Apple monitor 30 inch na PCu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple monitor 30 inch na PCu

02.12.2006 | 08:18
Ljudi nabavio sam 30 incha apple ali za PC windowse. Proucio sam sve i rekli su da mora funkcionirati bez problema. Naravno provjerio sam da moja kartica 6800 Ultra TDH funkcionira sa apple monitorom jer ima 2xDVI izlaza.
Problem je nastao kada sam vidio da mogu samo najmanju mogucu rezoluciju 1200x800 (sto na ovom monitoru izgleda smijesno) na njemu prikazati pomocu nvidia programa (najnoviji driveri) i pomocu windows XP settingsa.
Nikako mi ne da druge rezolucije da mijenjam.
Kada sam usao u Windowse prepoznaje mi monitor samo kao Plug and Play monitor. Jel moguce da su potrebni neki driveri? Nisam nista dobio sa monitorom.
Zna li netko kako da rijesim problem i da mogu vece rezolucije stavljati.

Pozdrav
02.12.2006 | 12:23
Mozda ce ti ovo pomoci? Covjeku je radilo, doduse sa 7800...
02.12.2006 | 15:23
Nemoj posao ostavljati napola. Sada lijepo kupi i neki MacPro, pa da to sve skupa radi kako je i zamišljeno. Ako baš moraš vrtiti Windowse na njemu - vrti. Apple se pobrinuo da njihovim strojevima u BootCampu dođu posebni driveri da Windowsi prepoznaju Apple hardver. Da li se tko od PC proizvođača kartica zabavio s time - vjerojatno jest, ali treba proguglati.

Nadalje, 6800 Ultra mora biti u Dual-Dual verziji. Znači nije dovoljno imati dva izlaza, nego dva dvostruka. Ne znam da li je ta tvoja uopce zamišljena za to - naime, Apple se u vrijeme kada je izašao monitor hvalio da je nVidia složila tu karticu samo za njih... možda su kasnije za to prilagodili i druge kartice, ali to ne bih znao iz prve ruke.
03.12.2006 | 04:40
Ovako stanje stoji ako mozda mi mozete jos malo pomoci je to da:

Kartica je tocno Leadtek Winfast A400 ULTRA TDH 256 Ram.
osobnosti su:

Nview Multi-Display
Dual DVI-I output or VGA output with DVI to VGA converter
Dual single-link DVI support (to vjerojatno nije dovoljno nego treba biti dual dual?)

Znaci moram traziti dual dual kartice?

Pozdrav Macovci
03.12.2006 | 08:47
Vjerojatno, nemam iskustva sa većom Cinemom i PC-ijem, ali imamo u uredu jednu 23\" spojenu na PC i radi ok. 30ke su nam sve na Macovima, jednom smo za foru spojili i dvije na jednoga i to je zbilja too much! Osim, naravno, ako ne radiš HD video... no to kod nas još nije \"in\"...

Ako si našao love za Cinemu, onda ćeš naći i za dobar stroj, dakle sačekaj novi octa koji samo što nije, pa složi strava konfiguraciju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku