MacBook Pr 15" 2018
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pr 15" 2018

19.07.2018 | 12:11
Evo, stigle cijene za prve 6-core prijenosnike...

MacBook Pro 15" Touch Bar/6-core i7 2.2GHz/16GB/256GB SSD/Radeon Pro 555X w 4GB - 23.909 kn

MacBook Pro 15" Touch Bar/6-core i7 2.6GHz/16GB/512GB SSD/Radeon Pro 560X w 4GB - 27.989 kn

Za CTO s i9 procesorom ću javiti cijene kasnije...
19.07.2018 | 12:15
Zanimljive cijene...
19.07.2018 | 13:10
jbt,skuplje od mog auta. Mada mislim da je opravdana cijena ipak sve sam radi,montira,renda,programira...mozda i sam stampa pare
19.07.2018 | 17:57
Paprena cijena. Ona ideja s eGPU mi se sad čini sve primamljivija.
19.07.2018 | 18:17
Jel po speckama procesora, novi osnovni 13.3 življi od osnovnog 15.5 iz 2017?
20.07.2018 | 12:54
JOHN kaže:
Jel po speckama procesora, novi osnovni 13.3 življi od osnovnog 15.5 iz 2017?

Kaj ti 15" iz 2017. nije dosta ziv?
20.07.2018 | 13:35
vezano uz cijene; Opet se vraćamo na onaj stari "slučaj" --> standard!

HRV - MacBook Pro 15" Touch Bar/6-core i7 2.6GHz/16GB/512GB SSD/Radeon Pro 560X w 4GB - 27.989 kn
DE - isti taj - 3.299 EUR

Dakle, u Njemačkoj to iznosi točno 3 MINIMALNE MJESEĆNE NETO PLAĆE

U hrvatskoj to iznosi točno DESET minimalnih plaća

Eto...
20.07.2018 | 15:54
Tko ti brani otici u DE po komp.
Kod nas je piva 2€ a u DE 4€. (Na Minhemskom opijanju ide mislim i do 12€). Prokleti lopovi kako nabijaju cijene.
20.07.2018 | 20:15
Tito kaže:
JOHN kaže:
Jel po speckama procesora, novi osnovni 13” življi od osnovnog 15” iz 2017?

Kaj ti 15" iz 2017. nije dosta ziv?

Pitam zbog cijene. Poprilična je razlika. Zašto kupiti 15” iz 2017 kad je 13.3” iz 2018 potencijalna alternativa. Uzmimo u obzir da veličina ekrana nije presudna.
21.07.2018 | 08:10
Mislim da se ne trebas brinuti o zivosti niti jednog maca unazad 5 godina... a mozda i vise. Osim ako se ne radi o nekom renderiranju, igranju najnovijih igrica ili videoprodukciji.
21.07.2018 | 10:32
Ja sam u nedoumici da li uložiti u popravak grafičke (logic boarda), ili ekrana na pet godina starom 15" MBP-u - ili ga prodat za koliko mogu i kupiti novi. Ovo je tada bio najjači model, za takvu verziju današnjeg vremena nemam para. A s druge strane - ukucavat 5500 do 6500 kuna u pet godina star laptop - ne znam niti sam.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.07.2018 | 12:05
Sto nisi ti Kloba pricao da si zazalio sto si kupio laptop?

Ako ti ne treba konstanto mobilan kompjuter, radije razmisli o stolnoj alternativi.
21.07.2018 | 12:10
Kome ne treba prijenosnik, Mini je zakon. Ja sam za foru probao i setup da stoji spojen na TV preko HDMI i da ga koristim s bluetooth kbd+touchpad uređajem od Logitecha. Sjedneš u fotelju, držiš tipkovnicu s touchpadom u krilu i radiš na ogromnom TVu. Jako dobro.
21.07.2018 | 15:39
Dijete, jesam: rekao sam. Ovo odgovarm i Smayii. Ovaj je laptop izvrsna mašina, no mene je zakačio model koji se stvarno puno puta kvario. Sada mu odlazi GPU, matična ili ekran. Što god bilo, koštat će maksimalnih 6000 kuna.
Za sada mirujem dok te točkice (pikseli koji se na određenim pozadinama, većinom tamnim, prikazuju rozo; ne znam drugačije to opisati) ne polude i zaista postane nemoguće raditi na kompu. Koliko sam ga zavolio, ja bi najrađe popravio i htio vidjeti koliko bi mi izdržao ovaj MBP. S druge strane, prodam ga nekome (ne znam koliko mogu dobiti za komp koji treba popraviti) i dodam pa mogu kupiti ili MacBook ili MacBook Air ili ovo što Smayoo kaže, Mini.
Što će od svega biti znat ću kada ću stvarno mijenjati kompjuter. No, jedno je sigurno - više me ništa ne može prisiliti da se vratim na Windowse.
21.07.2018 | 20:04
Ako ikada bude izašao novi mini vjerojatno bi uzeo jednoga, ali to će ovisiti o tome kako će biti složen te da li će biti u mogućnosti se barem donekle modificiriati i nadograditi.
21.07.2018 | 20:33
Pozdrav, novi MacMini bi i meni odgovarao, namjerno nisam uzeo trenutni model koji je ionako već pomalo zastario te mu nikako ne žele spustiti cijenu. Uzeo sam iPad 6 i za moje je potrebe i više nego dovoljan, no nekako bih ipak u kući želio imati i pravo računalo. Ustvari imam ga, ali to je Lenovo plastiša star gotovo četiri godine i spreman je za mirovinu. Nekako bi htio da ga zamijeni MacMini ili novi MacBook Air, naravno da je po nekoj razumnoj cijeni. Što se tiče novih osvježenih MacBook Pro prijenosnika, to su sad već svemirski strojevi, no ja jednostavno nemam potrebe za nečim tako jakim. Rusty, kako vrijeme prolazi sve sam više siguran u to da će Apple izbaciti bilo kakvu mogućnost modifikacije ili nadogradnje računala koja ćemo gledati u budućnosti. To je moje skromno mišljenje, a iskreno bih želio da nisam u pravu.
21.07.2018 | 20:34
Kloba kaže:
Dijete, jesam: rekao sam. Ovo odgovarm i Smayii. Ovaj je laptop izvrsna mašina, no mene je zakačio model koji se stvarno puno puta kvario. Sada mu odlazi GPU, matična ili ekran. Što god bilo, koštat će maksimalnih 6000 kuna.
Za sada mirujem dok te točkice (pikseli koji se na određenim pozadinama, većinom tamnim, prikazuju rozo; ne znam drugačije to opisati) ne polude i zaista postane nemoguće raditi na kompu.

Mislim da je totalno neisplativo uloziti u tako staru masinu 6000kn,za te pare mozes kupiti nesto par godina mladje i mozda jos pod garancijom. Prvo treba provjeriti sta ti se desava sa laptopom,da li je grafika ili samo display.Ako je grafika pokreni test openGL,ako se srusi tj ne prodje znas na cemu si.Ako je ekran,to ces najbolje vidjeti ako skines neki test sa youtube-a(LCD color test).Onda bar znas na cemu si.U svakom slucaju preventive radi,obavezno ciscenje i zamjena paste.
21.07.2018 | 20:38
Kloba kaže:
No, jedno je sigurno - više me ništa ne može prisiliti da se vratim na Windowse.

Slažem se u potpunosti s tobom, na Android također!
  • Daddo
  • Posjetitelj
21.07.2018 | 21:01
Kloba kaže:
Za sada mirujem dok te točkice (pikseli koji se na određenim pozadinama, većinom tamnim, prikazuju rozo; ne znam drugačije to opisati) ne polude i zaista postane nemoguće raditi na kompu. Koliko sam ga zavolio, ja bi najrađe popravio i htio vidjeti koliko bi mi izdržao ovaj MBP. S druge strane, prodam ga nekome (ne znam koliko mogu dobiti za komp koji treba popraviti) i dodam pa mogu kupiti ili MacBook ili MacBook Air ili ovo što Smayoo kaže, Mini.
Što će od svega biti kada ću zaista mijenjati kompjuter. No, jedno je sigurno - više me ništa ne može prisiliti da se vratim na Windowse.

Za to što trebi treba, najslabiji Mini spojen na TV je i više no dovoljan, platit ćeš ga manje nego će te izaći popravak MB pro-a, a ako ti baš treba prijenosna stvar (i opet pretežno konzument si sadržaja) ipad 6 plus pencil ti je bolji izbor...
22.07.2018 | 04:34
Ljudi - hvala na savjetima. Ovaj puta ću ih poslušati.
22.07.2018 | 06:28
Evo ga, pala cijena osnovnog Minija za kakvih 600 kn! www.hgshop.hr/pretraga?q=Stolno+računalo+Mac+mini&category=0
22.07.2018 | 09:24
Ne znam koju cijenu gledaš, ali u iStyleu je (po današnjem cjeniku) ulazni MM jeftiniji od HG Spota za nekih 30-ak kn. Jedino ako si vidio (htio postati link) na cijene od prošlog tjedna kad je HG imao akciju no toga danas više nema.

@Kloba, a da za nekih 2500-3000 kn uzmeš kakav rabljeni MBP 13" nonretina. Ti strojevi su stare gradnje (nadogradivi), a ako su očuvani raditi će još godinama.
22.07.2018 | 10:22
Istina, iStyle ima nešto nižu cijenu, tek sad sam vidio. Ne znam, prošli mjesec sam uzeo u iStyle-u iPad 6, treba sad otplatiti još 11 rata, nakon toga vjerojatno na red dolazi Mini, vjerojatno će predstaviti i novi model, pa ako bude razumna cijena možda i uzmem. Ne treba mi ništa zahtjevno, tako da bi i ovaj trenutni model bio savršen. Bitno da je novo i sa garancijom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 21 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, marioart, Riba, skunic, tino1, Yonkis, Anonimci (610)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO