ibook 12\"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ibook 12\"

07.12.2006 | 22:47
Pozdrav,
odlucio sam si priustiti jedan ibook sa 12\" ekranom, buduci da nemam para za novi macbook.
Zanima me, ako mi netko moze reci kakva su iskustva u vezi tog laptopa, npr. kakav je ekran, brzina,robusnost,baterija... Vidio sam na ebay-u da su dosta povoljniji ibook-ovi iz 2004 znaci oni sa procesorom od 1.2 ghz, pa me interesira ako bi bilo problema sa prosirivanjem memorije, npr. kad bi u njega ugradio memoriju SO-DIMM DDR PC333 ili vise takta? I ako netko mozda zna dali ce se na njemu moci pokretati leopard.

HVALA
08.12.2006 | 01:14
Bok Mare, eto ja ti imam taj laptop odnosno iBook, ali je moj nešto veći i nešto sporiji, naime radi se o modelu 14\" na 1Ghz. Laptop je dobar i lijep, doduše neznam što ćeš s njime ali jedno moraš znat, za igru nije, osim ak te baš ne interesiraju neke starije igre ili one koje zahtijevaju manje reseursa ( ok, Warcraft, Call of duty, Medal of Honor i još neke ćeš moči vrtiti), što se tiće proširenja ja sam na svog stavio dodatnih 512 megi i to ga je dodatno ubrzalo. Bateriija traje oko 3,5-4 sata ovisi o konekciji (nekad i više), kad surfam ”preko” airport kartice onda batrija traje još duže. Neznam dali će se Leopard vrtiti na njemu.
Sugestija: probaj pogledati Powerbook, ima dodatne portove, a nebi trebao bitno odskakti cijenom, a ako baš želiš kupiti iBook ja ga baš slučajno prodajem
pozdrav
08.12.2006 | 07:03
Ma ne treba mi za igrice, tako sta se toga tice nema beda. 14\" laptop mi je jednostavno prevelik. Hvala na ponudi, ali pred nekoliko dana sam upravo prodao jednog 14\" PC laptopa. U biti treba mi za po \"putu\", koristio bi mi za net, office i sl. stvari. Pa ako mi mozes rec kako se ponasa u takvim aplikacijama?
  • EuCryL
  • Posjetitelj
08.12.2006 | 20:10
Bit će ti sasvim dovoljan za te zadatke.. 12\" G3 na 600mhz sa 384 rama star 4 godine (zar je već toliko prošlo?!) i dalje sasvim solidno obavlja taj posao pod Tiger.. Gospođa prek njega vrti mjuzu, divxe, dvde, surfa bespućima interneta i office kad smo na putu..

p.s. a kad se sjetim return to castle wolfenstein i Oni kak je vrtio \"ko lud\".. fakat sam se naigrao na njemu..
10.12.2006 | 03:09
rkrosl: ako baš želiš kupiti iBook ja ga baš slučajno prodajem

Hajde mi pošalji cijenu na PM. Koja godina 2003/4 ?
I probaj da cijena bude primamljiva...
11.12.2006 | 00:39
sizunic je napisao:
I probaj da cijena bude primamljiva...

Ajde ti meni pošalji ponudu i pokušaj biti izdašan
  • EuCryL
  • Posjetitelj
11.12.2006 | 18:07
A zašto na PM?

dajte da lurkamo
11.12.2006 | 19:51
EuCryl: dajte da lurkamo

Zašto, jel se možda gospođa želi rješiti svog iBooka G3 600 ?
11.12.2006 | 21:57
ima jedan g3 900 ovdje
11.12.2006 | 22:11
shlomo je napisao:
ima jedan g3 900 ovdje

how much ?
12.12.2006 | 19:53
2k
  • EuCryL
  • Posjetitelj
12.12.2006 | 20:30
sizunic je napisao:
[

Zašto, jel se možda gospođa želi rješiti svog iBooka G3 600 ? ;) :blush:[/quote]

NIKADA!!

Makar, ako se odluči, morat ću ja otkupit jer on ne ide iz obitelji..
13.12.2006 | 00:32
shlomo: 2k

12\" ?
13.12.2006 | 00:35
EuCryL:
NIKADA!!
Makar, ako se odluči, morat ću ja otkupit jer on ne ide iz obitelji..

Valjda će ti dati...
13.12.2006 | 06:24
sizunic je napisao:
shlomo: 2k

12\" ?

!
13.12.2006 | 14:16
shlomo: !

E još da je samo neki blagdanski popust...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 52 minuta
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO