Novi Mac u kući
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi Mac u kući

23.12.2006 | 17:28
Dobar dan svima! Pošto me dugo nije bilo na forumu (nisam imao kompjuter 1 i pol mjesec) evo da vam kažem što ima novoga... Nakon mjesec i pol čekanja da mi dođe iMac napokon sam ga dobio. Znaći 17 inchni intel core 2 duo 2.0 ghz iMac. E sad nastaju prvi problemi. Što se tiće boot campa. On radi ali kad instaliram windows xp (service pack 1) i oću instalirat drivere komp se zbrejka i ne radi baš najbolje. Mislim to je vjerojatno zato jel treba imat SP2 a ne 1. A drugo me zanjima to da kad sam u windowsima on moju grafičku karticu prepozna kao ati mobility radeon x1600.E sad dali to znaći da ja u svojem 10000kn vrijednom iMacu imam grafćiku za laptope??? Hvala svima na odgovorima.

PS. Eucryl. ajde mi se molimte javi za GP.

Pozdra
  • User
  • Posjetitelj
23.12.2006 | 17:51
Jedino rjesenje koje ja vidim je da prvo s BootCampom vratis sve na staro odnosno da imas samo particiju s Mac OS-om, a zatim odes na neki PC, uzmes te windowse koje imas i slipstreamaš tako da ti budu sa SP2 odma pri instalaciji. Slipstreamanje ti je metoda kako ukomponirat SP2 ili neku drugu microsoftovu nadogradnju u instalacijski CD Windowsa, odnosno od ovoga kojeg imas ces pokupit instalacijske fajlove i \"stopit\" ih sa fajlovim od SP2 i to sprzit na drugi CD. Detaljno objasnjenje potrazi na Googleu.

Nakon sta si slipstreamao Windowse, onda ispocetka kreni s instalacijom preko BootCampa

A sta se graficke tice, uopce me ne bi cudilo da je mobility s obzirom da je iMac ipak masina kojoj je cilj da bude sto kompaktnija i da se sto manje grije. A moze bit i da je graficka samo downclockana.

Al ipak nemoj da te to zabrinjava jer se jos uvijek radi o dobrom hardwareu
23.12.2006 | 23:01
Prvo cestitke na novom stroju.
Sta se tice X1600,prijatelj mi je ima u PC-u,i mogu rec da nije nista bolja od one u iMacu.Cak nesto losija!!!
Boot Camp radi samo sa XP SP2.
24.12.2006 | 16:54
Krugoval,
Nije bas odgovor na tvoj problem ali zasto ne probas Parallels?
  • User
  • Posjetitelj
24.12.2006 | 17:14
sasyu je napisao:
Krugoval,
Nije bas odgovor na tvoj problem ali zasto ne probas Parallels?

Zato jer se najvjerojatnije hoce igrat ako vec spominje da mu je graficka bitna

Ah ta neozbiljna mladez...

btw krugoval ako ti ne trebaju Win programi nego samo igre, mozda bi bila dobra shema da razmislis i o ovome:
www.transgaming.com/index.php?module=Con...play&ceid=24

Vecinu poznatijih Win igara s time mozes igrat na Macu bez Win
24.12.2006 | 17:19
di se taj cider moze kupiti(evenualno skinuti) i jel postoji koji takav slican program ali da otvara win programe na macu (zanima me samo za autocad) da imam sto manje posla sa windowsima
24.12.2006 | 18:03
BootCamp i Windowsi XP rade s NULA problema. Naravno, poželjno je da se pročitaju upute prije instalacije koje jasno kažu da se mora imati SP2 verziju za instalaciju. Ne pali SP1, pa onda upgrade.

Unutra je ATI Radeon X1600 na PCI Express busu, vrlo solidan GPU.
24.12.2006 | 18:59
User je napisao:

btw krugoval ako ti ne trebaju Win programi nego samo igre, mozda bi bila dobra shema da razmislis i o ovome:
www.transgaming.com/index.php?module=Con...play&ceid=24

Vecinu poznatijih Win igara s time mozes igrat na Macu bez Win [/quote]

Please note that Cider is not an end-user product.
24.12.2006 | 19:05
andrej505 je napisao:
di se taj cider moze kupiti(evenualno skinuti) i jel postoji koji takav slican program ali da otvara win programe na macu (zanima me samo za autocad) da imam sto manje posla sa windowsima

Starije verzije autocada mozes pokretat sa Crossoverom.

www.demonoid.com/files/details/557520/1627364/
24.12.2006 | 20:57
duzun je napisao:
andrej505 je napisao:

Starije verzije autocada mozes pokretat sa Crossoverom.

www.demonoid.com/files/details/557520/1627364/

koliko vidim odlicna stvar. evo popis stvari koje bi trebale raditi www.codeweavers.com/compatibility/browse...me%5D=ASC;curPos=150
24.12.2006 | 22:26
krugo,ako nije bad, gdje si uzimao iMac?
pozdarv!
24.12.2006 | 23:16
u mac galeriji. platio sam avansno pa mi je došao nakon mjesec i pol
  • User
  • Posjetitelj
26.12.2006 | 20:10
duzun je napisao:
Please note that Cider is not an end-user product.

Hmmmm previdio sam to... Dakle jos ga razvijaju. No imao sam prilike isprobat njihovu Cedegu jos davno kad se zvala Winex i stvar odlicno radi!

Kad Cider izadje bit ce to dobar proizvod
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 12 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO