Pozdrav svima,
Imam jedan frustrirajuči problem sa macbook pro early 2014, a to je da laptop ne moze puniti iPhone 7 putem USB-a. Nije problem punjenje, problem je sto iPhone uopce ne mogu spojiti na macbookom, ne mogu slike prebaciti niti napraviti ista drugo.
Kad mobitel spojim sa laptopom, non stop mi se na mobitelu pojavljuje i nestaje ikona da je spojen na punjac. Konstantno se spaja i odspaja od laptopa.
Probao sam sve varijante, različiti kabeli, oba USB porta, vise mobitela, problem je definitivno u laptou.
Inace UsB portovi rade bez ikakvih problema, samo izgleda da ne daju dovoljno struje za povezati se sa Iphonom. Probao sam reset PRAM i SMC, nista...
Ima li tko kakav savjet? Osim da nosim laptop na servis, to mi je zadnja opcija...
Po opisu se čini da ti je otišao SMC čip koji je zadužen za kontroliranje rada USB na logic boardu MBP-a. Mislim da sam ovo točno napisao, nisam neki stručnjak za Mac hardware - samo sam ukucao što kontrolira USB utore na logic boardu, pa mi je izbacilo par stranica i jedan video koji ću ti priložiti.
Jednom je članu za trajanja AppleCare jamstva u iStyleu u Dubaiu za sat vremena zamijenjen kompletan logic board zato što mu više nije radio SD slot. I ja sam mijenjao matičnu na MBP retini, ali zbog grafičke kartice, i isto mi je još vrijedio AppleCare.
Može li se tebi zamijeniti samo ovaj čip, nemam ti pojma. Ukoliko te zadesila nesreća da ti neki neslužbeni servis to ne može popraviti već bi trebao zamjenu ploče, nju za 15" model retine moraš platiti 5160 kn (iStyle cijena - a oni su najskuplji prema ostalim članovima, pa možda negdje uspiješ proći malo jeftinije), što je iznos za MacBook Pro modele od druge polovice 2012. do rujna 2016. (od listopada izlazi današnji model s većim trackpadom, drugačijom tipkovinicom i space gray varijantom boje metala - to znaš).
Evo ti i video koji nisam pogledao, ali riječ je (koliko vidim iz opisa) baš o tvom problemu.
Eto, sada imaš osnovne informacije - a ti se još raspitaj po servisima bi li ti netko mijenjao nešto na ploči, a da nju samu ne mijenja - ukoliko je kvar ovaj o kojem pričam.
Kako bilo - sretno! Trebat će ti.
marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima
Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.