iBook monitor umro?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBook monitor umro?

17.01.2007 | 17:56
iBook G3, 900 MHz, 14\"

Prilikom paljenja monitor se po
18.01.2007 | 02:20
probaj ga spojit na vanjski monitor.. inace ibook 900 ali ne znam jel 12 ili 14 su imali neki defekt kaj je crkavao monitor.. i logicboard.. bila ima je produzena garancija.. do odredjenog datuma... mislim da ima negdje u povijesti jabucnjakovog foruma rijec o tome..
pozdrav!!
18.01.2007 | 07:06
Tako je, zvuci kao dokumentirani tvornicki problem. Vec je bilo price ovdje u forumu, nazalost permanentno rjesenje ne postoji, problem je u maticnoj ploci.
Evo ti ovdje konkretno o tome:
www.apple.com/support/ibook/faq/
18.01.2007 | 15:12
Hm...

Po
  • ozren
  • Posjetitelj
18.01.2007 | 16:51
da kod Aple-a kosta preko vrijednosti uredjaja, (bar su 3500 kn mene trazili za G4 ibook 800), probaj e-bay ja svoju nisam rijesavao cekam da crkne do kraja pa cu vidjet sta...
  • User
  • Posjetitelj
18.01.2007 | 18:45
Probaj ovo prije hardverskih eksperimenata.

docs.info.apple.com/article.html?artnum=2238

sumnjam da ce pomoc al vrijedi pokusat. Nista te ne kosta
18.01.2007 | 19:07
Da, sjetio sam se toga i probao onaj Command+Option+P+R Reset ali ne poma
19.01.2007 | 05:01
Nece ti pomoci sigurno. Pomaze da pritisnes iBooka s donje strane, dole lijevo, onda neko vrijeme radi ali opet krepa. Ja sam razmisljao o kupovini motherboarda na eBayu, ali to je rizicno jer su velike sanse da ces opet dobiti neki iz te falicne serije.
BTW koji to browser koristis da ne zna podesiti encoding, ili si ga namjerno prisilio na neki?
22.01.2007 | 02:47
Sorry za encoding - to sam pisao s računala na poslu.

Inače, nakon tri dana restartanja i pokšaja reanimacije danas sam na par sati dobio sliku, čak sam uspio zavrtiti i Apple Hardware Test koji kaže da je sve OK, no par sati poslije iBook se opet smrze.

Ima nešto i u onom pritiskanju kućišta u donjem lijevom kutu, no na duge staze to baš ne pomaže. Kad se monitor počne smrzavati onda pritiskom na to poodručje postignem da se slika na monitoru stabilizira, ali miš i tipkovnica, pa i sama aplikacija postaje mrtva.

Dobra vijest je da sam bar podatke uspio spaditi i da čak i bez monitora računalo radi. Eto sad imam FireWire HD u obliku iBooka!

Sumnjam da postoji neko sretno rješenje osim kupnje novog prijenosnika. Hoće li se pojvatiti MacBook od 15\"?
29.01.2007 | 20:28
Malo sam Googlao i vidim da su ljudi probali problem riješiti otvaranjem kućišta i podmetanjem neke tanke aluminijske pločice/folije. Je l' to netko probao?
Razmišljam da se pozabavim time (jednom kad budem imao cijeli dan slobodno, jer je otvaranje iBooka fakat procedura). Samo ne znam ima li to smisla, tj. da li bi se tada monitor smirio. Navodno se radi o slabom kontaktu grafičke kartice na matičnu ploču (ne može ju se vaditi i staviti druga, no može ju se malo \"stisnuti\" da bolje prima kontakt).

Pozdrav!
12.02.2007 | 03:44
Pa kad se već budeš zabavljao otvaranjem, evo još nekih D.I.Y. ideja:
geektechnique.org/projectlab/726/diy-obs...k-logic-board-repair
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, robertM, tino1, yvann11, Zoki, Anonimci (426)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO