Apple Event - March 2020
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Event - March 2020

13.01.2020 | 17:43
Pozdrav ljudi, bliži nam se i ovaj Apple Event, kao i svake godine u Marchu(3.mjesec)..

Zanima me kakva su vaša očekivanja od njega?

Navodno izlazi iPhone SE 2, novi iPad Pro, i još svašta drugo..

Otvorio sam ovaj topic eto da malo razmjenimo mišljenje oko budućnosi Apple proizvoda..

Eto to je ukratko od mene za sada..
13.01.2020 | 20:49
Vjerojatno samo sve brže i ništa više.
Neka popeglaju macOS. S nostalgijom se sjećam OSX 10.6.
Neka popeglaju Home Sharing jer ne radi uvijek dobro na iPadu. App TV na iPadu je s toliko malo opcija da niti pretraživanje nema (ili ja krivo koristim).
Neka popeglaju napokon iCloud kako bi sinhronizacija svega tekla glatko, u prvom redu mislim na slike.
(ja nikako ne mogu namjestiti da mi slike ostaju na iCloudu kad ih obrišem na telefonu, rado bi vidio neku push opciju gdje slike ovisno o postavkama idu jednosmjerno prema oblaku)
U stvari, više očekuje da rade na softveru nego na hardveru.
10.03.2020 | 18:05
Da osvježim temu, evo još malo polovica mjeseca, koliko čitam, izgleda da će Event biti 31.3., zadnji dan mjeseca..

Spominju se iPad Pro, iPhone SE 2, novi Macbook(nadam se da će dolaziti sa tipkovnicom starijeg brata od MBP 16"), onda AirTags, i još neke sitnice..

Šta bi vi htjeli od toga svega da se predstavi ovaj mjesec, i kakva su vaša očekivanja o spomenutim uređajima?

Slobodno se raspišite..
10.03.2020 | 21:01
A jesi siguran da ce ga uopce biti? Di si uopce nasa to za 31.03.?
Zadnje sto sam ja cuo je da je Santa Clara zabranila masovna okupljanja.
Mislis da ce mozda odrzati event samo online?
10.03.2020 | 21:47
Volio bih da izbace Cinema monitor u XDR dizajnu, ali nešto obično, ala onog u 5K iMacu 27", znači običan monitor "za raju".
11.03.2020 | 10:40
Ipak se odgađa event...
Rekao bih, očekivano, s obzirom na situaciju i rizike.
11.03.2020 | 11:23
Kada je Tim Cook tražio sastanak Applea s mrskim Trumpom, onda se zna da je situacija ozbiljno ugrozila poslovanje.
11.03.2020 | 15:08
Ovaj za 3. mjesec planirani event im neće biti drama za prikazati ga online ili samo predstaviti proizvode i cijene. Odgoda ili otkazivanje WWDC-a koji inače traje 5 dana s hrpom developera iz cijelog svijeta je već puno veći problem, jer to je teško preusmjeriti online, a da ima svrhe.
11.03.2020 | 21:23
Svašta je ovo sada poremetilo, a mene najviše brinu sitni obrtnici i male firme koje nekako direktno ovise o nečemu što je sada stalo zbog virusa. Npr. cvjećarka je luda jer je nabavljala 90% toga iz Italije i sada je bez robe, itd...

Lager Macova, iPhonea i iPada se opasno stanjio. Kaže mi poznanica da u cijelom New Yorku nije mogla kupiti iPad Pro. BTO strojevi koji su nam naručeni i koji su trebali biti isporučeni već prije par tjedana - ni traga ni glasa... nije veselo! Samo neka prođe taj val i da se sve normalizira prije turističke sezone, inače smo "fasovali" kao država.
12.03.2020 | 01:29
Ja sam u ponedjeljak išao u dućan elektronike kupiti kablove za zvučnike. Malo sam zastao kod pojačala pa za ono što sam pitao, sam dobio odgovor da nema osim samih izložbenih primjeraka. Šteka proizvodnja!!!! Uglavnom, da se prema trenutnim informacijama roba može očekivati najranije u travnju.
12.03.2020 | 07:47
Malo offtopic, ali neću više nego ovaj post.
Na netu kola neka audio snimka po kojoj Zagreb za 48 sati ide u karantenu i da je u HR zapravo 400 zaraženih.
E sada, sudeći po današnjim novinskim naslovima, što domaćima (u Istri je danas posljednji dan nastave, od sutra se ne ide u školu i djeca će učiti virtulno, diljem države okupljanja su smanjena sa najviše 1000 na maksimalno 100 ljudi koji moraju držati metar razmaka između sebe, u Split je uplovio trajekt iz Ancone iz kojega svi idu u karantetnu, a Italija svoja tri državljana odbija primiti natrag zbog čega će naši ukinuti linije dok su granice već praktički zatvorene osim za kamione koji "samo" prolaze kroz Hrvatsku a destinacija im je neka druga zemlja) - što stranima (Trump zabranio sve letove iz Schengenske zone, NBA se prekida jer je igrač Utah Jazza pozitivan na virus, WHO službeno potvrdila da se sada radi o pandemiji; Tom Hanks i obitelj objavili da su i oni pozitivni te da su se zarazili u Australiji)... još bi čovjek stvarno i povjerovao.
Da nisam malo prije našao ovu vijest, kako je sve to muljaža i da ljudi ne nasjedaju.
Kada sam mislio da je stvarno - nisam htio ništa pisati da ne širim paniku, sada sam objavio. Ni sam ne znam kamo to sve ide, samo mi je jasno da stav kakav ima Srbija nije dobar nikako.
www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/video-nit...emantirala/10082545/
Ovo su zemlje u kojima ima potvrđenih zaraženih ljudi, slika je sa stranica WHO-a.

outbreak-coronavirus-world.png

Nije se za šaliti s time, a bome niti da ga Vlade doživljavaju olako.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 9 minuta
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO