Novi Mac u kući
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi Mac u kući

23.12.2006 | 17:28
Dobar dan svima! Pošto me dugo nije bilo na forumu (nisam imao kompjuter 1 i pol mjesec) evo da vam kažem što ima novoga... Nakon mjesec i pol čekanja da mi dođe iMac napokon sam ga dobio. Znaći 17 inchni intel core 2 duo 2.0 ghz iMac. E sad nastaju prvi problemi. Što se tiće boot campa. On radi ali kad instaliram windows xp (service pack 1) i oću instalirat drivere komp se zbrejka i ne radi baš najbolje. Mislim to je vjerojatno zato jel treba imat SP2 a ne 1. A drugo me zanjima to da kad sam u windowsima on moju grafičku karticu prepozna kao ati mobility radeon x1600.E sad dali to znaći da ja u svojem 10000kn vrijednom iMacu imam grafćiku za laptope??? Hvala svima na odgovorima.

PS. Eucryl. ajde mi se molimte javi za GP.

Pozdra
  • User
  • Posjetitelj
23.12.2006 | 17:51
Jedino rjesenje koje ja vidim je da prvo s BootCampom vratis sve na staro odnosno da imas samo particiju s Mac OS-om, a zatim odes na neki PC, uzmes te windowse koje imas i slipstreamaš tako da ti budu sa SP2 odma pri instalaciji. Slipstreamanje ti je metoda kako ukomponirat SP2 ili neku drugu microsoftovu nadogradnju u instalacijski CD Windowsa, odnosno od ovoga kojeg imas ces pokupit instalacijske fajlove i \"stopit\" ih sa fajlovim od SP2 i to sprzit na drugi CD. Detaljno objasnjenje potrazi na Googleu.

Nakon sta si slipstreamao Windowse, onda ispocetka kreni s instalacijom preko BootCampa

A sta se graficke tice, uopce me ne bi cudilo da je mobility s obzirom da je iMac ipak masina kojoj je cilj da bude sto kompaktnija i da se sto manje grije. A moze bit i da je graficka samo downclockana.

Al ipak nemoj da te to zabrinjava jer se jos uvijek radi o dobrom hardwareu
23.12.2006 | 23:01
Prvo cestitke na novom stroju.
Sta se tice X1600,prijatelj mi je ima u PC-u,i mogu rec da nije nista bolja od one u iMacu.Cak nesto losija!!!
Boot Camp radi samo sa XP SP2.
24.12.2006 | 16:54
Krugoval,
Nije bas odgovor na tvoj problem ali zasto ne probas Parallels?
  • User
  • Posjetitelj
24.12.2006 | 17:14
sasyu je napisao:
Krugoval,
Nije bas odgovor na tvoj problem ali zasto ne probas Parallels?

Zato jer se najvjerojatnije hoce igrat ako vec spominje da mu je graficka bitna

Ah ta neozbiljna mladez...

btw krugoval ako ti ne trebaju Win programi nego samo igre, mozda bi bila dobra shema da razmislis i o ovome:
www.transgaming.com/index.php?module=Con...play&ceid=24

Vecinu poznatijih Win igara s time mozes igrat na Macu bez Win
24.12.2006 | 17:19
di se taj cider moze kupiti(evenualno skinuti) i jel postoji koji takav slican program ali da otvara win programe na macu (zanima me samo za autocad) da imam sto manje posla sa windowsima
24.12.2006 | 18:03
BootCamp i Windowsi XP rade s NULA problema. Naravno, poželjno je da se pročitaju upute prije instalacije koje jasno kažu da se mora imati SP2 verziju za instalaciju. Ne pali SP1, pa onda upgrade.

Unutra je ATI Radeon X1600 na PCI Express busu, vrlo solidan GPU.
24.12.2006 | 18:59
User je napisao:

btw krugoval ako ti ne trebaju Win programi nego samo igre, mozda bi bila dobra shema da razmislis i o ovome:
www.transgaming.com/index.php?module=Con...play&ceid=24

Vecinu poznatijih Win igara s time mozes igrat na Macu bez Win [/quote]

Please note that Cider is not an end-user product.
24.12.2006 | 19:05
andrej505 je napisao:
di se taj cider moze kupiti(evenualno skinuti) i jel postoji koji takav slican program ali da otvara win programe na macu (zanima me samo za autocad) da imam sto manje posla sa windowsima

Starije verzije autocada mozes pokretat sa Crossoverom.

www.demonoid.com/files/details/557520/1627364/
24.12.2006 | 20:57
duzun je napisao:
andrej505 je napisao:

Starije verzije autocada mozes pokretat sa Crossoverom.

www.demonoid.com/files/details/557520/1627364/

koliko vidim odlicna stvar. evo popis stvari koje bi trebale raditi www.codeweavers.com/compatibility/browse...me%5D=ASC;curPos=150
24.12.2006 | 22:26
krugo,ako nije bad, gdje si uzimao iMac?
pozdarv!
24.12.2006 | 23:16
u mac galeriji. platio sam avansno pa mi je došao nakon mjesec i pol
  • User
  • Posjetitelj
26.12.2006 | 20:10
duzun je napisao:
Please note that Cider is not an end-user product.

Hmmmm previdio sam to... Dakle jos ga razvijaju. No imao sam prilike isprobat njihovu Cedegu jos davno kad se zvala Winex i stvar odlicno radi!

Kad Cider izadje bit ce to dobar proizvod
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 34 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

grgaa, Riba, robee, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (380)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO