MBP 13" Čekati ili ne?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 13" Čekati ili ne?

04.11.2019 | 21:02
Pozdrav,
Zanima me par mišljenja, naime trenutno sam na mid-2014 MBP 13" i mislim uzeti noviji, e sad vidim po stranim forumima da bi ubrzo trebao izaći 16" MBP sa novom/starom scissor switch tipkovnicom i redefiniranim touch barom (odvojeni touch ID i fizička tipka "esc"). Ono što me najviše raduje kod novog je povratak na scissor switch tipkovnicu, ono što svi zamjeraju MBP od 2015 nadalje je bila butterfly tipkovnica koja se često kvarila itd.

Po nekoj logici tada će vjerojatno izaći takav sličan i 13", pa me zanima da li mislite da li je trenutni 2019 MBP dovoljno dobar ili da čekam novog?

Hvaaala
05.11.2019 | 00:29
Ispravak. MacbookPro i Macbook Air imaju butterfly tipkovnice tek od modela 2016 nadalje. 2015 s butterfly tipkovnicom je jedino Macbook 12".
05.11.2019 | 00:30
A na pitanje je li ti trenutni MBP 2019 dovoljno dobar - odgovor znaš jedino ti. Jer mi ne znamo za što ga koristiš.
05.11.2019 | 01:39
Hvala na ispravci

Koristim ga za primarno za foto&video edit i grafički dizajn, uglavnom mi budu otvorena po 2-3 Adobe programa istovremeno, ali ne brinu me specifikacije jer ove koje imam sad su dosta lošije a dobro me služe u 90% slučajeva. Najviše me brine ta tipkovnica, jer od rada na tom laptopu živim, i ne bih si baš mogao priuštiti da ostanem bez laptopa na tjedan+ dok se popravi. Tako da me najviše zanima da li 2019 model pati od istih problema s tipkovnicom ko i prijašnji ili su uspjeli to popraviti?

Kopka me to šta se vračaju nazad na scissor switch na 16", to može značiti da su ili naišli na problem koji nemogu rješiti na butterfly tipkovnici, ili su unaprijedili scissor switch do te mjere da ne zauzima više mjesta od butterflya.
05.11.2019 | 01:42
Evo ja ti mogu odgovoriti da imam MBP late 2016, 15" i do sada nisam imao nikakvih problema sa tipkovnicom, dapace, vrlo lako sam se naviknuo i koristim ju svakodnevno. Do sada nisam imao nikakvih problema niti sam imao ikakvu reklamaciju.
Laptop I dalje funkcionira besprijekorno, cak i sa svjeze instaliranom Catalinom.
05.11.2019 | 07:58
Takoder kao i mmesko... imam MBP late 2016, samo 13"... presao sam na njega sa MBP late 2013 15". Trebalo je malo vremena da se prsti "naviknu" na butterfly tipkovnicu i taj plici hod tipke, ali koristenjem sve je doslo na svoje. Sada kada se kojim slucajem vratim na MBP late 2013, posto je isti kod supruge, zna mi se desiti kada tipkam da fulam slova ili tipku, posto su tipke na njemu znatno manje

Nemam apsolutno nikakvih problema sa tipkovnicom. A MBP-ovi od 2018 na dalje, ako se ne varam, imaju tu neku poboljsanu butterfly tipkovnicu, sto god to znacilo, ali mislim da se tu radi samo o zastiti od prasine, kave, coca cole i ostalih nepodopstina... jer ako jedes sendvic iznad tipkovnice i updne krusna mrvica ili komad salame u tipkovnicu, pa ista pocne stvarati probleme, to je definitivno Apple-ova krivnja ne korisnikova
05.11.2019 | 08:42
support.apple.com/keyboard-service-program-for-mac-notebooks

2019 modeli su također na listi za produljeno jamstvo zbog problema s tipkovnicom.

Prašina i mrvice od kruha sigurno ne smiju biti smetnja kvalitetnoj tipkovnici. Uostalom, Apple ne bi priznao vanjamstvenu zamjenu da nisu svjesni vlastite krivnje u toj stvari.
07.11.2019 | 04:43
Hvala svima na odgovorima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 8 minuta
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds