kupio sam uz tada novi G5 Microsoftov najskuplji miš tada - dizajnerski Starck. Lijepo je izgledao, ali je bio loš u gotovo svemu - od osjetljivosti do preskakanja ako površina nije idealna, a najgore od svega počela mu se ljuštiti boja. Nedopustivo. Toliko od mene što se tiče Microsofta za ovo stoljeće.

Za Dražena: pa kuglica se lako očisti, o tome se pričalo na Jabučnjaku već x puta.
  • User
  • Posjetitelj
12.04.2007 | 10:38
@ Drazen:

Meni je ovako profunkcioniralo. Kupi onu krpicu mekanu za cistit CD-e, okreni misa naopako, ulovi ga za gornju plastiku nekako da ne pritisnes klik i onda mu jako pritisni kuglicu i guraj je po krpici dok se ne procisti.

Eventualno mos malo navlazit krpicu ali malo... Eto, meni je pomoglo... Kuglica rastura, kotacic je los...
12.04.2007 | 23:51
nije los mighty, al je neergonomican i dosta usporava rad u odnosu na neke druge miseve.. po meni su logitechovi mrak, iako sam konfigurirao trackpad da mogu skrolati i zoomati i radit desni klik.... dolje s misevima!
13.04.2007 | 01:32
User, hvala. Pomoglo je, naime prije sam ga cijelo vrijeme čistio odozgo, a ne kontra okrenutog. Valjda sam sad miran jedno određeno vrijeme.
  • User
  • Posjetitelj
13.04.2007 | 19:09
Nema na cemu

A cujes, dok se zavrsi to određeno vrijeme onda ga samo opet tako procistis... meni je proslo vec nekoliko puta
14.04.2007 | 00:27
RAZER pro... odličan... imam ga već 9 mjeseci... za DTP ko rođen
14.04.2007 | 02:08
na piceku imam mx 510 spojen i mis mi je pre pre predobar...savrsen dapace-...al kad ga ustekam na MBP jednostavno mi se ta kvaliteta izgubi i mis je neprecizan da je to strasno...i spor do yaya...
iako sam u system preferenciesima podigo tracking speed do kraja mis mi je i dalje prespor...
u cem je stvar ima neko ideju??
jel trebam kakve drivere za njega za osx mozda da se taj tracking izgladi a ne da imam feeling da zapinje svako malo!?!?
14.04.2007 | 06:18
2 djipster: Stavi si UsbOverdrive ili SteerMouse i u njima mozes puno bolje nariktat misa nego iz sys prefsa jer mozes namjestati i brzinu i akceleraciju
Ja sam si to stavio i za Mightya jer me ove osx opcje nikako ne zadovoljavaju i mis mi je uvijek bio pre spor.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 44 minuta
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO