Koji Macbook Air kupiti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji Macbook Air kupiti?

11.02.2018 | 01:27
Mid11 ima USB2 i to bi ti u nekom trenu moglo bit važno. Mid12 već ima USB3 i znatno je brži, ovo znatno je relativan pojam jer intel stagnira ovo desetljeće.

Ugrubo, moj Mid12 je oko 20% brži nego Mid11 a ovaj zadnji kupljen krajem 2016. godine je oko 20% brži od Mid12, barem kad je u pitanju Xcode kompajliranje, ostalo nisam nešto proučavao.

Da sam na starijem mogao dodati RAM ne bih ovog zadnjeg ni kupovao iako se čini da sad ima još noviji model iz prošle godine koji je po svemu isti ko i moj ali mu je procesor nešto jači.
25.03.2018 | 12:24
Pozdrav svima,

ne želim otvarati novu temu pa ću priupitati ovdje

Dakle nakon 9 godina kupujem novi laptop i selim sa Windowsa na Mac.
U tih 9 godina promijenile su se i preference oko računala pa mi danas (manje/više) treba lagano, prijenosno računalo koje ću puniti jednom/dva puta dnevno.
Na njemu će biti chrome, povremeno otvoren PS (za jako lagane zahtjeve) i dva mjeseca godišnje - Football Manager.

Pratim akcije koje su aktualne po RH i vidim da je za 6999.00HRK u iStyleu Macbook Air 128SSD/8GB rama.

Mene zanima:
- koliko je to računalo nadogradivo?
- može li izdržati gore napisane potrebe?
- da li mi je potreban 2017 model ili je neki "stariji" (nov ili refurbished) bolji?
- isplati li ga se kupovati u RH ili da pogledam amazon.de (ili neki drugi dućan koji mi preproučite)

Hvala puno na čitanju i odgovorima
25.03.2018 | 12:55
Mac nije za igranje,ne vidim razlog zasto koristiti Chrome pored Safarija.Za to sto tebi treba svejedno je koji model,Macbook Air nije moguce nadograditi,sve je zalemljeno.Znaci ako kupujes na duze staze ganjaj sa vise rama,boljim cpu i vecim SSD-om.Baterija traje preko 7 sati(ako govorimo o 13 inch modelu)
25.03.2018 | 16:20
saint kaže:
Mac nije za igranje,ne vidim razlog zasto koristiti Chrome pored Safarija.Za to sto tebi treba svejedno je koji model,Macbook Air nije moguce nadograditi,sve je zalemljeno.Znaci ako kupujes na duze staze ganjaj sa vise rama,boljim cpu i vecim SSD-om.Baterija traje preko 7 sati(ako govorimo o 13 inch modelu)

Kupovina u RH ili online negdje iz EU?

Mozda neka preporuka?

Hvala za ovo ranije
25.03.2018 | 16:30
GeoKopernik kaže:
saint kaže:

Kupovina u RH ili online negdje iz EU?

Mozda neka preporuka?

Hvala za ovo ranije

Online iz drugih zemalja EU nije baš često ni lako naći da žele slati u HR, a da je neki renomirani trgovac. Od onih ostalih je, imho, rizik prevelik. Pogotovo ako ne primaju paypal.
25.03.2018 | 19:16
ako imaš inače "potrebu" nadograđivati stalno nešto...(samo što osim ram-a i ssd-a)......moj ti je prijedlog da za tu lovu kupiš polovni Macbook Pro Retina 13" iz recimo iz 2015 i s njim se mozes "igrat" nadograđivanja, ako imaš potrebu.......lagan je, malen, brz... itd itd
25.03.2018 | 19:47
Inače Macbook Pro od 2013 - pa na novije nemožeš nadograđivati, jer je sve zalemljeno na ploču.

Moj savjet ti je da nađeš dobar Macbook Pro iz 2012 kojeg možeš nadograđivati, i riješio si sve probleme.
25.03.2018 | 21:48
arhitekt kaže:
ako imaš inače "potrebu" nadograđivati stalno nešto...(samo što osim ram-a i ssd-a)......moj ti je prijedlog da za tu lovu kupiš polovni Macbook Pro Retina 13" iz recimo iz 2015 i s njim se mozes "igrat" nadograđivanja, ako imaš potrebu.......lagan je, malen, brz... itd itd

Ma mislim da cu kupiti osnovni. 8GB rama mi je dobro i trebalo bi potrajati. Kupti cu jos microsd karticu od 128GB i, ako bas usfali, 1TB externog harda i živjo.

Hvala na odgovorima
26.03.2018 | 08:26
ja ti imam macbookpro 15" 2012 BTO sa high resolution ekranom i 16gb rama, 2 SSD 256 spojena u Raid 0 ...možeš to kupit

... šalim se kupi Air ... ovaj stroj nije na prodaju
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 18 sati
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO