Napio mi se MacBook :-D
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Napio mi se MacBook :-D

05.04.2007 | 06:55
Naime, evo prije kojih pola sata, sam pio pivu i igrao malo WoW na MacBooku.

I sve je to lijepo i dobro (mozda malo i ludo ), do onda kad sam zapeo sa rukom i casa nece nego po Mac-u....

Posto sam imao iskustva sa racunalima i vodom, odmah sam iscupao sve kablove (to je mislim vise bio refleks nego radnja), odmah tipku za paljenje/gasenje drzim 4 sekunde da se ugasi.

Evo sad smrdi po pivi, malo sam ga sada bar oprao ako nista drugo :-D

Izvadio sam bateriju, srecom nije usla piva u kontakte, nego po tipkovnici, sad moram sacekati da se isusi ova piva iz tipkovnice.

I molim se Alahu (nisam musliman), da sve bude u redu.

Nadam se da cete vi ostali nauciti iz moje gluposti nesto!

Pozdrav,
05.04.2007 | 07:28
Posto i sam trenutno pijem pivo ( iz sigurnosti nasonjaca ),mogu ti nazdravit da sve bude u redu.
05.04.2007 | 23:24
Ono sto bi ja napravio (ovisno o tome koliko je to komplicirano kod macbooka) jest da ga rastavim, izvadim tipkovnicu i dobro je operem u toploj destiliranoj vodi. Riejsit ces se ostataka pive bez posljedica. Ja sam zalio tipkovnicu juznoafrickim shirazom nedavno
06.04.2007 | 06:39
Moj je dobio dozu mineralne nedavno. Ugasio sam ga regularno, izvadio bateriju i pustio nek se lufta jedan dan.

Drugi dan nakon sto se baterija ispraznila normalnim radom nije ju vise punio. Yet to be debugged, uz problem treperuceg ekrana (koji mi djeluje da je nestao s zadnjim updejtom OS-a)...

Radi na punjac, no biggie.
06.04.2007 | 08:33
Sinoc me kopalo po mozgu i nisam imao zivaca nego zasukati rukave i rastaviti ga.
No kad sam krenuo vidio sam da nemam odgovarajucu opremu odnosno nemam one mini-sarafcigere... Tako da sam odustao.

Danas sam ga odnesao kod jednoga PC - Mac freaka, koji se bavi sa takvim stvarima, rekao sam mu da ga rastavi, ja cu ga oprati, u destiliranoj vodi, jer sam vidio jutros da mi se Space tipka posve priljepila ))), i rad sa takvom tipkovnicom gotoco nemoguc.

No sto me sada kopa, je to sto sam ga danas pokusao upaliti, ekran se nije upalio, a ostalo sve je radilo, a ona Sleep zarulja je blicala... :-?

Nadam se samo da se nesto kako se piva isusila priljepilo, mozda ventilator ili nesto.... Jerbo ako ne, onda se mogu pozdraviti sa MacBookom, a pare koje sam skupio za iPhone, uzeti za novi MacBook.

Ako tako bude, jeli mi netko moze reci, koliko bih dobio novaca za pokvareni MacBook, bijeli, 512 Ram, 60 GB, Core Duo ?

BTW.
Ako ne proradi MacBook, sta mislite jeli bolje onda skupljati pare za MacPro 15\", ili ce mozda Apple izbaciti nesto novo sljedecih mjeseci?

LP
06.04.2007 | 18:49
MacBookPro sa cetri jezgre dolazi na jesen,ako ti se ceka.
06.04.2007 | 20:55
uzzy je napisao:
MacBookPro sa cetri jezgre dolazi na jesen,ako ti se ceka.

nisam znao, hval na informaciji i sory kaj sam off
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, robertM, tino1, Tito, yvann11, Zoki, Anonimci (346)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO