MacBook Pr 15" 2018
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pr 15" 2018

19.07.2018 | 12:11
Evo, stigle cijene za prve 6-core prijenosnike...

MacBook Pro 15" Touch Bar/6-core i7 2.2GHz/16GB/256GB SSD/Radeon Pro 555X w 4GB - 23.909 kn

MacBook Pro 15" Touch Bar/6-core i7 2.6GHz/16GB/512GB SSD/Radeon Pro 560X w 4GB - 27.989 kn

Za CTO s i9 procesorom ću javiti cijene kasnije...
19.07.2018 | 12:15
Zanimljive cijene...
19.07.2018 | 13:10
jbt,skuplje od mog auta. Mada mislim da je opravdana cijena ipak sve sam radi,montira,renda,programira...mozda i sam stampa pare
19.07.2018 | 17:57
Paprena cijena. Ona ideja s eGPU mi se sad čini sve primamljivija.
19.07.2018 | 18:17
Jel po speckama procesora, novi osnovni 13.3 življi od osnovnog 15.5 iz 2017?
20.07.2018 | 12:54
JOHN kaže:
Jel po speckama procesora, novi osnovni 13.3 življi od osnovnog 15.5 iz 2017?

Kaj ti 15" iz 2017. nije dosta ziv?
20.07.2018 | 13:35
vezano uz cijene; Opet se vraćamo na onaj stari "slučaj" --> standard!

HRV - MacBook Pro 15" Touch Bar/6-core i7 2.6GHz/16GB/512GB SSD/Radeon Pro 560X w 4GB - 27.989 kn
DE - isti taj - 3.299 EUR

Dakle, u Njemačkoj to iznosi točno 3 MINIMALNE MJESEĆNE NETO PLAĆE

U hrvatskoj to iznosi točno DESET minimalnih plaća

Eto...
20.07.2018 | 15:54
Tko ti brani otici u DE po komp.
Kod nas je piva 2€ a u DE 4€. (Na Minhemskom opijanju ide mislim i do 12€). Prokleti lopovi kako nabijaju cijene.
20.07.2018 | 20:15
Tito kaže:
JOHN kaže:
Jel po speckama procesora, novi osnovni 13” življi od osnovnog 15” iz 2017?

Kaj ti 15" iz 2017. nije dosta ziv?

Pitam zbog cijene. Poprilična je razlika. Zašto kupiti 15” iz 2017 kad je 13.3” iz 2018 potencijalna alternativa. Uzmimo u obzir da veličina ekrana nije presudna.
21.07.2018 | 08:10
Mislim da se ne trebas brinuti o zivosti niti jednog maca unazad 5 godina... a mozda i vise. Osim ako se ne radi o nekom renderiranju, igranju najnovijih igrica ili videoprodukciji.
21.07.2018 | 10:32
Ja sam u nedoumici da li uložiti u popravak grafičke (logic boarda), ili ekrana na pet godina starom 15" MBP-u - ili ga prodat za koliko mogu i kupiti novi. Ovo je tada bio najjači model, za takvu verziju današnjeg vremena nemam para. A s druge strane - ukucavat 5500 do 6500 kuna u pet godina star laptop - ne znam niti sam.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.07.2018 | 12:05
Sto nisi ti Kloba pricao da si zazalio sto si kupio laptop?

Ako ti ne treba konstanto mobilan kompjuter, radije razmisli o stolnoj alternativi.
21.07.2018 | 12:10
Kome ne treba prijenosnik, Mini je zakon. Ja sam za foru probao i setup da stoji spojen na TV preko HDMI i da ga koristim s bluetooth kbd+touchpad uređajem od Logitecha. Sjedneš u fotelju, držiš tipkovnicu s touchpadom u krilu i radiš na ogromnom TVu. Jako dobro.
21.07.2018 | 15:39
Dijete, jesam: rekao sam. Ovo odgovarm i Smayii. Ovaj je laptop izvrsna mašina, no mene je zakačio model koji se stvarno puno puta kvario. Sada mu odlazi GPU, matična ili ekran. Što god bilo, koštat će maksimalnih 6000 kuna.
Za sada mirujem dok te točkice (pikseli koji se na određenim pozadinama, većinom tamnim, prikazuju rozo; ne znam drugačije to opisati) ne polude i zaista postane nemoguće raditi na kompu. Koliko sam ga zavolio, ja bi najrađe popravio i htio vidjeti koliko bi mi izdržao ovaj MBP. S druge strane, prodam ga nekome (ne znam koliko mogu dobiti za komp koji treba popraviti) i dodam pa mogu kupiti ili MacBook ili MacBook Air ili ovo što Smayoo kaže, Mini.
Što će od svega biti znat ću kada ću stvarno mijenjati kompjuter. No, jedno je sigurno - više me ništa ne može prisiliti da se vratim na Windowse.
21.07.2018 | 20:04
Ako ikada bude izašao novi mini vjerojatno bi uzeo jednoga, ali to će ovisiti o tome kako će biti složen te da li će biti u mogućnosti se barem donekle modificiriati i nadograditi.
21.07.2018 | 20:33
Pozdrav, novi MacMini bi i meni odgovarao, namjerno nisam uzeo trenutni model koji je ionako već pomalo zastario te mu nikako ne žele spustiti cijenu. Uzeo sam iPad 6 i za moje je potrebe i više nego dovoljan, no nekako bih ipak u kući želio imati i pravo računalo. Ustvari imam ga, ali to je Lenovo plastiša star gotovo četiri godine i spreman je za mirovinu. Nekako bi htio da ga zamijeni MacMini ili novi MacBook Air, naravno da je po nekoj razumnoj cijeni. Što se tiče novih osvježenih MacBook Pro prijenosnika, to su sad već svemirski strojevi, no ja jednostavno nemam potrebe za nečim tako jakim. Rusty, kako vrijeme prolazi sve sam više siguran u to da će Apple izbaciti bilo kakvu mogućnost modifikacije ili nadogradnje računala koja ćemo gledati u budućnosti. To je moje skromno mišljenje, a iskreno bih želio da nisam u pravu.
21.07.2018 | 20:34
Kloba kaže:
Dijete, jesam: rekao sam. Ovo odgovarm i Smayii. Ovaj je laptop izvrsna mašina, no mene je zakačio model koji se stvarno puno puta kvario. Sada mu odlazi GPU, matična ili ekran. Što god bilo, koštat će maksimalnih 6000 kuna.
Za sada mirujem dok te točkice (pikseli koji se na određenim pozadinama, većinom tamnim, prikazuju rozo; ne znam drugačije to opisati) ne polude i zaista postane nemoguće raditi na kompu.

Mislim da je totalno neisplativo uloziti u tako staru masinu 6000kn,za te pare mozes kupiti nesto par godina mladje i mozda jos pod garancijom. Prvo treba provjeriti sta ti se desava sa laptopom,da li je grafika ili samo display.Ako je grafika pokreni test openGL,ako se srusi tj ne prodje znas na cemu si.Ako je ekran,to ces najbolje vidjeti ako skines neki test sa youtube-a(LCD color test).Onda bar znas na cemu si.U svakom slucaju preventive radi,obavezno ciscenje i zamjena paste.
21.07.2018 | 20:38
Kloba kaže:
No, jedno je sigurno - više me ništa ne može prisiliti da se vratim na Windowse.

Slažem se u potpunosti s tobom, na Android također!
  • Daddo
  • Posjetitelj
21.07.2018 | 21:01
Kloba kaže:
Za sada mirujem dok te točkice (pikseli koji se na određenim pozadinama, većinom tamnim, prikazuju rozo; ne znam drugačije to opisati) ne polude i zaista postane nemoguće raditi na kompu. Koliko sam ga zavolio, ja bi najrađe popravio i htio vidjeti koliko bi mi izdržao ovaj MBP. S druge strane, prodam ga nekome (ne znam koliko mogu dobiti za komp koji treba popraviti) i dodam pa mogu kupiti ili MacBook ili MacBook Air ili ovo što Smayoo kaže, Mini.
Što će od svega biti kada ću zaista mijenjati kompjuter. No, jedno je sigurno - više me ništa ne može prisiliti da se vratim na Windowse.

Za to što trebi treba, najslabiji Mini spojen na TV je i više no dovoljan, platit ćeš ga manje nego će te izaći popravak MB pro-a, a ako ti baš treba prijenosna stvar (i opet pretežno konzument si sadržaja) ipad 6 plus pencil ti je bolji izbor...
22.07.2018 | 04:34
Ljudi - hvala na savjetima. Ovaj puta ću ih poslušati.
22.07.2018 | 06:28
Evo ga, pala cijena osnovnog Minija za kakvih 600 kn! www.hgshop.hr/pretraga?q=Stolno+računalo+Mac+mini&category=0
22.07.2018 | 09:24
Ne znam koju cijenu gledaš, ali u iStyleu je (po današnjem cjeniku) ulazni MM jeftiniji od HG Spota za nekih 30-ak kn. Jedino ako si vidio (htio postati link) na cijene od prošlog tjedna kad je HG imao akciju no toga danas više nema.

@Kloba, a da za nekih 2500-3000 kn uzmeš kakav rabljeni MBP 13" nonretina. Ti strojevi su stare gradnje (nadogradivi), a ako su očuvani raditi će još godinama.
22.07.2018 | 10:22
Istina, iStyle ima nešto nižu cijenu, tek sad sam vidio. Ne znam, prošli mjesec sam uzeo u iStyle-u iPad 6, treba sad otplatiti još 11 rata, nakon toga vjerojatno na red dolazi Mini, vjerojatno će predstaviti i novi model, pa ako bude razumna cijena možda i uzmem. Ne treba mi ništa zahtjevno, tako da bi i ovaj trenutni model bio savršen. Bitno da je novo i sa garancijom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jmirakul, Riba, Anonimci (666)

Novo na Jabučnjaku

Teme