Apple mouse problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple mouse problem

09.12.2006 | 00:22
Miš je apple mighty mouse , wireles, problem je da kuglica za scroll radi , ali samo prema gore, ljevo i desno, tj ne želi scrollati prema dolje.
Probao sam i na windowsima (na ovom macu) ali također ne radi.
Prestalo je radit nedavno, koliko ja znam bez ikakvog razloga.
Svaki prijedlog je dobrodošao, jer je zbilja iritantno povlacit traku sa strane za scroll : .
09.12.2006 | 04:37
ovako ja cistim mighy/ja...
imam krpicu za ciscenje naocala koju malo smocim alkoholom.Zatim omotam krpicu oko prsta i s tim vlaznim djelom trljam po kuglici misa u svim smjerovima, najvise gore dolje, kojih po minute je dovoljno... (nemoj me krivo shvatit) naravno drzim mis okrenut naopako u nadi da ce nesto ispljunut hehe.. to obicno upali..
09.12.2006 | 04:39
Već je bilo o tome. Stvar je u tome sto se kuglica zaprlja, tj. zaprlja se i onaj mehanizam. Posto se najcesce scrolla prema dolje, taj smjer prvi i pocne stekat

Rjesenja su sljedeca:

1. Vlaznom krpicom vtit kuglicu dok se ne ocisti
2. Ako 1. korak ne da zadovoljavajuci rezultat, moras rastavit Mightya (ja neznam kako, ali neki ovde znaju) i onda ocistit mehanizam

Ubuduce cesto prat ruke i ne jesti kraj kompjutora:cheer:

Meni je uspjelo tako sto sam oko minutu vremena bjesomucno vrtio kuglicu prstom prema dole. I proradilo jeB)

Link na prijasnju temu: www.jabucnjak.hr/index.php?option=com_jo...2038&catid=8
09.12.2006 | 04:46
je, sporkao si ga... morat ces trljati kuglicu. bjesomucno. svima se to izgleda dogadja. evo ako si vise vizualni tip, pogledaj si filmic
11.12.2006 | 05:07
Zahvaljujem, radi, iako je teško shvatit da se to tako brzo zaprlja, a tako teško (5 min bjesomucnog trljanja) rješava.
18.12.2006 | 21:38
Evo upravo sam nasao zanimljivo rjesenje za ciscenje. Nemam Mighty Mouse pa neznam kako radi ali evo link:
www.brendanfenn.com/cleanmouse.html
08.09.2007 | 13:03
pas mater i misu
svaka cast misu od 700kn kada mu se kuglica ne moze ocisiti kako treba, sve neka kvazi rjesenja, uzas...
upravo mi je rikla funkcija sa scrool za gore...
ima tko kakvo rjsenje? jer opako zivcira, i dodje mi da ga bacim u vrazju mater, ono sranje od microfosta bolje radi,, uzas...
malo sam guglao,, ali nista od toga..

ona shema sa selojtepom,, nikako da mi se zaljepi,,
POMOOOOCCC!!! ((
08.09.2007 | 19:39
Ovo je treći ili četvrti put da se otvara tema o ovome, bilo bi lijepo da korisnici prije malo pročitaju već napisano!

Koristim Mighty Mouse od prvog dana i zaključak je ovaj:

1) Kada će se zaprljati ovisi o korisniku, higijeni i tipu kože. Vidio sam da se zaprlja za tjedan dana, a imam i osobni primjer gdje nije čišćen od kada je kupljen (moj na poslu)! Moj doma je pak čišćen do sada 10-ak puta jer ga koristi tko stigne. Nekim ljudima se jednostavno \"ljušti\" koža, to se vidi i po sloju koji se napravi na gornjem dijelu miša, pa nije čudno da se i tako delikatna kuglica zaprlja.

2) Svi Macovi doma i firmi imaju Mighty i još nisam sreo niti jedan slučaj da se nije mogao očistiti trljanjem kuglice. Alkoholom brže, vodom nešto sporije.

I to je to. Miš je toliko dobar da mi se to čini kao prihvatljiv kompromis. Oni koji su baš \"Pucko\" tip, neka kupe neki grublji miš.
09.09.2007 | 00:46
bla bla bla

procitao,,, pogledao video,, uglavnom,, niti jedno rjesenje se bas nije pokazalo najefikasnijim, nazalost,, svako rjesenje sljaka sa nekim odredjenim postotkom uspjesnosti
jucer sam ga uspio malo ocistiti,, ali sa selojtepom,, i sada malo sljaka za gore,,,
probat cu ovo sa alkoholom cim ga nabavim.
dobar je mis,,, ali ne vrijedi te pare kada ti dodje da ga bacis kroz prozor
09.09.2007 | 00:49
dpasaric je napisao:
Ovo je treći ili četvrti put da se otvara tema o ovome, bilo bi lijepo da korisnici prije malo pročitaju već napisano!

procitao,, proguglao,, banana. ne postoji rjesenje koje radi kod svih
nije da jedem kod kompa,, ali mis se zaprlja,, ne patim ni tolko za cistocom da perem ruke prije sjedanja za komp.
09.09.2007 | 01:16
evo,, napokon sam ga ocistio,, znaci,, shema je sljedeca,,
prvo shema sa selojtepom,, valjda radi onih grubljih ostataka smeca,, ili koze koje Davor spominje...
i onda sa microfibra tkaninom i alkoholom, sto vec ipostotak bolje, uliti malo alkohola na kapaljku u lopticu,, i sa tkakinom lagani vrtiti je,,,
nakon toga,, posto se alkohol brzo susi,, ja sam jos sa komprimiranim zrakom to posusio... i ne mogu vjerovati radi ko leptiric...

jedan veliki savjet za korisnike WIRELESS MISA, ne budi blesavi ko ja,, i u trenutku bjesa,, pokusavat ko neki seljo otvoriti misa,, jer se neke male iglice \"polome\" i jako tesko ga je poslje sastaviti... super atack je posluzio. ali inace to izbjegavam radit, al sta je tu je.. misonja ipak sada radi pa cu zaboraviti da je malo rasturen

evo ima dosta savjeta
www.macosxhints.com/article.php?story=20070421070225357

i jedan istiniti quote
It amazes me that a company known for its incredible designs has failed so miserably with something basic like a mouse.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 59 minuta
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, Maxxy, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (601)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO