Pozdrav svima,
Imam jedan frustrirajuči problem sa macbook pro early 2014, a to je da laptop ne moze puniti iPhone 7 putem USB-a. Nije problem punjenje, problem je sto iPhone uopce ne mogu spojiti na macbookom, ne mogu slike prebaciti niti napraviti ista drugo.
Kad mobitel spojim sa laptopom, non stop mi se na mobitelu pojavljuje i nestaje ikona da je spojen na punjac. Konstantno se spaja i odspaja od laptopa.
Probao sam sve varijante, različiti kabeli, oba USB porta, vise mobitela, problem je definitivno u laptou.
Inace UsB portovi rade bez ikakvih problema, samo izgleda da ne daju dovoljno struje za povezati se sa Iphonom. Probao sam reset PRAM i SMC, nista...
Ima li tko kakav savjet? Osim da nosim laptop na servis, to mi je zadnja opcija...
Po opisu se čini da ti je otišao SMC čip koji je zadužen za kontroliranje rada USB na logic boardu MBP-a. Mislim da sam ovo točno napisao, nisam neki stručnjak za Mac hardware - samo sam ukucao što kontrolira USB utore na logic boardu, pa mi je izbacilo par stranica i jedan video koji ću ti priložiti.
Jednom je članu za trajanja AppleCare jamstva u iStyleu u Dubaiu za sat vremena zamijenjen kompletan logic board zato što mu više nije radio SD slot. I ja sam mijenjao matičnu na MBP retini, ali zbog grafičke kartice, i isto mi je još vrijedio AppleCare.
Može li se tebi zamijeniti samo ovaj čip, nemam ti pojma. Ukoliko te zadesila nesreća da ti neki neslužbeni servis to ne može popraviti već bi trebao zamjenu ploče, nju za 15" model retine moraš platiti 5160 kn (iStyle cijena - a oni su najskuplji prema ostalim članovima, pa možda negdje uspiješ proći malo jeftinije), što je iznos za MacBook Pro modele od druge polovice 2012. do rujna 2016. (od listopada izlazi današnji model s većim trackpadom, drugačijom tipkovinicom i space gray varijantom boje metala - to znaš).
Evo ti i video koji nisam pogledao, ali riječ je (koliko vidim iz opisa) baš o tvom problemu.
Eto, sada imaš osnovne informacije - a ti se još raspitaj po servisima bi li ti netko mijenjao nešto na ploči, a da nju samu ne mijenja - ukoliko je kvar ovaj o kojem pričam.
Kako bilo - sretno! Trebat će ti.
smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim
mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora
drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala
jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim
Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.