memorija za mac g3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

memorija za mac g3

21.02.2007 | 06:44
frend mi je poklonio mac g3 godine proizvodnje 1997.,i objasnio da ubacim samo 133mb sdrama.eh sad,nasao sam pc 100 mb sd rama,upikao,i nista.cuje se zvuk kad se upali,ali iza toga komp radi ali na monitoru,vision 17 inchni nema slike-nikakve.ako memoriju izbacim nakon zvuka dobrodoslice slijedi zvuk razbijanja stakla,heh...ima li netko ideju??inace,prvi put sam ovdje,moj prvi susret s mac-om,inace koristim linux suse 10.1,a imam frenda koji se zarekao da mu ni jedna pc masina nece pod krov,samo jabuka...eh boze...uglavnom,hvala na pomoci...
21.02.2007 | 22:43
Pokušaj objasniti koji model: desktop ili tower, brzina procesora, kako izgleda, jel ga mozes pokrenuti - koji system, itd.
Iz onoga što si napisao mogu pretpostaviti da je to PM Beige serija, koja ne podržava module veće od 256Mb.
Momorija koju on podržava je 3.3V unbuffered 100 MHz 168-pin SDRAM.
Nedavno sam nadograđivao jedan takav stroj za Linux - Xubuntu pa sam imao PC 133 128Mb modul koji uredno radi u njemu ali samo ako koristi 128 Mb chips. To su oni koji stoje uspravno i ima ih 8. Odnosno ako koristi 256 Mb ships (4 polegnuta) prepoznat će samo pola.
22.02.2007 | 01:38
desktop,nije tower,prilazem i sliku.

znam da je iz 1997. znaci 10 godina staro,ali dok mi frend ne nabavi nes novije,u iscekivanju sam laptopa ppc mac g4,tek da vidim kako to izgleda,a i koliko znam moci cu gledat filmove,na mrezu,slusat glazbu i otkrivat svijet jabuke,zar ne?imam 10gb harda,taj monitor,tipkovnicu,mis,i ubacio sam toshibin dvd,uz floppy.jos samo ram-i i to je to.nadam se da je slika pomogla,procitat cu i broj,pa javim....hvala na pomoci...
Prilozi:
23.02.2007 | 00:22
Probaj negdje naci polovne Dimm module pa ustekaj i vidi jel rade. Moras takodjer imati i instalacijski CD, pa prvo dignuti na OS 9.2.2.
Cuj iskreno neces bas na njemu uzivati u Mac svijetu. OS9 je davno mrtav, a OSX na tom stroju ce tesko (citaj: sporo) ici.
Ak trebas sta pitaj!
  • antemati
  • Posjetitelj
23.02.2007 | 02:48
majstore imaš stranicu
www.everymac.com/systems/apple/imac/stats/imac_266.html
tu ti piše šta koji može primit
ja imam imac 233 sve u monitor
probao sam stavit 256 mb
ali prepozna 160 mb
a imam sada 128
i možeš vrtit mac os x 10.3 bez problema
10.4 nisam isprobao jer traži minimalno 256 mb rama
23.02.2007 | 05:51
javio sam se decku koji prodaje memorije tu na forumu,low profile memorije,u cemu su razlike?mogu od frenda uzeti g4,stolnu masinu,to bi trebalo raditi bolje,nadam se,zanimljivo da mi je dao i monitor koji ide samo na mac g3,onaj veliki i robusni 17 incni monitor za koji treba oruzni list.na g4 moze bilo koji monitor,ili grjesim??eh,skuzio sam da su mac masine poprilicno skupe,memorije su skuplje od memorija za pc,to onda nisu iste memorije,ili??kazu da g3 ne vrijedi ni 100kn,a memorija je kaze decko koji prodaje memoriju na forumu malo skuplja...eh sad....imam os 9.2.hr,ppc linux,neki dtp nesto i jos hrpu programa za mac,ukljucujuci panter na 3cd-a.
26.02.2007 | 03:39
Memorije su iste. Kad je kupujes samo ne smijes reci da imas Mac i trazis da je mozes zamijeniti ako kojim slucajem ne radi.
27.02.2007 | 03:25
thx
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku