gašenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

gašenje

07.02.2007 | 17:26
već par dana mi se dešava sljedeće - upalim laptop, odem na internet(najčešće) i nakon par minuta se sam ugasi....nije stvar u bateriji, uvijek je (dovoljno) puna
i ugasi se uz onaj zvuk kao kada pustim da se baterija skroz isprazni
i kada ga ponovo upalim zvučnici su upaljeni, mada su mi uvijek ugašeni

zašto se to dešava?
  • ozren
  • Posjetitelj
07.02.2007 | 17:52
koji laptop? i dal se to desava kad je prikljucen na struju? ako ne, onda je baterija jer ako nije nova na bateriji zna pisati 3-4 sata, no to je najcesce 20 minuta
- iskustva sa starim Wallstreatom. Dal se ugasi ili se restarta?

Pozdrav
Ozren
07.02.2007 | 18:01
prvo probaj na adapteru, nisi se bas izjasnila koji komp. imas? macbook i macbook pro su imali problema s firmwareom i maticnom, probaj updatati firmware iz (\"apple\" meni)>Software Update... ako ti se nadje u listi \"firmware\" nesto oznaci ga i nek ga instalira pa slijedis upute s ekrana..

makar se meni to pocelo desavati i na iBooku G4 koji nije intel mac, otislo nakon zamjene OSaX..

pozdrav!
07.02.2007 | 18:20
ozren je napisao:
koji laptop? i dal se to desava kad je prikljucen na struju? ako ne, onda je baterija jer ako nije nova na bateriji zna pisati 3-4 sata, no to je najcesce 20 minuta
- iskustva sa starim Wallstreatom. Dal se ugasi ili se restarta?

Pozdrav
Ozren

baš se gasi
probat ću ovo sa strujom, ali laptop sam kupila prije otprilike 6 mjeseci
evo podataka (ako vam još nešto treba, napisat ću):

Hardware Overview:

Machine Name: MacBook Pro 15\"
Machine Model: MacBookPro1,1
CPU Type: Intel Core Duo
Number Of Cores: 2
CPU Speed: 1.83 GHz
L2 Cache (shared): 2 MB
Memory: 512 MB
Bus Speed: 667 MHz
Boot ROM Version: MBP11.0044.B02
Serial Number: W861321EVJ2
SMC Version: 1.2f10
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled

07.02.2007 | 21:11
Prva izdanja MBP-a su imala puno problema s matičnom, čudnim zvukovima, gašenjem...
Probaj isključiti Airport Card u Finderu, pa vidi je li se onda gasi...
Pogledaj i ovo:
www.macintouch.com/readerreports/macbookpro/topic4139.html
08.02.2007 | 05:00
mozda ti pomogne samo resetiranje power managementa, pobize na linkanom siteu:
docs.info.apple.com/article.html?artnum=303319

docs.info.apple.com/article.html?artnum=303880
ako ti se neki od parametara iz tablice sa linkane stranice2 za MacBook Pro (15-inch) ne slazu s tvojim hardware overviewom,
da skratim, svakako ti treba firmware update za Boot ROM.. kojeg mozes downloadati ovdje:
www.apple.com/downloads/macosx/apple/fir...irmwareupdate12.html

ako i to ne pomogne iskoristi garanciju, mozda se prikrao neki kvar;
pozdrav
08.02.2007 | 23:54
nmrzlja1 je napisao:
prvo probaj na adapteru, nisi se bas izjasnila koji komp. imas? macbook i macbook pro su imali problema s firmwareom i maticnom, probaj updatati firmware iz (\"apple\" meni)>Software Update... ako ti se nadje u listi \"firmware\" nesto oznaci ga i nek ga instalira pa slijedis upute s ekrana..

makar se meni to pocelo desavati i na iBooku G4 koji nije intel mac, otislo nakon zamjene OSaX..

pozdrav!

to sam napravila i sada je super

puno hvala svima
09.02.2007 | 08:21
kako su svi usluzni kad djeva sa apple-om treba pomoc,hi hi
09.02.2007 | 23:22
coste je napisao:
kako su svi usluzni kad djeva sa apple-om treba pomoc,hi hi

tko ti je kriv sto se nisi rodio kao zensko
10.02.2007 | 02:55
tihana je napisao:

to sam napravila i sada je super

puno hvala svima

e nije

3 sam puta danas upalila laptop i 3 se puta ugasio
sada sam ga upalila i u struji je - sve je ok
kaj to znači da nešto ne štima s baterijom i da odem u servis??

coste:
10.02.2007 | 05:47
10.02.2007 | 06:38
u servisu ce odmah provjerit i batteriju; jos je pod garancijom, ne, nis te ne kosta..
pozdrav
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 14 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO